Τι παθαίνουν τελικά οι διαιτητές στην Τούμπα: Πριν τον Κουλμπάκοφ και τον Άμραμπατ, ο Γκεστράνιους και ο Μακέντα (vids)

Τι παθαίνουν τελικά οι διαιτητές στην Τούμπα: Πριν τον Κουλμπάκοφ και τον Άμραμπατ, ο Γκεστράνιους και ο Μακέντα (vids)

Ο Αμραμπατ... ντύθηκε Μακέντα στην Τούμπα. Και ο Κουλμπάκοφ ακολούθησε τον δρόμο του Γκεστράνιους.

Μπόλικη σκόνη σήκωσε το ντέρμπι της Τούμπας. Δεν είναι μόνο το διπλό της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ. Είναι και η επίμαχη φάση του 6ου λεπτού. Εκεί που οι πάντες προσπαθούν να κατανοήσουν τι έχει σφυρίξει ο διαιτητής, Αλεξέι Κουλμπάκοφ.

Μετά από πάσα του Πινέδα, ο Αμραμπατ σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα του Κοτάρσκι, με τον Λευκορώσο ρέφερι να ακυρώνει το γκολ, δίχως και ο ίδιος να ξέρει τον λόγο. Τα πάντα φαίνονται νόμιμα στη φάση, αλλά ο Κουλμπάκοφ έχει αντίθετη άποψη. «Η ΑΕΚ εκμεταλλεύεται λάθος γύρισμα που καταλήγει σε αντεπίθεση και γκολ του Άμραμπατ, ο διαιτητής το ακυρώνει χωρίς να ξέρει κανείς γιατί. Το σκάνδαλο του αιώνα», ανέφερε η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ στα social media για το ακυρωθέν τέρμα του Μαροκινού άσου. Πολλές οι αντιδράσεις από την Ενωση, καμία απάντηση από την πλευρά του Κουλμπάκοφ. Σε ένα ματς όπου και διακυβεύονταν πολλά, το σφύριγμα του 43χρονου ήταν περίεργο. Μάλιστα, το VAR δεν μπορούσε να παρέμβει, καθώς είχε σφυρίξει πριν το γκολ.

Διαβάστε επίσης: «Φάντασμα ο Μέσι; Όχι! Σκληρές οι αποδοκιμασίες εναντίον του»

Μάλιστα, τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και μετά τη λήξη του αγώνα, οι άνθρωποι της ΑΕΚ ζήτησαν να μάθουν τον λόγο που ακυρώθηκε το γκολ. Ωστόσο, απάντηση δεν πήραν ποτέ, καθώς ο Κουλμπάκοφ έκανε μια χαρακτηριστική κίνηση με τους ώμους σα να λέει πως δεν ξέρει και ο ίδιος!

Πρόκειται λοιπόν για έναν γρίφο για δυνατούς λύτες. Τι είδε ο Κουλμπάκοφ στη φάση και αποφάσισε να «κρατήσει» το μηδέν για τον ΠΑΟΚ; Βεβαίως, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι παρόμοιο στην Τούμπα. Και όπως φαίνεται, δε θα είναι και η τελευταία.

Κάτι παθαίνουν οι διαιτητές στην Τούμπα, καθώς τις ίδιες απορίες έχει και ο Παναθηναϊκός. Τον Απρίλη του 2021, οι πράσινοι ανηφόρισαν στη Θεσσαλονίκη για την 6η αγωνιστική των playoffs. Κρίσιμο εκείνο το ματς, όπως και το χθεσινό ντέρμπι Δικεφάλων.

Στο 78ο λεπτό είχαμε τη φάση που σημάδεψε τον αγώνα. Μια φάση που «φέρνει» αρκετά με αυτή του Νόρντιν Αμραμπατ. Ο Μακέντα σκόραρε για τον Παναθηναϊκό, αλλά ο Ματίας Γκεστράνιους ακύρωσε το γκολ του Ιταλού επιθετικού. Χωρίς και αυτός να γνωρίζει τον λόγο.

Οπως ο Κουλμπάκοφ, έτσι και ο Γκεστράνιους είχε… απενεργοποιήσει το VAR. Συγκεκριμένα, ο Φινλανδός σφύριξε πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα του ΠΑΟΚ. Μάλιστα, ο ρέφερι είχε αποδεχθεί το λάθος του μετά το τέλος του αγώνα. «Για μία ακόμη φορά ο Παναθηναϊκός δεν πήρε ό,τι του αξίζει. Αυτή τη φορά ήταν ο διαιτητής Γκεστράνιους. Απλά αυτή τη φορά ζήτησε συγγνώμη. Τι να την κάνει ο Παναθηναϊκός σήμερα όταν μπορεί να χάσει την έξοδό του στην Ευρώπη», είχε τονίσει ο διευθυντής επικοινωνίας του τριφυλλιού, Νικόλας Βασιλαράς.

Οπότε, έχουμε και λέμε. Δυο πανομοιότυπες φάσεις στην Τούμπα. Δύο διαφορετικές ομάδες. Και μια που «ευνοείται» από τις αποφάσεις των Γκεστράνιους -Κουλμπάκοφ. Τελικά, τι συμβαίνει με τους διαιτητές στα εντός έδρας ματς του ΠΑΟΚ;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ