Οι δυο 16άρες του… 1-0 και ο ανήφορος

Οι δυο 16άρες του… 1-0 και ο ανήφορος

Ο Ολυμπιακός έκανε… δύο δουλειές στην εντέλεια κόντρα στη Φενέρ. Οι Τούρκοι όμως έδειξαν ότι η σειρά έχει δρόμο

Με το δεξί ο Ολυμπιακός στα playoffs της Euroleague. Ο δρόμος όμως ως το Κάουνας παραμένει μακρινός και αν έδειξε κάτι απόψε στο ΣΕΦ η Φενέρ είναι πως έχει αποφασίσει να πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι της. Πως το είπε ο Σάσα Βεζένκοφ: Απλά το 1-0.

Πως τα κατάφερε η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στο… πρώτο αίμα; Με κάτι που στόχευσε, και με κάτι που όταν σου συμβαίνει νιώθεις πραγματικά ευλογημένος. Ειδικά σε βράδυ που ο αντίπαλος προπονητής κατεβάζει τον ρυθμό και μικραίνει το γήπεδο.

Διαβάστε επίσης: Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ 4-1: Τρία στο πρώτο, τέσσερα στο δεύτερο και αφεντικό για τον τίτλο οι «Πολίτες»

Ουσιαστικά με δύο «16άρες».

Εκείνη της άμυνας που κατέβασε τους Τούρκους του Ιτούδη από τους 84 πόντους στην επίθεση στους 68 σε ένα κανονικό κατόρθωμα να συνυπολογίσεις το ταλέντο και το μπάτζετ της… απέναντι πλευράς.
Και η άλλη έξω από τη γραμμή του τρίποντου: 16/29 είναι… βρέχει τρίποντα και κρύψτε τις ομπρέλες σας.

Με τον Αϊζάια Κάαναν να έχει 6/7, τον Σακίλ ΜακΚίσικ να ακολουθεί με 3/4, τον Βεζένκοφ να βάζει 3/6, τον Παπανικολάου να βάζει buzzer beater στη δεύτερη περίοδο για το προσπέρασμα (37/35) και τον Σλούκα να προσθέτει 1 στην τελευταία προσπάθεια των φιλοξενούμενων να επιστρέψουν.

Για τη δεύτερη όρκο δεν παίρνεις, ότι θα ξανασυμβεί. Για την πρώτη όμως βάζεις στο πιάτο σου την βασική επιδίωξη του Μπαρτζώκα σε αυτή τη σειρά. Όσο πιο χαμηλά το σκορ, τόσο μεγαλύτερο το πλεονέκτημα της ομάδας του σε αυτόν τον ανήφορο που μόλις ξεκίνησε.

Εννοείτε πως πάντα το δεύτερο ματς σε best of five είναι και το πρώτο μεγάλο κλειδί. Ο Ολυμπιακός την Παρασκευή έχει πλέον μια πολύ μεγάλη ευκαιρία, όταν η Φενέρ θα νιώσει πλέον το βάρος του αποψινού. Σειρές από 2-0 σπανίως γυρίζουν, αν γυρίζουν. Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας πρέπει να καίει στο επόμενο ραντεβού.

Η Φενέρ απόψε ήταν ο Γκούντουριτς (12 πόντοι και 6 ασίστ) και ο Πιέρ (13 πόντοι, 5 ασίστ) συν φυσικά τον Μότλεϊ (15π) που η περίπτωση του εξελίσσεται σε μοναδική στη Euroleague.Τον Αμερικανό σέντερ ο Ολυμπιακός τον σημάδεψε και τον «πόνεσε» στις επαφές. Με τους άλλους δεν έβγαλε άκρη. Το έκανε όμως με τον Ντόρσει (άποντος σε 20 λεπτά) και στις περιστροφές με τον Καλάθη δίνοντας του διαδοχικά το τρίποντο (1/4). Αυτός πρέπει να είναι ο οδηγός και για τη συνέχεια.

Οι… Πιέρ αυτού του κόσμου (ευτυχώς) δεν κερδίζουν τέτοιες σειρές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ