Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 79-68: Κονσέρτο για πολυβόλα και 1-0

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 79-68: Κονσέρτο για πολυβόλα και 1-0

Ο Ολυμπιακός «έλιωσε» στο «καμίνι» του ΣΕΦ τη Φενέρμπαχτσε με 79-68, έχοντας για όπλο του το τρίποντο (16/29) κι έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs.

Με το δεξί ξεκίνησε ο Ολυμπιακός τα playoffs της Euroleague, επικρατώντας με 79-68 της Φενέρμπαχτσε στο «φλεγόμενο» ΣΕΦ και έκανε το 1-0 στη σειρά, στον δρόμο για το Final 4 του Κάουνας. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καταιγιστικοί στο δεύτερος μέρος από τη γραμμή του τριπόντου και πραγματοποιώντας μεγάλη εμφάνιση «υπέταξαν» τους πρωταθλητές Τουρκίας.

Φοβερός ο Αϊζάια Κάνααν με τρομερή εμφάνιση, κυρίως στο τρίτο δεκάλεπτο, και 18 πόντους με 6/7 τρίποντα. MVP και καθοριστικός ο Βεζένκοφ με 19 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ εξαιρετική παρουσία είχαν και οι Φαλ (9 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και ΜακΚίσικ (11 πόντοι με 3/4 τρίποντα).

Διαβάστε επίσης: Στην Ελλάδα ο Σρέντερ – Συζητήσεις με τον Ολυμπιακό, δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία

Με τους Γουόκαπ, Κάνααν, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Φαλ ξεκίνησε ο Μοαρτζώκας, με τις δύο ομάδες να δείχνουν από την αρχή πως θα ακολουθήσει μεγάλη μάχη. Οι Τούρκοι στηρίχθηκαν κυρίως στον Χέιζ Ντέιβις στο ξεκίνημα ενώ ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στην επίθεση και έχοντας καλά ποσοστά από την περιφέρεια έφτιαξε μια μικρή διαφορά 7 πόντων (14-7), με τους φιλοξενούμενους να απαντούν ωστόσο και να παίρνουν κεφάλι στο σκορ (16-17). Το φινάλε της πρώτης περιόδου βρήκε την ομάδα του Ιτούδη στο +2 (19-21) μετά από καλάθι του Πιερ.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν κάπως άτσαλοι στην τελική προσπάθεια στο ξεκίνημα το δεύτερου δεκαλέπτου, κάτι που επέτρεψε στη Φενέρ να προηγηθεί δύο φορές με μικρές διαφορές 5 και 6 πόντων (21-26 και 26-32 αντίστοιχα), με τον Ολυμπιακό σε εκείνο το σημείο να τρέχει ένα σερί 8-0 με τους Βεζένκοφ και Μπλακ για να ανακτήσει το προβάδισμα. Ο Πιερ ευστόχησε σε τρίποντο για να απαντήσει ο Παπανικολάου και να γράψει το 37-35 του ημιχρόνου δίνοντας βραχύ προβάδισμα στους Πειραιώτες.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν το δεκάλεπτο του Αϊζάια Κάνααν. Ο Αμερικανός μπήκε «σεληνιασμένος» και έπαιζε κυριολεκτικά ρολόι γύρω από το καλάθι της Φενέρ σε κάποιο σημείο. Με δικά του σουτ τριών πόντων οι Πειραιώτες ανέβασαν τη διαφορά κοντά σε διψήφια επίπεδα (54-46 και 57-49) ενώ λίγο αργότερο και ο Βεζένκοφ σκόραρε για τρεις για να κάνει το 60-49 και να βάλει πρώτη φορά τον Ολυμπιακό με 11, με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται πως αλλιώς, με τρίποντο του Κάνααν για το 63-51.

Η Φενέρ ήταν αποφασισμένη να το παλέψει και με το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου έτρεξε ένα δικό της σερί 7-0 για να μειώσει στους 5 (63-58) έχοντας για μπροστάρη τον Γκούντουριτς. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα διατήρησαν την ψυχραιμία τους, ο Σλούκας πέτυχε μεγάλο καλάθι για το 70-58 και ο Ολυμπιακός δεν υπήρχε περίπτωση να έχανε αυτό το παιχνίδι. Το τελικό 79-68 βρήκε τους παίκτες των «ερυθρόλευκων» και τον κόσμο τους να πανηγυρίζουν πολύ σπουδαία πρώτη νίκη για το 1-0 στη σειρά. Επόμενο ραντεβού των δύο, την Παρασκευή το βράδυ, ξανά στο «κολαστήριο» του ΣΕΦ.

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 37-35, 63-51, 79-68

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ