Γιατί ο Αλμέιδα θέλει τον Ιτούρμπε στην ΑΕΚ

Γιατί ο Αλμέιδα θέλει τον Ιτούρμπε στην ΑΕΚ

Ο Χουάν Ιτούρμπε μένει ελεύθερος από τον Άρη και ο Ματίας Αλμέιδα τον θέλει στην ΑΕΚ.

Μεθυσμένη πολιτεία η Νέα Φιλαδέλφεια. Λογικό και επόμενο από τη στιγμή που η ΑΕΚ σκαρφάλωσε ξανά στο Εβερεστ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Για 13η φορά στην ένδοξη ιστορία της. Φυσικά, η σεζόν δεν έχει ολοκληρωθεί για την Ενωση. Είναι η πρωταθλήτρια και έχει μπροστά της έναν ακόμα μεγάλο στόχο: Το Κύπελλο κόντρα στον ΠΑΟΚ. Για το πρώτο της νταμπλ μετά το 1978.

Με το πρωτάθλημα λοιπόν να βάφεται «κιτρινόμαυρο», η Ενωση βάζει σιγά-σιγά μπρος και τις μεταγραφικές μηχανές. Οι αρμόδιοι στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο έχουν ήδη αρχίσει να καταστρώνουν τα πλάνα τους, με την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα να ψάχνει τις κατάλληλες… πινελιές για τη νέα σεζόν. Μια σεζόν που ενδέχεται να τη βρει και στα αστέρια. Στον μαγικό κόσμο του Champions League. Μεγάλη η ευκαιρία που έχει στα πόδια της η ΑΕΚ, που αναζητά δύο προκρίσεις για το… σεντόνι.

Στο μεταγραφικό πεδίο, μια είναι η ιδιαίτερη συνθήκη που υπάρχει στο τραπέζι: Η… τρέλα του Ματίας Αλμέιδα για τον Χουάν Ιτούρμπε. Αποτελεί κοινό μυστικό πως ο 29χρονος άσος του Αρη απασχολεί την ΑΕΚ. Και με το συμβόλαιό του να ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για να κατηφορίσει προς τη Νέα Φιλαδέλφεια. «Θα αλλάξει το 1/3 του ρόστερ», τόνισε ο τεχνικός διευθυντής του Αρη, Ρόμπερτ Παλίκουτσα, με την καμπάνα να ηχεί και για τον Ιτούρμπε.

Ο αρχιτέκτονας της εφετινής ΑΕΚ έχει σχηματίσει αρκετά καλή άποψη για τον νεαρό μεσοεπιθετικό. Δεν είναι μόνο η εικόνα που έχει από την ελληνική του περιπέτεια με τη φανέλα του Άρη. Είναι και οι εμφανίσεις του στα γήπεδα της Αργεντινής και του Μεξικού.

Ο Ιτούρμπε δεν είχε την εξέλιξη που όλοι περίμεναν, αλλά ο προπονητής της Ενωσης γνωρίζει κάτι παραπάνω από τις συναντήσεις τους στη χώρα των Αζτέκων. Στον πάγκο της Τσίβας ο Αλμέιδα, στη γραμμή κρούσης της Τιχουάνα ο Ιτούρμπε, συγκρούστηκαν πολλάκις.

Παράλληλα, ένας άλλος λόγος που ο «Πελάδο» θέλει τον Ιτούρμπε στις «κιτρινόμαυρες» τάξεις, είναι τα χαρακτηριστικά του. Ο Αργεντινός εκτιμά το παιχνίδι του 29χρονου άσου και για αυτόν τον λόγο έχει ανάψει το πράσινο φως για την απόκτησή του. Συν τοις άλλοις, πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που μετράει ήδη δύο σεζόν στη χώρα μας και δε θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής.

Μένει να φανεί το πως θα εξελιχθεί η υπόθεση με την επιθυμία του Αλμέιδα για τον Ιτούρμπε να είναι δεδομένη.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ