Ο Γιόβιτς, ο Ολυμπιακός, η Ρόμα, οι φήμες και ένα συμβόλαιο εξωφρενικό

Ο Γιόβιτς, ο Ολυμπιακός, η Ρόμα, οι φήμες και ένα συμβόλαιο εξωφρενικό

Ο Λούκα Γιόβιτς είναι με τις βαλίτσες στο χέρι στη Φλωρεντία. Και τα τελευταία 24ωρα υπάρχει… μάχη. Είναι σε αυτή και ο Ολυμπιακός;

Θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να κάνει το «μπαμ» του καλοκαιριού με την απόκτηση του Λούκα Γιόβιτς; Μοιάζει απίθανο ακόμη και αν στα τέλη του Αυγούστου πολλά… απίθανα συμβαίνουν στο «παιχνίδι» των μεταγραφών.

Δεν είναι μόνο ότι μιλάμε για έναν 25χρονο ποδοσφαιριστή της Serie A που το καλοκαίρι του 2019 υποχρέωσε την Ρεάλ Μαδρίτης να βγάλει από το ταμείο της 63 εκατ ευρώ προκειμένου να τον κάνει δικό της από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Ούτε καν ότι πρόκειται για μια περίπτωση που ήδη έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλώ μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων. Είναι και οι «αριθμοί» που παραπέμπουν σε κάτι σχεδόν εξωφρενικό. Διότι οι απαιτήσεις της Φιορεντίνα σε συνδυασμό με το συμβόλαιο του Σέρβου άσου ανεβάζουν το… νούμερο σε σημεία που δεν πάτησε ποτέ κανείς στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Διαβάστε επίσης: Η Τσουκαρίτσκι και ο νέος Ολυμπιακός μετά τους Σέρβους…

Να τα πάρουμε όμως με τη σειρά: O 25χρονος σέρβος σταρ είναι με τις βαλίτσες στο χέρι και περιμένει όντως από μέρα σε μέρα την πτήση που θα τον πάρει μακριά από την Φλωρεντία. Πέρσι έπαιξε συνολικά σε 50 ματς και έβαλε 13 γκολ! Η σεζόν του δεν ήταν… άδεια βόλτα, παρότι ούτε οι Βιόλα αλλά ούτε και εκείνος θέλουν να συνεχίσουν μαζί. Το να τον αποκτήσει κάποιος όμως είναι μάλλον μια… κουβέντα, αν ισχύει όσα υποστηρίζουν οι συμπατριώτες του για το συμβόλαιο του! Πολλώ δε μάλλον μια ομάδα ελληνική. Ακόμη και αν η κουβέντα αφορά στους Ερυθρόλευκους που προφανώς και έχουν μια εντελώς διαφορετική θέση στην «αγορά» σε σχέση με τα υπόλοιπα club της χώρας.

Κάτι σε έξι εκατ ευρώ τον χρόνο οι αποδοχές του Γιόβιτς. Με την Ρεάλ Μαδρίτης και τους Βιόλα να τις καλύπτουν από 50% με βάση το περσινό τους deal. Χρήματα που επί της ουσίας για τον 25χρονο είναι εγγυημένα και την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Προσπάθησε η Μίλαν προ ημερών να μπει σε μια συζήτηση για χάρη του αλλά δεν… Τις τελευταίες ώρες γίνεται μια αντίστοιχη προσπάθεια και από την Ρόμα και σύμφωνα με τους Ιταλούς είναι ακόμη σε εξέλιξη χωρίς όμως κάποιος να μπορεί να εγγυηθεί για το αποτέλεσμα. Γιατί μέσα σε όλα τα άλλα, η Φιορεντίνα φέρεται να ζητά και ένα ποσό κάπου στα 2,5 εκατ ευρώ προκειμένου να του ανοίξει την πόρτα της εξόδου. Θα πρέπει η ομάδα που θα τον υπογράψει αφενός με έναν τρόπο να του εξασφαλίσει ότι θα συνεχίσει να έχει τουλάχιστον για μια χρονιά ακόμη αυτό το συμβόλαιο (έστω με την Ρεάλ Μαδρίτης να βάζει τα… μισά), αφετέρου να τον δελεάσει και για τη συνέχεια.

Ο Φάλι Ραμαντάνι που αυτές τις ημέρες είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους Ερυθρόλευκους τον πρότεινε όντως και στον Ολυμπιακό. Όπως πρότεινε και συζήτησε την περίπτωση του Στέβαν Γιόβετιτς που στα 33 του είναι ελεύθερος έπειτα από δύο σεζόν στην Χέρτα Βερολίνου (40 συμ, 11 γκολ, 4 ασίστ). Για τον Μαυροβούνιο φαίνεται ότι όντως έγινε μια κουβέντα: Ένας μικρός τραυματισμός όμως που τον ταλαιπωρεί αλλά και μάλλον και η διάθεση του να παραμείνει σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα δεν έβγαλε κάτι ουσιαστικό τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ