«Με εντολή Μελισσανίδη»… η ΑΕΚ αδειάζει!

«Με εντολή Μελισσανίδη»… η ΑΕΚ αδειάζει!

Ο «Τίγρης» φέτος μάζεψε το χρήμα από το Γιουρόπα, πήρε πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια απέναντι σε Σαββίδη και Μαρινάκη με το μικρότερο μπάτζετ (ακόμη και από του Παναθηναϊκού πριν αρχίσει την διάλυση) αλλά τώρα φαίνεται πως… αράζει.

Τότε θα ανανέωνε τον Γιόχανσον αλλά τελικά ο Σουηδός έφυγε, μαζί με τους Λάζαρο, Αραούχο, Λιβάγια (;) και Βράνιες «ρίχνουν» ποιοτικά το ρόστερ της πρωταθλήτριας. Σε μια χρονιά που μπήκαν 10 εκατ. ευρώ στα ταμεία από την Ευρώπη, που γύρισε στην κορυφή μετά από 24 χρόνια και που έχει μπροστά της την προοπτική για το «χρυσάφι» του Τσάμπιονς Λιγκ το «χέρι» αποφεύγει την… τσέπη!

Κοίτα τι θυμήθηκα τώρα. Τον περασμένο Νοέμβριο ο Γιόχανσον τραυματίζεται σοβαρά σε ματς της Εθνικής Σουηδίας με αποτέλεσμα να χάσει ολόκληρη την σεζόν. Σε ένα διάστημα που η ΑΕΚ είχε ανοίξει την κουβέντα με τον Σουηδό άσο για την ανανέωση του συμβολαίου του που έληγε το καλοκαίρι του 2018. Με το που τραυματίζεται ο Γιόχανσον στα «κίτρινα» ρεπορτάζ κατακλύζεται η είδηση: «Με εντολή Μελισσανίδη συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τον Γιόχανσον για να γίνει άμεσα νέο συμβόλαιο παρά τον σοβαρό τραυματισμό του»!

Δίπλα στον Σουηδό ο «Τίγρης» που θέλει να τον κρατήσει παρά το γεγονός ότι έχασε την χρονιά. Μιλάμε άλλωστε για τον παίκτη που έκανε την διαφορά στην ΑΕΚ στην μεσαία γραμμή, έναν από τους καλύτερους μέσους του πρωταθλήματος από την στιγμή που ήρθε στην Ελλάδα για χάρη της Ένωσης.

Ο Γιόχανσον όμως είχε ένα… κακό που όπως φαίνεται εντοπίζεται αρκετά συχνά πλέον στην ΑΕΚ του Μελισσανίδη. Ήθελε να καρπωθεί εμπράκτως με ένα καλό συμβόλαιο όλα όσα είχε προσφέρει στην ΑΕΚ. Ήθελε δηλαδή μια γενναία αύξηση, κάτι που όπως αποδείχτηκε δεν ήταν διατεθειμένος να δώσει ο Μελισσανίδης.

Για αυτό και παρά την… εντολή για νέο συμβόλαιο την μέρα του τραυματισμού του ο Σουηδός έφυγε και επίσημα από την ΑΕΚ. Δεν του πρόσφεραν άλλωστε το συμβόλαιο που ήθελε, το συμβόλαιο που άξιζε! Για αυτό και αυτός αποχώρησε από τους πρωταθλητές, ένας ακόμη από τους αγαπημένους παίκτες των οπαδών της ΑΕΚ, όπως ο Λάζαρος που αποθέωναν όλοι, που αποτελούσε το βασικό αίτημα τους στην φιέστα.

Στα δύσκολα της καριέρας του ο Γιόχανσον δεν είδε την συμπαράσταση που άξιζε από την ΑΕΚ. Ένας ακόμη παίκτης της ΑΕΚ, όπως άλλωστε και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος που προφανώς έβλεπε όλα όσα συνέβαιναν στην ομάδα που έπαιζε την σεζόν που τελείωσε.

Και στην συνέχεια είδε και αυτός την ίδια αντιμετώπιση από την διοίκηση της ΑΕΚ. Από τον Μελισσανίδη που προτίμησε να τον «κράξει» και παρότι ήξερε πως θα στερήσει από την ΑΕΚ έναν ακόμη βασικό παίκτη αποφάσισε να μην του προσφέρει το συμβόλαιο που δικαιούταν.

Κοινός παρανομαστής και εδώ τα χρήματα. Όσο και αν ο Μελισσανίδης προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις βλέποντας τον έναν μετά τον άλλο να αποχωρεί από την ΑΕΚ με την ατάκα «όποιον θέλουμε κρατάμε» όμως και εκεί υπάρχει θέμα.

Και άντε με τον Λάζαρο δεν… ήθελαν. Και άντε με τον Γιόχανσον ήταν τραυματίας και δεν… άξιζε το συμβόλαιο που ζητούσε.

Με τον Λιβάγια όμως; Ακόμη στον «αέρα» είναι το θέμα του. Ακόμη και την ρήτρα των 1,8 εκατ. ευρώ που υπάρχει στη συμφωνία με την Λας Πάλμας για την αγορά του δεν την έχει καταβάλλει η ΑΕΚ.

Η Πρωταθλήτρια ΑΕΚ, που επέστρεψε για τα καλά στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ΑΕΚ που έβαλε στα ταμεία της 10 εκατ. ευρώ από την εξαιρετική της πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ αλλά τον Γενάρη πήρε τον Μοράν, τον Μασούντ και τον Χουλτ δίνοντας ούτε 500 χιλιάδες ευρώ.

Η ΑΕΚ που προτιμά να χάνει βασικούς της παίκτες (πόσο δε μάλιστα να πηγαίνουν σε ανταγωνιστές της) από το να πληρώσει καλύτερα τους πρωταγωνιστές της. Να τους ανεβάσει επίπεδο (οικονομικά) όταν και η ίδια ανεβαίνει επίπεδο και οικονομικά και αγωνιστικά, στο επίπεδο που της αξίζει!

Και άντε του Λιβάγια υπάρχει χρόνος και υπάρχει το 1,8 εκατ. ευρώ που αν το δώσει τον αποκτά.

Με τον Αραούχο όμως τι γίνεται; Σαφέστατα δεν είναι στο χέρι της. Αλλά δείτε την διαφορά. Πέρσι τέτοια εποχή ο Αραούχο έκλαιγε φεύγοντας από την ΑΕΚ χωρίς να ξέρει αν θα επιστρέψει. Στα social media σε καθημερινή βάση έδειχνε πόσο θέλει να επιστρέψει στην ΑΕΚ. Και όταν το πέτυχε (με δανεισμό βεβαίως πάλι) πέταγε από την χαρά του!

Δείτε τώρα την διαφορά. Από τον περασμένο Γενάρη άρχισαν να «κυκλοφορούν» δημοσιεύματα περί επιθυμίας του Αραούχο για επιστροφή στην Λας Πάλμας. Τώρα, έχοντας πάρει το πρωτάθλημα με την ΑΕΚ ο Αραούχο επέστρεψε στην ομάδα που ανήκει και δεν είπε κουβέντα για την ΑΕΚ. «Μαύρη πέτρα» πέταξε πίσω του! Δηλώσεις που δείχνουν ξεκάθαρα πως δεν σκέφτεται καν την ΑΕΚ.

Γιατί αυτή η αλλαγή; Και μετά από μια τόσο επιτυχημένη χρονιά; Μήπως είδε και ο Αραούχο συμπεριφορές και καταστάσεις που δεν του άρεσαν; Σαφέστατα είναι και το οικογενειακό του θέμα, αλλά και πέρσι ήταν το ίδιο. Φέτος τι άλλαξε; Μήπως κάποια πράγματα που είδε με συμπαίκτες του τον έκαναν να αλλάξει γνώμη;

Και δεν είναι και ο τελευταίος από αυτούς που πρωταγωνίστησαν σε μια «χρυσή» χρονιά για την ΑΕΚ. Και ο Βράνιες, όσο και αν επισήμως από την ΑΕΚ λένε το αντίθετο, στην έξοδο είναι. Και δεν είναι μόνο ο Χιμένεθ που δεν θέλει να τον βλέπει. Και ο ίδιος θέλει είτε να φύγει είτε αν μείνει να πάρει ένα πολύ καλύτερο συμβόλαιο. Αλλά εδώ μπαίνει και πάλι στην εξίσωση το χρήμα, το «χέρι στην τσέπη» που ομολογουμένως δεν συμπεριλαμβάνεται στο «λεξιλόγιο» του «Τίγρη».

Του «Τίγρη» που φέτος μάζεψε το χρήμα από το Γιουρόπα, πήρε πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια απέναντι σε Σαββίδη και Μαρινάκη με το μικρότερο μπάτζετ (ακόμη και από του Παναθηναϊκού πριν αρχίσει την διάλυση) αλλά τώρα φαίνεται πως… αράζει. Καμία ένδειξη δεν υπάρχει μέχρι τώρα για να ακολουθήσει την αγωνιστική άνοδο της ομάδας του. Εν όψει μιας χρονιάς που μπορεί να τον φέρει στο «χρυσάφι» του Τσάμπιονς Λιγκ!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ