Πέντε καλά νέα για τον Μπαρτζώκα πριν από τον τελικό

Πέντε καλά νέα για τον Μπαρτζώκα πριν από τον τελικό

Ο Ολυμπιακός πέρασε εύκολα το εμπόδιο του Περιστερίου (84-64), αυτό όμως δεν ήταν το μοναδικό ευχάριστο νέο για τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Το αυτονόητο στον πρώτο ημιτελικό του Super Cup με τον Ολυμπιακό να επικρατεί εύκολα του Περιστερίου (84-64) και να παίρνει θέση για να υπερασπιστεί τον περσινό του τίτλο.

Μια αναμέτρηση που επί της ουσίας ολοκληρώθηκε όταν οι Πειραιώτες σοβαρεύτηκαν στην άμυνα. Δέχτηκαν είκοσι πόντους στην πρώτη περίοδο και σαράντα-τέσσερις στις άλλες τρεις για όσους δεν το πρόσεξαν.

Διαβάστε επίσης: Περιστέρι – Ολυμπιακός 64-84: «Μιλού» και Γκος έστησαν πάρτι στον ημιτελικό

Και έχοντας δώσει και 16 ασίστ από το πρώτο ημίχρονο (σταμάτησαν στις 22) έκαναν σίγουρα τον Γιώργο Μπαρτζώκα να χαμογελάσει με νόημα. «Άμυνα και πάσα» είναι το moto των νταμπλούχων. Έδειξαν λοιπόν να τα έχουν και τα δύο μαζί τους στην Ρόδο και για τον ημιτελικό αλλά και για τον τελικό όπου λογικά αύριο βράδυ θα συναντηθούν με τον Παναθηναϊκό.

Ήταν καλό το δείγμα για την ομάδα του Μπαρτζώκα σε μια περίοδο που κανείς δεν είναι έτοιμος. Και αμυντικά, και στη δημιουργία και στην εκτέλεση από την περιφέρεια (52% στο τρίποντο με 12/23). Πίεσε σωστά τη μπάλα (12 κλεψίματα), έτρεξε σωστά το γήπεδο, πήρε σκορ από εννέα διαφορετικούς παίκτες και δεν χρειάστηκε να επιβαρύνει κανέναν μιας και περισσότερο από όλους έπαιξε ο Άλεκ Πίτερς (24:13) που σημειωτέον ήταν άχαστος (7 πόντοι, με 3/3 εντός πεδιάς).

Άμυνα λοιπόν τσεκ. Ασίστ τσεκ. Ομοιογένεια τσεκ όπως προέκυψε από το γεγονός ότι και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ και ο Γουίλιαμ Γκος εμφανίστηκαν ως νέοι… παλιοί, με πολύ μεγάλη προσαρμογή και ρόλους πρωταγωνιστικούς (16 πόντοι-10 ριμπάουντ ο «Μιλού», 16 πόντοι με 5/6 εντός πεδιάς και ο Αμερικανός γκαρντ) στην επίθεση.

Καλός ρυθμός τσεκ σε μια διαπίστωση που την δίνει η αντίδραση της ομάδας στο ανοιχτό γήπεδο. Και μέσα σε όλα; Και μια πρώτη συμμετοχή για τον Μουσταφά Φαλ που ταλαιπωρούμενος από έναν τραυματισμό μετά τη συμμετοχή του στο Μουντομπάσκετ, έπαιξε σήμερα μόλις για πρώτη φορά. Μπόρεσε να πάρει 16΄ συμμετοχής (15.57) με την παρουσία του στο δεύτερο ημίχρονο να είναι καλύτερη από το πρώτο.
Θα χρειαστεί αύριο τον Φαλ ο Ολυμπιακός, πίσω από τον Μιλουτίνοφ.

Θέλει να πάει το ντέρμπι στο «5» και να εκμεταλλευτεί εκεί τα περισσότερα… κυβικά του. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν ότι ο Γάλλος σέντερ ανταποκρίθηκε στη σημερινή δοκιμή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ