Η μοναξιά του… Λουτσέσκου στην ΟΠΑΠ Αρένα στο 1 στα 8 (!) της ΑΕΚ (pics, vids)

Η μοναξιά του… Λουτσέσκου στην ΟΠΑΠ Αρένα στο 1 στα 8 (!) της ΑΕΚ (pics, vids)

Ένα ακόμη ματς χωρίς νίκη στην έδρα της για την ΑΕΚ που συνάμα δεν μπόρεσε να «σπάσει» το αρνητικό ρεκόρ ευρωπαϊκών ομίλων – Το φετινό 1 στα 5 και το αρνητικό 12 στα 12!

Οι τέσσερις βαθμοί μετά από δύο αγωνιστικές προφανώς και αποτελούν επίτευγμα για την ΑΕΚ στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ. Το διπλό στο Μπράιτον και η ισοπαλία στη Νέα Φιλαδέλφεια με τον Άγιαξ την έχουν φέρει στην κορυφή της βαθμολογίας με 4 βαθμούς την ώρα που οι αντίπαλοι τους που βρίσκονται σε εξαιρετικά «κακό φεγγάρι» ψάχνονται για να ανακάμψουν.

Η συγκυρία για την ΑΕΚ είναι άκρως ευνοϊκή καθώς κανείς δεν περίμενε όταν έγινε η κλήρωση πως ο Άγιαξ θα ήταν στα πρόθυρα της διάλυσης, η Μαρσέιγ δεν θα μπορούσε να νικήσει και η Μπράιτον θα κατέρρεε. Το καλό για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα είναι πως την επόμενη αγωνιστική παίζει εκτός έδρας με την Μαρσέιγ. Όχι, δεν διαβάσατε λάθος, για την ΑΕΚ του Αλμέιδα τα εκτός έδρας ματς είναι αυτά που φέρνουν τις νίκες καθώς στην ΟΠΑΠ Αρένα δεν τα καταφέρνει.

Είναι εντυπωσιακό πλέον το πόσο δύσκολο είναι για την ΑΕΚ να νικήσει στην έδρα της. Μια ματιά άλλωστε στα μεγάλα ματς που έχει δώσει στο γήπεδο της το αποδεικνύει. Και αν στο ξεκίνημα της στον ΟΠΑΠ Αρένα κατάφερε να καταγράψει τρεις νίκες σε ντέρμπι (2-0 τον ΠΑΟΚ, 1-Ο τον ΠΑΟ, 3-0 τον Ολυμπιακό) από την τελευταία της και μετά, στις αρχές του Φεβρουαρίου χάρηκε μόνο μια φορά!

Και πάλι απέναντι στον Λουτσέσκου, καθώς ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ομάδα από το BIG-4 αλλά και τις ευρωπαϊκές που έχουν παίξει στη Νέα Φιλαδέλφεια και έχουν χάσει! Μόλις μία νίκη σε 8 μεγάλα ματς στην έδρα της έχει η ΑΕΚ! Λες και η ΟΠΑΠ Αρένα την… βγάζει νοκ-άουτ! Με τα νούμερα να είναι αντιστρόφως ανάλογα μακριά από αυτή!

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Το εξωπραγματικό ρεκόρ στο ΟΑΚΑ (vids)

Στις 12 Μαρτίου 2023 ο Ολυμπιακός έπαιρνε διπλό στην ΟΠΑΠ Αρένα (3-1) και από τότε στο σύνολο των 8 μεγάλων ματς (ντέρμπι + ευρωπαϊκά) που έχει δώσει η ΑΕΚ νίκησε μόνο τον… Λουτσέσκου, στο 4-0 των πλέι οφ όπου ο Κάργας αποβλήθηκε στα πρώτα λεπτά. Τρεις φορές ο Ολυμπιακός έχει φύγει αλώβητος από την… Δεκελείας (2 ισοπαλίες, μια νίκη), έχει μια ισοπαλία ο ΠΑΟ, έχει νικήσει η Αντβέρπ ενώ ο Άγιαξ και η Ντινάμο έχουν πάρει ισοπαλίες, με την τελευταία βεβαίως να είναι σα νίκη για την ΑΕΚ εξαιτίας του διπλού στο Ζάγκρεμπ.

Αναλυτικά το αρνητικό σερί στα μεγάλα ματς της ΑΕΚ

12/3 ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-3: Σούπερ Λιγκ
19/3 ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 0-0: Σούπερ Λιγκ
26/4 ΑΕΚ- ΠΑΟΚ 4-0: Σούπερ Λιγκ
3/5 ΑΕΚ – Ολυμπιακός 0-0: Σούπερ Λιγκ
19/8 ΑΕΚ – Ντιναμό 2-2: Τσάμπιονς Λιγκ
30/8 ΑΕΚ – Αντβέρπ 1-2: Τσάμπιονς Λιγκ
17/9 ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-1: Σούπερ Λιγκ
5/10 ΑΕΚ – Άγιαξ 1-1: Γιουρόπα Λιγκ

Το εντυπωσιακό είναι πως στην έδρα της πλέον η ΑΕΚ δεν νικάει γενικά, όχι απλά στα δύσκολα ματς μόνο. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος έμεινε στο 1-1 με τον Πανσερραϊκό ενώ στην μοναδική εντός έδρας νίκη που έχει να επιδείξει, με τον Ατρόμητο (2-1) έγιναν «όργια» από τους διαιτητές για να φτάσει στο «τρίποντο»

Τα φετινά ματς της ΑΕΚ στην ΟΠΑΠ Αρένα

19/8 ΑΕΚ – Ντινάμο 2-2
26/8 ΑΕΚ Πανσερραϊκός 1-1
30/8 ΑΕΚ – Αντβέρπ 1-2
17/9 ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-1
28/9 ΑΕΚ – Ατρόμητος 2-1
5/10 ΑΕΚ – Άγιαξ 1-1

Για ποιο λόγο η ΑΕΚ δεν μπορεί να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει στην έδρα της, για ποιο λόγο λειτουργεί καλύτερα μακριά από τη Νέα Φιλαδέλφεια είναι κάτι που προφανώς θα ψάχνει και ο ίδιος ο Αλμέιδα. Μαζί με το πώς θα δει, επιτέλους, ένα ματς χωρίς να δεχθεί η ομάδα του γκολ όπως συμβαίνει και στα 12 φετινά ματς! Πραγματικά απίστευτο για μια ομάδα που πρωταγωνιστεί. Και είναι αλήθεια πως όσο πιο πολύ αργήσει να βρει απαντήσεις σε αυτά τα θέματα η ΑΕΚ τόσο θα έχει προβλήματα. Μια ΑΕΚ που και χθες δεν μπόρεσε να νικήσει, έχοντας απέναντι της τον Άγιαξ στην χειρότερη κατάσταση της σύγχρονης ιστορίας του, συνεχίζοντας ένα απίστευτο αρνητικό σερί που την θέλει 12 χρόνια χωρίς εντός έδρας νίκη σε ευρωπαϊκό όμιλο και για 7 σερί ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια (το παλιό και το νέο γήπεδο)! Στη Νέα Φιλαδέλφεια που ποτέ στην ιστορία της δεν έχει νικήσει σε ματς ευρωπαϊκού ομίλου!

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ