Για αυτό ο Ολυμπιακός κινδυνεύει μόνο με πρόστιμο… (vids)

Για αυτό ο Ολυμπιακός κινδυνεύει μόνο με πρόστιμο… (vids)

Ότι συνέβη πέρσι με τον Ατρόμητο σε δύο χειρότερες καταστάσεις με όσα συνέβησαν στον Βόλο αποτελούν οδηγό για την απόφαση από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο της Super League

Γίνεται πολλή κουβέντα γύρω από τα γεγονότα στο Πανθεσσαλικό. Και η προπαγάνδα που θέλει τον Ολυμπιακό να τιμωρείται με κεκλεισμένων των θυρών, από 2 έως 4 αγωνιστικές είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Τι πραγματικά ισχύει; Ο Ολυμπιακός το πιθανότερο είναι πως θα τιμωρηθεί με πρόστιμο γιατί απλά αυτό ορίζουν οι κανονισμοί και γιατί αυτό ακριβώς συνέβη και πέρσι σε χειρότερες μάλιστα καταστάσεις με τον Ατρόμητο. Δύο φορές μάλιστα.

Με τον Ατρόμητο να έχει κληθεί με παρόμοια άρθρα από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο της Super League. Και τις δύο φορές τιμωρήθηκε με πρόστιμο, κάτι που αναμένεται, στη χειρότερη των περιπτώσεων να συμβεί και τώρα. Εκτός αν ισχύουν άλλα δεδομένα για τον Ολυμπιακό…

Ας θυμηθούμε όμως τι είχε συμβεί πέρσι

Τη πρώτη φορά κλήθηκε ο Ατρόμητος κλήθηκε για όσα έγιναν στο ματς με τον Άρη στις 5 Νοεμβρίου 2022.

Τη δεύτερη φορά κλήθηκε για όσα έγιναν στο ματς με τον Παναθηναϊκό στις 12 Μαρτίου 2023. Καμία ποινή κεκλεισμένων των θυρών δεν επιβλήθηκε, μόνο πρόστιμο! Το σκεπτικό μάλιστα αναφέρει γεγονότα πολύ πιο σοβαρά από όσα συνέβησαν στον Βόλο.

Μεταξύ άλλων η απόφαση αναφέρει ότι τριάντα φίλαθλοι του Ατρομήτου από τη θύρα 7 «εισήλθαν στην περίμετρο του αγωνιστικού χώρου, κατευθύνθηκαν απειλητικά προς τους φιλάθλους της φιλοξενούμενης ομάδας στη θύρα 4, κρατώντας στα χέρια τους διαφημιστικές πινακίδες, κοντάρια καρέκλες και φωτοβολίδες και στη συνέχεια εκτόξευσαν προς αυτούς τέσσερις (4) φωτοβολίδες ευθείας βολής, δέκα (10) καρέκλες και καθίσματα, τρείς (3) διαφημιστικές πινακίδες και πέντε (5) πυρσούς.

Στη συνέχεια δυνάμεις της αστυνομίας απώθησαν τους φιλάθλους της εγκαλουμένης προς τη θύρα 7. Οι ως άνω φίλαθλοι παρέμειναν εκεί και εκτόξευσαν πυρσούς, καπνογόνα, καθίσματα, καρέκλες και ξύλα (κοντάρια) προς τις αστυνομικές δυνάμεις για δεκαπέντε (15’) περίπου λεπτά».

Ο Ατρόμητος μάλιστα είχε κληθεί με τα ίδια άρθρα που κάλεσαν τώρα τον Ολυμπιακό για όσα έγιναν στον Βόλο. Στην περίπτωση του Ολυμπιακού υπάρχει ένα κατηγορητήριο σύμφωνα με το οποίο δεκαπέντε άτομα εισήλθαν στο ταρτάν του Πανθεσσαλικού χωρίς να προκύπτει ότι αυτοί προκάλεσαν οποιαδήποτε επεισόδια ή ότι υπήρξε οποιαδήποτε επαφή με την Αστυνομία ή με φιλάθλους της γηπεδούχου ή ποδοσφαιριστές κλπ. Μόνο ένας από όλους αυτούς προκύπτει ότι πέταξε μια καρέκλα προς έναν αστυνομικό χωρίς να προκύψει κανένας τραυματισμός.

Και κάπως έτσι λοιπόν κλείνει η κουβέντα που αναπαράγεται για προπαγανδιστικούς λόγους γύρω από οποιαδήποτε ποινή έδρας στον Ολυμπιακός. Εκτός αν για τους δικαστές υπάρχουν άλλοι κανονισμοί για τον Ολυμπιακό που δεν το πιστεύουμε και δεν το υιοθετούμε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ