Και πώς να μην είναι με την πλάτη στον τοίχο ο Γιοβάνοβιτς: Ο Παναθηναϊκός καταρρέει…

Και πώς να μην είναι με την πλάτη στον τοίχο ο Γιοβάνοβιτς: Ο Παναθηναϊκός καταρρέει…

Η κατηφόρα του Παναθηναϊκού συνεχίζεται και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι πλέον στην πιο δύσκολη θέση που βρέθηκε ποτέ εδώ και 2,5 χρόνια καθώς ο Αλαφούζος βλέπει την ομάδα να καταρρέει και αναμένεται η αντίδρασή του.

Τα όσα είδαμε το βράδυ της Κυριακής στο Περιστέρι δεν ήταν παρά μία ακόμη επιβεβαίωση του κακού φεγγαριού που διανύει ο Παναθηναϊκός και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Οι «πράσινοι» κατέρρευσαν στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στον Ατρόμητο ο οποίος πήρε μία εύκολη νίκη, «βυθίζοντας» περισσότερο στον προβληματισμό το «τριφύλλι». Και πώς αλλιώς όταν εδώ και κάτι παραπάνω από έναν μήνα ο Παναθηναϊκός πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Μπορεί κάποιους να τους συμφέρει να τα ρίξουν όλα στον Μπρινιόλι, που όντως δεν βρίσκεται και στην καλύτερη κατάσταση, ωστόσο όποιος έχει παρακολουθήσει έστω και λίγο τον Παναθηναϊκό φέτος βλέπει ότι η ομάδα απλά δεν… τσουλάει. Και πρώτος από όλους το βλέπει ο Γιάννης Αλαφούζος ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι έβαλε αρκετά χρήματα για να ενισχύσει τον Παναθηναϊκό και να δώσει στον Γιοβάνοβιτς το καλύτερο δυνατό υλικό, αλλά η επένδυσή του δεν αποδίδει.

Διαβάστε επίσης: Το μήνυμα Καρβαλιάλ για Σέρρες

Το «αγκάθι» στα μεγάλα ματς και η σταθερά της άσπρης βούλας

Μπήκαμε πλέον στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος και η ομάδα του Γιοβάνοβιτς δεν έχει πάρει μία μεγάλη νίκη εντός των τειχών. Για την ακρίβεια, πήρε μία στα χαρτιά, με εκείνο το 3-0 επί του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης». Έχασε στην έδρα της από την ΑΕΚ, πήρε ισοπαλία από τον ΠΑΟΚ στην τελευταία φάση και έχασε με κάτω τα χέρια από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Η τελευταία αξιοσημείωτη νίκη για φέτος ήταν εκείνο το 2-0 στο ΟΑΚΑ επί της Βιγιαρεάλ για το Europa League, αλλά μοιάζει πια τόσο μακρινή.

O φετινός Παναθηναϊκός δεν θυμίζει σε τίποτα την περσινή ομάδα (η οποία βέβαια επίσης είχε θέμα στα μεγάλα ματς στα πλέι οφ) που πάλεψε για το πρωτάθλημα μέχρι και την προτελευταία αγωνιστική και το μόνο κοινό χαρακτηριστικό αυτών των δύο σεζόν είναι η ευκολία με την οποία κερδίζει πέναλτι. Με τα δύο που πήρε στο Περιστέρι, ο Παναθηναϊκός έφτασε πλέον τα εννιά (!!!) στο πρωτάθλημα και είναι μακράν πρώτος με τέσσερα περισσότερα κερδισμένα από ΑΕΚ και Ολυμπιακό που ακολουθούν στη σχετική κατηγορία.

Μήνας-εφιάλτης

Η κατάσταση πάντως έχει ξεφύγει ειδικά τον τελευταίο μήνα όπου σε επτά ματς οι «πράσινοι» μετρούν πλέον πέντε ήττες και μόλις δύο νίκες. Η μία με το ζόρι (1-0) στην Κηφισιά, σε μία κακή εμφάνιση που ονομάστηκε… επαγγελματική νίκη και η άλλη ήταν το άνετο 4-0 με τον ΟΦΗ στη Λεωφόρο όπου ο δρόμος προς τη νίκη άνοιξε και πάλι με ένα πέναλτι του Ιωαννίδη.

Σε αυτό το διάστημα η ομάδα του Γιοβάνοβιτς έχασε με 3-1 από τη Ρεν των δέκα παικτών στη Γαλλία, με 2-0 από τον Άρη, με 3-2 από τη Βιγιαρεάλ όπου περιόρισε στο τέλος το εύρος της ήττας (παίρνοντας ακόμη ένα πέναλτι), με 1-2 από τη Χάιφα στον αποκλεισμό-σοκ μέσα στη Λεωφόρο και φυσικά τώρα το 3-2 από τον Ατρόμητο.

Με την πλάτη στον τοίχο Γιοβάνοβιτς

Μιλάμε πια δεδομένα για ελεύθερη πτώση και το κλίμα μόνο καλό δεν είναι. Μουρμούρες υπήρχαν εδώ και καιρό για τον Γιοβάνοβιτς και τώρα είναι ακόμη περισσότερες. Πολλοί θεωρούν (από πέρσι ακόμη) ότι ο Παναθηναϊκός έχει ταβανιάσει και δεν έχει κάτι καλύτερο να προσφέρει. Όλα αυτά είναι πράγματα που σκέφτεται ο Αλαφούζος ο οποίος έχασε πέρσι ένα πρωτάθλημα μέσα από τα χέρια του και δεν θα αντέξει να χάσει και το φετινό.

Την Τετάρτη οι «πράσινοι» παίζουν με τον φορμαρισμένο Βόλο στο Πανθεσσαλικό και χωρίς τον κόσμο τους ελέω του «λουκέτου». Αν γίνει και εκεί η στραβή, με δεδομένο ότι ακολουθεί και η διακοπή για τις γιορτές, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα ξημερώσει στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ