H διαφορά της Αγγλικής ΚΕΔ και το «κυνήγι» που τρώει από το VAR η Λίβερπουλ – Χαμός στο Νησί

H διαφορά της Αγγλικής ΚΕΔ και το «κυνήγι» που τρώει από το VAR η Λίβερπουλ – Χαμός στο Νησί

Τι ανακοίνωσε η PGMOL για το πέναλτι που δεν δόθηκε στο Λίβερπουλ-Άρσεναλ.

Τον μπελά της έχει βρει η Λίβερπουλ από το VAR στο Νησί. Και είναι αλήθεια ότι για δεύτερη φορά φέτος ένα σε βάρος της μεγάλο λάθος της στοιχίζει τοις μετρητοίς: Βαθμούς που θα την είχαν μόνη πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα της Premier League. Παρά ταύτα εκεί ο ποδοσφαιρικός πολιτισμός είναι αυτονόητος. Και ο σεβασμός επίσης. Όχι μόνο από το κοινό, αλλά και από εκείνους που έχουν την ευθύνη. Ας πάρουμε όμως την ιστορία από την αρχή.

Το χθεσινό ντέρμπι στο Άνφιλντ με την Άρσεναλ έληξε ισοπαλο (1-1) ωστόσο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν η φάση με το χέρι του Έντεγκαρντ στο Άρσεναλ – Λίβερπουλ, στην οποία δεν δόθηκε πέναλτι. Η PGMOL (επιτροπή διαιτησίας του αγγλικού ποδοσφαίρου) με δήλωσή της αναγνωρίζει ότι έγινε λάθος στη συγκεκριμένη φάση και θα έπρεπε να υποδειχθεί η εσχάτη των ποινών υπέρ της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ και προανήγγειλε τη διεξαγωγή έρευνας για να δοθεί εξήγηση γιατί ο διαιτητής και (κυρίως) το VAR δεν σφύριξαν το πέναλτι.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η δήλωση της PGMOL: «Η PGMOL αναγνωρίζει ότι έγινε ένα σημαντικό ανθρώπινο λάθος κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα μεταξύ της Λίβερπουλ και της Άρσεναλ.

Το χέρι του Μάρτιν Έντεγκαρντ κρίθηκε λανθασμένα από την ομάδα των διαιτητών του αγωνιστικού χώρου, κάτι που δεν έμοιαζε καθαρό προφανές λάθος εκείνη την ώρα, συνεπώς το VAR δεν παρενέβη.

Εκ των υστέρων, αυτό ήταν ένα καθαρό και προφανές λάθος και θα έπρεπε να δοθεί πέναλτι με παρέβαση του VAR, ωστόσο το VAR δεν παρενέβη.

Η PGMOL θα διεξαγάγει μια ολοκληρωμένη έρευνα στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το λάθος. Η PGMOL α επικοινωνήσει άμεσα με τη Λίβερπουλ στην ολοκλήρωσή της (σ.σ. έρευνας), όπου θα αναγνωρίσει το λάθος».

Το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί και μετά το… έγκλημα στο Λονδίνο με το κανονικότατο γκολ της Λίβερπουλ που ακυρώθηκε στο ματς με την Τότεναμ, γιατί το VAR και ο διαιτητής του αγωνιστικού χώρου μπερδεύτηκαν στην συνεννόηση.

Και εκεί ειπώθηκε δημόσια το λάθος, που δεν έφερε πίσω τους βαθμούς αλλά που τέλος πάντων διατηρεί την αξιοπιστία και το κύρος των θεσμών γύρω από το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Εδώ στα μέρη μας γίνεται «πόλεμος» κάθε Κυριακή και ο Μάνταλος (ο πραγματικός πρόεδρος της ΚΕΔ) παριστάνει την Βουγιουκλάκη στη «Μαρία της σιωπής». Ακούσατε να μιλάει κανείς για το «χειρουργείο» στον Βόλο ή για το πέναλτι του Τζαβέλα στον Ποντένσε;

Οι συγκρίσεις δεν είναι περιττές. Είναι αυτονόητες όμως. Και καμιά φορά εξηγούν και πολλά περισσότερα για όσα συμβαίνουν στα γήπεδα μας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ