Το «προξενιό» του Ατζούν από τον… Βόλο: Γιατί ο Αλαφούζος αποφάσισε να «διώξει» τώρα τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τον Φατίχ Τερίμ

Το «προξενιό» του Ατζούν από τον… Βόλο: Γιατί ο Αλαφούζος αποφάσισε να «διώξει» τώρα τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τον Φατίχ Τερίμ

Ο Γιάννης Αλαφούζος πήρε πάνω του μια… ζόρικη απόφαση. Όλα όμως έχουν μια εξήγηση

Βόμβα Χριστουγέννων από τον Παναθηναϊκό του Γιάννη Αλαφούζου, με τον ιδιοκτήτη των Πράσινων να αποφασίζει μια κίνηση από εκείνες που θα «σημαδέψουν» την αγωνιστική σεζόν: Την απόλυση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και το πρόωρο τέλος μιας εποχής που κράτησε 2,5 χρόνια σε φόντο πράσινο.

Ιδιαίτερα αγαπητός στο κοινό του Παναθηναϊκού ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Τόσο που ήδη πολύ πριν οι εξελίξεις πάρουν επίσημο χαρακτήρα, πριν ανακοινωθεί οτιδήποτε προκύπτει «χαμός» στα social media με τους φίλους της ομάδας να αντιδρούν οργισμένα σε βάρος του διοικητικού ηγέτη της ΠΑΕ (τον οποίο δεν έβαλαν μάλλον ποτέ στην καρδιά τους).

Σε αυτές τις αποφάσεις βεβαίως δεν ρωτάς. Κάνεις. Και ο Γιάννης Αλαφούζος έκανε. Τι λέει το ρεπορτάζ που δεν έρχεται πια από την Τουρκία, αλλά από τα μέρη μας; Ότι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, το είχε πάρει απόφαση για τον Γιοβάνοβιτς από το βράδυ της 17ης Δεκεμβρίου.

Μετά την τραγική εμφάνιση και την ήττα στο Περιστέρι που έριξε τον Παναθηναϊκό από την κορυφή της Super League. Λίγα 24ωρα μετά και την ήττα-ντροπή από την Μακάμπι Χάιφα στη Λεωφόρο που άφησε τον Παναθηναϊκό εκτός Ευρώπης (έπειτα από ένα εντός έδρας ματς που του έφτανε έστω η ισοπαλία).

Εκεί «τελείωσε» ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Στο Περιστέρι. Απλά ο Γιάννης Αλαφούζος δεν είχε αποφασίσει το «πως». Αν δηλαδή θα τον απολύσει τώρα στα μισά της σεζόν ή θα περιμένει ως το καλοκαίρι όπου το συμβόλαιο του Σέρβου προπονητή ολοκληρώνονταν. Αποφασίστηκε το πρώτο για 1+1 λόγους. Πρώτον γιατί βρέθηκε προπονητής που φαίνεται να καλύπτει τη φιλοδοξία του club. Και δεύτερο γιατί με αυτόν τον τρόπο ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ στέλνει ένα μήνυμα σε όλους με θέα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ποιος έβαλε στο τραπέζι τον Τερίμ για τον Παναθηναϊκό, έναν προπονητή με πολύ μεγάλο όνομα και τεράστια οικονομική επιφάνεια που δεν ήταν απλό να ξαναφορέσει φόρμα; Ο Ατζούν Ιλίτζαλι. Προσωπικός φίλος του Γιάννη Αλαφούζου και παραγωγός που με τον ΣΚΑΙ κάνει χρυσές δουλειές. Σύντομα και ιδιοκτήτης ομάδας της Super League μιας ουσιαστικά τα έχει βρει σε όλα με τον Αχιλλέα Μπέο προκειμένου να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ Βόλος.

Είναι προσωπικός φίλος του Φατίχ Τερίμ, ο Ατζούν. Είναι και ο άνθρωπος που άνοιξε την πόρτα. Ο Ατζούν προσπάθησε πριν από δύο χρόνια να πείσει τον φίλο του να αναλάβει τη Χαλ (επίσης δικής του ιδιοκτησίας). Τελικά όπως φαίνεται τον «έψησε» για έναν πιο κοντινό προορισμό στη Πόλη- μόλις μια ώρα με το αεροπλάνο-. Ποιο είναι το φοβερό; Την ίδια κουβέντα στον Αλαφούζο ο Ατζούν την έκανε και το καλοκαίρι του ΄21. Τότε που η διοίκηση των Πράσινων επέλεξε τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς γιατί ο Τερίμ ζητούσε… μια περιουσία για να περάσει το Αιγαίο.

«Το συμβόλαιο του Φατίχ Τερίμ με την Γαλατασαράι, όπως γνωστοποίησε και ο πρόεδρος της, δεν θα ανανεωθεί. Το όνομα του έμπειρου δασκάλου, που γράφτηκε για την Λιλ και το Κατάρ, ακούστηκε για τον πάγκο ομάδας από τη γείτονα χώρα. Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Αλαφούζος ήθελε να φέρει τον Φατίχ Τερίμ στην άκρη του πάγκου της ομάδας, προκειμένου να ξεπεράσει τον Ολυμπιακό.

Μάλιστα, ο ίδιος ο Αλαφούζος κάλεσε τον έμπειρο προπονητή και μάλιστα στη συνέχεια ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού τον κάλεσε στην Ελλάδα» έγραψαν τον Μάη του 2021 στην Τουρκία. Έχει ενδιαφέρον λοιπόν το να θυμηθεί κανείς αυτή την λεπτομέρεια για μια ιστορία που δικαιώθηκε με καθυστέρηση 2,5 χρόνων

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ