Φερεντσβάρος: Η… κόλαση που έριξε τρία η Κλακσβικ

Φερεντσβάρος: Η… κόλαση που έριξε τρία η Κλακσβικ

Πόσο έχει εκμεταλλευτεί την έδρα της η Φερεντσβάρος στα φετινά ευρωπαϊκά ματς;

Ωραίο γήπεδο το “Groupama Arena”. Εκεί που απόψε οι Μαγυάροι υπόσχονται πως θα ζήσουν μια… κόλαση ο Μεντιλίμπαρ και οι παίκτες του. Στον επαναληπτικό του 1-0 του Πειραιά η Φερεντσβάρος έχει επενδύσει πολλά στην δύναμη της έδρας της. Πόσο «κολασμένη» έδρα είναι όμως το “Groupama Arena”; Πόσο την έχει εκμεταλλευτεί η Φερεντσβάρος στα φετινά ευρωπαϊκά ματς που έχει δώσει στην Βουδαπέστη;

Μια ματιά στην πορεία της, από τα μέσα του Ιουλίου που ξεκίνησε με όνειρα στον πρώτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ έως τις 9 Νοεμβρίου που υποδέχτηκε την Γκενκ η Φερεντσβάρος έχει να επιδείξει 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα στην έδρα της.

Διαβάστε επίσης: Το… ατού της Φερεντσβάρος, ατού για τον Ολυμπιακό

Βλέποντας τους αριθμούς το λες και… pas mal που λένε και οι Γάλλοι (σ.σ. όχι άσχημα), κοιτώντας όμως πιο προσεκτικά καταλαβαίνεις πως το… κολαστήριο των Μαγυάρων έχει λυγίσει την Σάμροκ Ρόβερς (4-0, δεύτερος προκριματικός Κόνφερενς), την Χαμρουν Σπάρτανς (σ.σ. Μάλτα αν δεν το ξέρατε, 2-1 τρίτος προκριματικός Κόνφερενς), την Ζαλγκίρις (3-0, πλέι οφ Κόνφερενς) και την Τσουκαρίτσκι (3-1) στην πρεμιέρα των ομίλων. Δεν έχει «σκοτώσει και κανένα θηρίο» όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό ενώ όταν ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσει τις δυνατές ομάδες του ομίλου πήρε ισοπαλίες, 2-2 με την Φιορεντίνα και 1-1 με την Γκενκ. Η Φερεντσβάρος που μέχρι και τους ομίλους είχε καλύτερα αποτελέσματα εκτός έδρας παραμένοντας αήττητη στο Κόνφερενς έως ότου ήρθε στο Καραϊσκάκη.

Και όλα αυτά βεβαίως ενώ η πορεία της στην Ευρώπη όπως αναφέρουμε πιο πάνω ξεκίνησε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Κλακσβικ από τα Νησιά Φερόε. Με το 0-0 του πρώτου εκτός έδρας αγώνα να μοιάζει διαδικαστικό, αλλά τους τρομερούς νησιώτες να διαλύουν την Φερεντσβάρος στο… κολαστήριο “Groupama Arena” με 3-0 και να παίρνουν πανηγυρικά την πρόκριση. Η Κλακσβικ που έγραψε ιστορία φτάνοντας έως τους ευρωπαϊκούς ομίλους, προφανώς για πρώτη φορά στην ιστορία της έχοντας μόνο καλές αναμνήσεις από την Βουδαπέστη. Όπως έχει ο Μεντιλίμπαρ ως προπονητής της Σεβίλλης και όπως θέλει να έχει και ως προπονητής του Ολυμπιακού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ