Η δικαίωση του Αλαφούζου, η απόλυση του Βόκολου και η αλλοίωση του πρωταθλήματος

Η δικαίωση του Αλαφούζου, η απόλυση του Βόκολου και η αλλοίωση του πρωταθλήματος

Ο Γιάννης Αλαφούζος τα είχε πει μια βδομάδα νωρίτερα περί θυγατρικών στο ματς με τη Λαμία, ο Βόκολος αποκάλυψε τη συμφωνία του Τσιλούλη με την ΑΕΚ, που αλλοιώνει ένα ολόκληρο πρωτάθλημα...

Η ΑΕΚ πέρασε από τη Λαμία χωρίς να ιδρώσει επικρατώντας με 3-1, όπως συνηθίζει απέναντι στην ομάδα της Φθιώτιδας, με την οποία έχει μόνο νίκες και 23-1 γκολ υπέρ κατά και παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Αυτό που όμως έχει μεγαλύτερη σημασία από το χθεσινό παιχνίδι είναι το τρίτο ημίχρονο και κυρίως η αποκάλυψη του προπονητή της Λαμίας, Λεωνίδα Βόκολου, ο οποίος στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε ότι ο Σωτήρης Τσιλούλης δεν αγωνίστηκε στο ματς με την Ένωση, όχι επειδή είχε κάποιο πρόβλημα τραυματισμού, αλλά διότι είχε προφορική συμφωνία με τους κιτρινόμαυρους.

Διαβάστε επίσης: H υπόθεση Τσιλούλη δυναμιτίζει χωρίς λόγο την εξέλιξη του πρωταθλήματος

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η ανακοίνωση του προπονητή της Λαμίας έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, σχετικά με την αξιοπιστία του πρωταθλήματος, αφού κανένας δεν γνώριζε για τη συγκεκριμένη συμφωνία, την ώρα που ο ίδιος ο παίκτης ζήτησε να μην παίξει στο παιχνίδι με την ΑΕΚ λόγω του deal με την Ένωση.

Η δικαίωση του Αλαφούζου μέσα σε μια βδομάδα

Μια βδομάδα νωρίτερα, η Λαμία αγωνίστηκε πλήρης στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό και απέσπασε ισοπαλία με 2-2, παίζοντας μάλιστα με δέκα παίκτες, με τον Σωτήρη Τσιλούλη να είναι πρωταγωνιστής και να σκοράρει κιόλας απέναντι στους πράσινους κάνοντας το 2-2.

Ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος αμέσως μετά το ματς με την ομάδα της Φθιώτιδας έριξε «βόμβα» μιλώντας για θυγατρικές ομάδες που ελέγχονται και αλλοιώνουν ένα ολόκληρο πρωτάθλημα. Μια βδομάδα μετά μοιάζει τουλάχιστον δικαιωμένος, αφού η ίδια ομάδα που τα έδωσε όλα για να πάρει βαθμό από το τριφύλλι, επέλεξε να εκτίσει την ποινή της τιμωρίας του ο Καρλίτος κόντρα στην ΑΕΚ, παρότι θεωρητικά ήξερε ότι δεν θα αγωνιστεί και ο Τσιλούλης, μιας και είχε συμφωνήσει με την Ένωση τον Ιανουάριο.

Με λίγα λόγια η Λαμία έπαιξε κόντρα στην πρωτοπόρο του πρωταθλήματος χωρίς τον πρώτο σκόρερ της και έναν παίκτη που έχει 22 συμμετοχές και 5 γκολ, ενώ μια βδομάδα πριν με τον Παναθηναϊκό ήταν αυτοί που βρήκαν δίχτυα στη Λεωφόρο. Οι δύο αναντικατάστατοι ποδοσφαιριστές έμειναν εκτός, από έναν όχι αδιάφορο ματς καθώς η ομάδα της Φθιώτιδας διεκδικεί για πρώτη φορά στην ιστορία της, την είσοδο στα πλέι οφ της Super League.

Ο Βόκολος που δεν γνώριζε, αλλά…

Το χειρότερο από όλα όμως δεν είναι ότι δεν έπαιξε ο Τσιλούλης, είναι ότι το ανακοίνωσε μια μέρα πριν το ματς στον προπονητή του, Λεωνίδα Βόκολο, ο οποίος προφανώς δεν είχε ενημερωθεί από τη διοίκηση της Λαμίας, αφού αν το γνώριζε το πιθανότερο ήταν να μην είχε επιλέξει το ματς με την ΑΕΚ για να εκτίσει την ποινή της τιμωρίας του ο Καρλίτος.

Ο Έλληνας τεχνικός της Λαμίας έμαθε 24 ώρες πριν το ματς τι συμβαίνει, δεν γνώριζε το παραμικρό και από τη στιγμή που το αποκάλυψε στη συνέντευξη Τύπου είναι με την πλάτη στον τοίχο, αφού λέγεται ότι είναι σε πολύ δύσκολη θέση για την παραμονή του στην ομάδα της Φθιώτιδας. Παρά το γεγονός ότι είναι στην 6η θέση της βαθμολογίας και μπαίνει στα play off, παρότι είναι μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και παρότι η Λαμία είναι έτοιμη να γράψει ιστορία και να διεκδικήσει -θεωρητικά- ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Όπως αναφέρουν τις τελευταίες ώρες τα ρεπορτάζ, η Λαμία είναι πιθανό να απολύσει τον Βόκολο, για το γεγονός ότι δεν γνώρισε την… υπόγεια συμφωνία της ΑΕΚ με τη Λαμία για τον Τσιλούλη, αλλά και για το γεγονός ότι απλά ανέφερε γιατί δεν αγωνίστηκε ο ποδοσφαιριστής του και ουσιαστικά έπαιξε χωρίς επιθετικούς με την Ένωση.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, έχουν μαζευτεί πολλά μαύρα σύννεφα ξανά στο ελληνικό πρωτάθλημα και όλοι κάνουν ότι δεν γνωρίζουν. Και όλα αυτά ενώ σε λίγες εβδομάδες ξεκινούν τα play off που θα κρίνουν τον πρωταθλητή και όλα δείχνουν ότι η Λαμία θα είναι η 6η ομάδα και αυτή που ουσιαστικά θα παίξει και ρόλο ρυθμιστή για τον τίτλο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ