Ούτε τα προσχήματα η Super League: Πρώτα η κλήρωση των playoffs και μετά η απάντηση στο αίτημα του Πογιέτ για την «αναβολή»

Ούτε τα προσχήματα η Super League: Πρώτα η κλήρωση των playoffs και μετά η απάντηση στο αίτημα του Πογιέτ για την «αναβολή»

Τα playoffs της Super League έρχονται. Και ο «Συνεταιρισμός» δεν κρατά ούτε τα προσχήματα

Η επιλογή ενός… υπαλλήλου για την προεδρία της Super League τώρα δικαιώνεται. Και από Δευτέρα πάρτε ποπ κορν να απολαύσετε το θέαμα. Έρχονται τα playoffs και όπως ο καθένας καταλαβαίνει ούτε τα… προσχήματα δεν μας σώζουν.

Ζήτησε λέει ο Γκουστάβο Πογιέτ να αναβληθεί η δεύτερη αγωνιστική της έξτρα διαδικασίας του πρωταθλήματος. Να μην γίνουν ματς στις 17 Μαρτίου προκειμένου η εθνική ομάδα να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα για την αναμέτρηση με το Καζακστάν (21/3) για το εισιτήριο στον «τελικό» πρόκρισης για τη συμμετοχή μας στο Euro. Για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια η εθνική μπορεί να βρεθεί σε μεγάλη διοργάνωση.

Αρκεί να νικήσει στην Νέα Φιλαδέλφεια το Καζακστάν και έπειτα από 5 μέρες να τα βάλει με τον νικητή του Γεωργία-Λουξεμβούργο. Ενώ λοιπόν προφανώς θα έπρεπε ήδη αυτό το αίτημα να έχει «εισακουσθεί» αλλά και να ανακοινωθεί η αναβολή της συγκεκριμένης αγωνιστικής; Η Super League θα αποφασίσει λέει την επόμενη εβδομάδα. Είναι θετική τέλος πάντων, αλλά πρέπει να εγκρίνει και το Συμβούλιο της.

Και πότε είναι να το κάνει αυτό; Στις 6 Μαρτίου όταν και είναι προγραμματισμένη η γενική της συνέλευση. Για άλλα ξέρει να κάνει έκτακτα συμβούλια ο Συνεταιρισμός. Για την εθνική ομάδα… σιγά μην χαλάσει το πρόγραμμα του.

Μόνο που ο διάβολος πάντα κρύβεται στις λεπτομέρειες. Τι μεσολαβεί ως τις 6 Μαρτίου; Μα φυσικά η κλήρωση των playoffs που είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα το μεσημέρι. Πότε είναι η δεύτερη αγωνιστική; Στις 17 Μαρτίου. Τι είναι τότε; Το φινάλε ενός δεκαημέρου που ο Ολυμπιακός (Μακάμπι) και ο ΠΑΟΚ (Ντινάμο Ζάγκρεμπ) θα συμπληρώνουν τέσσερα συνεχόμενα ματς. Ο Ολυμπιακός που είναι στο -4 από την ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ στο -3. Τι θα πει παίζουν και αυτοί για την Ελλάδα; Αυτά είναι για τα… sites.

Σιγά μην αφήσουμε τέτοιες λεπτομέρειες να χαλάσουν μια τόσο όμορφη ιστορία. Θα δούμε πρώτα το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής, όπως θα το φέρει η κλήρωση. Και μετά θα δούμε και αν θα δώσουμε στον Γκουστάβο Πογιέτ αυτό που θέλει: Λίγες ημέρες κανονικής προετοιμασίας για την εθνική ομάδα. Δεν τα λέω εγώ, το… καλεντάρι της Super League τα λέει. Πρώτα η κλήρωση μετά η Super League.

Απαραίτητη σημείωση: Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα ξεκινήσουν τα playoffs εντός έδρας, αν ισχύσει η συμφωνία που έγινε το καλοκαίρι ανάμεσα στις ομάδες που έπαιξαν τα κύπελλα Ευρώπης. Θα παίξουν εντός για να μην επιβαρυνθούν με ένα έξτρα παιχνίδι μέσα στα ματς της Ευρώπης.

Ο ΠΑΟΚ μάλιστα είναι και τιμωρημένος γιατί η ΔΕΑΒ τον τιμώρησε για μια κροτίδα στις κερκίδες (!). Άρα δηλαδή και οι δύο το πιθανότερο είναι την 2η αγωνιστική να την παίξουν εκτός έδρας. Και να είναι το 4ο παιχνίδι τους σε 10 μέρες. Για να δούμε λοιπόν την κλήρωση. Και μετά να δούμε και την άποψη των ομάδων για το αίτημα της εθνικής. Διότι μπορεί το ρεζιλίκι να φτάσει μέχρι εκεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ