Το μυστικό του «bonus» που θα κρίνει την μεταγραφή του Φώτη Ιωαννίδη – Γιατί ο Παναθηναϊκός ζητάει 15+5 εκατ ευρώ

Το μυστικό του «bonus» που θα κρίνει την μεταγραφή του Φώτη Ιωαννίδη – Γιατί ο Παναθηναϊκός ζητάει 15+5 εκατ ευρώ

Η «συμφωνία» Παναθηναϊκού-Λεβαδειακού για τον Ιωαννίδη δημιουργεί…

Μια χαρά τα λένε οι Πορτογάλοι για τον Φώτη Ιωαννίδη και τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε η Σπόρτινγκ Λισαβόνας να τον αποκτήσει το καλοκαίρι από τον Παναθηναϊκό. Τόσο καλά που με έναν τρόπο επιβεβαιώνουν και ότι υπάρχει όντως μια συζήτηση ανοιχτή για τον εξαιρετικό Έλληνα φορ που πολύ δύσκολα θα μείνει στα μέρη μας από τη νέα σεζόν.

Είναι «φτηνή» αγορά η Ελληνική. Και όταν προκύπτουν παιδιά σαν τον Ιωαννίδη… πέφτει πάνω τους κόσμος και κοσμάκης για να προλάβει. Η αγορά που το «ρεκόρ» της κρατά ακόμη από τη μεταγραφή του Παναγιώτη Ρέτσου στη Λεβερκούζεν: Κάτι σε 22 εκατ ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Όποιος περιμένει νέο περίπατο να το ξεχάσει

Ετοιμάζεται η Σπόρτινγκ να πουλήσει τον Βίκτορ Γκιοκέρες που φέτος κάνει θραύση (36 γκολ, 14 ασίστ). Αξιώνει για τον 25χρονο Σουηδό καμιά 80αριά εκατ ευρώ. Και πολύ λογικά έχει βγει στην αγορά για τον αντικαταστάτη του, τσεκάροντας τον Ιωαννίδη που αν η εθνική μας τα καταφέρει απόψε πάει Euro το καλοκαίρι, σε μια διαδικασία που προφανώς θα ανεβάσει και άλλο την τιμή του. Θα ήθελε ιδανικά η Σπόρτινγκ να κάνει δουλειά από τώρα, άσχετα αν δεν είναι απλό για τον Παναθηναϊκό τώρα που παίζει δύο τίτλους να προχωρήσει μια τέτοια συζήτηση στο επόμενο στάδιο.

Ξαναλέω όμως, υπάρχει μια λεπτομέρεια σε όσα υποστηρίζουν οι Πορτογάλοι που δείχνει πως το «παιχνίδι» έχει ξεκινήσει. Και αυτή η λεπτομέρεια αφορά σε ένα πριμ 5 εκατ ευρώ που φέρεται να αξιώνει ξεχωριστά ο Παναθηναϊκός από τα 15 εκατ ευρώ της μεταγραφής. Δεν ζητάει δηλαδή 20 εκατ ευρώ για τον Ιωαννίδη ο Παναθηναϊκός από τους Πορτογάλους. Ζητάει 15+5.

Ποια η διαφορά; Ο Γιάννης Κομπότης. Ο ιδιοκτήτης του Λεβαδειακού που έχει κάνει με τον Ιωαννίδη το κόλπο της 10ετίας. Δεν πήρε η Λιβαδειά ποτέ χρήματα για την παραχώρηση του Ιωαννίδη στον Παναθηναϊκό. Οι εξαιρετικές σχέσεις των δύο συλλόγων –και προσωπικά του Κομπότη με τον Γιάννη Αλαφούζο- συνέθεσαν μια συμφωνία όπου ουσιαστικά ο Λεβαδειακός θα έβαζε χρήματα στο ταμείο του μόνο αν ο Ιωαννίδης έπαιζε στον Παναθηναϊκό και κατ επέκταση αν πωλούνταν. Το πρώτο έχει συμβεί και οι Βοιωτοί ήδη έχουν τα οφέλη τους. Το δεύτερο όμως αλλάζει το οικονομικό status τους. Ποια είναι η συμφωνία; Κάτι σε 50%-50%. Τα μισά λεφτά της πώλησης.

Εδώ λοιπόν είναι που κολλάει και το bonus που φέρεται να προβάλει ως απαίτηση ο Παναθηναϊκός για την πώληση του Έλληνα φορ. Εδώ είναι που οι αξιώσεις των 20 εκατ ευρώ γίνονται 15+5. Διότι αν η Σπόρτινγκ ή η Σεβίλλη ή η Αταλάντα ή όποια ομάδα τέλος πάντων θελήσει να προχωρήσει για τον Ιωαννίδη καλύψει με αυτόν τον τρόπο το ποσό το 50%-50% του Παναθηναϊκού με τον Λεβαδειακό αλλάζει. Οι Πράσινοι θα πάρουν το 50% των 15 εκατ ευρώ (7,5) αλλά και τα 5 εκατ ευρώ που αξιώνουν ως bonus. Και ο Λεβαδειακός θα περιοριστεί στο άλλο 50% των 15 εκατ ευρώ. Δηλαδή αν υποθέσουμε ότι ο Παναθηναϊκός έφτανε όντως σε ένα τέτοιο deal για την πώληση του Ιωαννίδη, θα έβαζε στα ταμεία του 12,5 εκατ ευρώ. Και ο Λεβαδειακός θα έπαιρνε τα 7,5 εκατ ευρώ.

Είναι πολλά τα λεφτά όπως και να έχει. Και είναι και η φιλοδοξία του Ιωαννίδη τέτοια που θα οδηγήσει τα πράγματα. Θέλει ο νεαρός φορ να δοκιμάσει παραπάνω. Πιστεύει στον εαυτό του. Θεωρεί πως είναι και στην κατάλληλη ηλικία. Άρα γιατί όχι… Μόνο που μέχρι το καλοκαίρι υπάρχουν τρεις-τέσσερις υποθέσεις ανοιχτές και για τον ίδιο. Η αποψινή του Euro. Η μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό. Ο τελικός του κυπέλλου με αντίπαλο τον Άρη. Και βέβαια το νέο του συμβόλαιο (αναπροσαρμογή) που δεδομένα θα υπογράψει: Ο προάγγελος της μεταγραφής του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ