‘Εργο Αλαφούζου: Τρανταχτή αποτυχία του Παναθηναϊκού, 14 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα και συνεχίζει…

‘Εργο Αλαφούζου: Τρανταχτή αποτυχία του Παναθηναϊκού, 14 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα και συνεχίζει…

Από την Άνοιξη του 2012 που ανέλαβε τον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Αλαφούζος έχουν συμβεί τα πάντα στην πράσινη ΠΑΕ. Εκτός από επιτυχίες…

Στις 9 Μαϊου 2012, 12 χρόνια πριν ο Γιάννης Αλαφούζος αναλάμβανε τις τύχες του Παναθηναϊκου. Σε ένα δύσκολο διάστημα για την πράσινη ΠΑΕ από την… γκλαμουριά της πολυμετοχικότητας που τελικά οδήγησε σε κατάρρευση τον σύλλογο μένοντας σε ένα πρωτάθλημα το 2010.

Εκείνο το πρωτάθλημα είναι και το τελευταίο για τον Παναθηναϊκό. Με τον Γιάννη Αλαφούζου να αποτυγχάνει παταγωδώς και φέτος να τον οδηγήσει σε μια κατάκτηση πρωταθλήματος. Μια αποτυχία που έχει την σφραγίδα του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού που συν τοις άλλοις αποφάσισε Χριστουγεννιάτικα να… γκρεμίσει ότι είχε «χτίσει» με κόπο και ιδρώτα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς για να φέρει στη θέση του τον παλαίμαχο προπονητή, ουσιαστικά αποσυρμένο από τους πάγκους, Φατίχ Τερίμ. Με τον Τούρκο που κάποτε έγραψε την δική του ιστορία στα γήπεδα, να οδηγεί σε μια ακόμη αποτυχημένη χρονιά τους πράσινους καθώς πλεόν μετά την δεύτερη συνεχόμενη ήττα, από τον Άρη στην Λεωφόρο το πρωτάθλημα είναι ουσιαστικά χαμένο. Εκτός αν πιστεύουν στην Λεωφόρο πως η ΑΕΚ θα χάσει την τελευταία αγωνιστική από την Λαμία στην ΟΠΑΠ Αρένα…

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: Στο λημέρι του Ποντένσε

Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως για τον Γιάννη Αλαφούζο τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα φέτος καθώς με τις δικές του άστοχες παρεμβάσεις έχει πλέον οδηγήσει τον σύλλογο σε ένα ακόμη μεγάλο αδιέξοδο.

Ο Τερίμ απέτυχε παταγωδώς και όπως καταλαβαίνετε μετά τον τελικό του Κυπέλλου, λογικά, θα μας χαιρετίσει για να συνεχίσει τις διακοπές που διέκοψε όταν ο Ατζουν αποφάσισε να τον φέρει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Αλαφούζου και των πρασίνων. Και ο Παναθηναϊκός που ήταν μια στρωμένη ομάδα υπό την ηγεσία του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα κληθεί να «χτιστεί» από την αρχή με νέο προπονητή και νέους παίκτες.

Φτου και από την αρχή, ένα πράγμα, για έναν σύλλογο που με τον Αλαφούζο ιδιοκτήτη έχει ζήσει τα πάντα σε αυτά τα 12 χρόνια εκτός από επιτυχίες. Εκτός αν στον Παναθηναϊκό νοιώθουν χαρούμενοι με τα δύο κύπελλα που έχουν κατακτήσει σε αυτό το διάστημα. Σε ένα διάστημα που ο Παναθηναϊκός κατεύρρευσε οικονομικά και σώθηκε από τον υποβιβασμό χάρη στην ψήφο του Ολυμπιακού. Οι πράσινοι που έζησαν λυπηρές σεζόν για την ιστορία τους παλεύοντας αγωνιστικά για μια θέση λίγο πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού, που είχαν ξεχάσει τι θα πει Ευρώπη και που συνεχίζουν να μετράνε, χρόνο με χρόνο τα χαμένα πρωταθλήματα.

Έφτασαν αισίως τα 14 συμπληρωμένα χρόνια χωρίς πρωτάθλημα στον Παναθηναϊκό. Πέρσι το έχασαν στο Καραϊσκάκη από τον Ρέαμπτσιουκ. Φέτος δεν φτάνουν καν την πρωτελευταία αγωνιστική για να νοιώσουν την αποτυχία της τελευταίας στιγμής καθώς ουσιαστικά «χαιρέτησαν» μετά την ήττα από τον Άρη στην Λεωφόρο.

Μένει η Τούμπα στις 15/5 και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Λεωφόρο στις 19/5 που αν έχει ουσιαστικό βαθμολογικό ενδιαφέρον θα έχει μόνο για τους «ερυθρόλευκους» αν έχουν νικήσει στην Τούμπα τον ΠΑΟΚ και στο Καραϊσκάκη την ΑΕΚ.

Και εδώ που τα λέμε; Μόνο αυτό δεν έχει πετύχει ο Παναθηναϊκός του Αλαφούζου. Να δει τον Ολυμπιακό πρωταθλητή με διπλό στην Λεωφόρο…

Υ.Γ. Το Κύπελλο με τον Άρη προφανώς και δεν μπορεί να σβήσει την τεράστια αποτυχία των πρασίνων στο πρωτάθλημα. Ακόμη και αν το πάρουν. Έτσι όπως είναι αγωνιστικά βεβαίως; Χλωμό φαίνεται και αυτό σε έναν τελικό που ίσως να κρίνει και θέση Ευρώπης. Ίσως και για τον Παναθηναϊκό…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ