Όταν ο Κάτας του Παναθηναϊκού εκτέλεσε 14 βολές στον τελικό της Euroleague κόντρα στη Μακάμπι (pic+vid)

Όταν ο Κάτας του Παναθηναϊκού εκτέλεσε 14 βολές στον τελικό της Euroleague κόντρα στη Μακάμπι (pic+vid)

Τώρα κάνει παράπονα ο Ισραηλινός- Το 2000 όμως σήκωνε την κούπα της Euroleague με τον Παναθηναϊκό.

Στεναχωρημένος ο Όντεντ Κάτας από τον αποκλεισμό της Μακάμπι. Και «φαρμακωμένος» από την διαιτησία της σειράς με τον Παναθηναϊκό. Εκείνη που έγραψε το αδιανόητο 123-78 σε βολές στην πεντάδα των αγώνων και ειδικά το… χωρίς λόγια 35-10 χθες βράδυ στο ΟΑΚΑ.

«Ξέραμε ότι τα πράγματα δεν θα ήταν εύκολα για εμάς όμως έγιναν πράγματα πέρα από το μπάσκετ. Εύχομαι αυτή η σειρά να κρινόταν από καλύτερους παίκτες και από το ίδιο το μπάσκετ. Δεν μιλάμε ποτέ για τη διαιτησία σε όλη τη σειρά, μολονότι ο αντίπαλός μας το έκανε. Ίσως έπρεπε να το είχαμε κάνει» είπε ο τεχνικός της Μακάμπι. Και φυσικά δεν σταμάτησε εκεί: «Το Game 5 ήταν πολύ physical και από τις δυο πλευρές… Αν βγάλω τα τελευταία σουτ του Λορέντζο Μπράουν, οι βολές ήταν 35-6 λίγο πριν από το τέλος (σ.σ όντως έγιναν 35-10 όταν όλα είχαν κριθεί). Ίσως ήταν σύμπτωση όμως είναι τρελό νούμερο! Εμείς ως κλαμπ, σε όλη τη σειρά, οι παίκτες, οι προπονητές σεβόμαστε το μπάσκετ και τη Euroleague. Σταματάω εδώ» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης: Τα κλειδιά για την «απόδραση» του Ολυμπιακού από τη Βαρκελώνη (vids)

Αν έχει δίκιο; Προφανώς και έχει δίκιο. Κάθε προπονητής που βλέπει σε ένα game 5 που πέφτουν κορμιά -και οι ομάδες πηγαίνουν πόντο-πόντο για 30΄- να γίνονται οι βολές 35-10 έχει δίκιο οτιδήποτε και να πει. Και δεν ήταν καν υπόθεση της μιας βραδιάς. Σε ολόκληρη τη σειρά ο Παναθηναϊκός είχε ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα από τη γραμμής της φιλανθρωπίας εκτελώντας κατά μέσο όρο εννέα περισσότερες σε κάθε παιχνίδι από τους Ισραηλινούς.

Αυτή όμως είναι η μια πλευρά του νομίσματος για τον Όντεντ Κάτας. Υπάρχει και μια άλλη που τη θυμήθηκαν σίγουρα οι παλιότεροι. Εκείνοι που έχουν την ανάμνηση του τελικού στο φάιναλ φορ της Euroleague στη Θεσσαλονίκη το 2000. Παίκτης του Παναθηναϊκού τότε ο Κάτας. Πλάι στον επικεφαλής της Euroleague τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα. Υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Αντίπαλος των Πράσινων στον τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης; Μα η Μακάμπι φυσικά. Η ομάδα που ανέδειξε τον Κάτας. Η ίδια που σήμερα τον έχει στον πάγκο της.

Τελικό σκορ 73-67 υπέρ του Παναθηναϊκού. Πόσες οι βολές; 40-18 για τους Πράσινους δηλαδή πάνω-κάτω όσες και χθες το βράδυ ως προς την διαφορά. Πόσες εκτέλεσε ο Κάτας; Ακριβώς 14. Έβαλε εκείνο το βράδυ ο Κάτας στη Θεσσαλονίκη 17 πόντους σε 25 λεπτά συμμετοχής. Τους 11 πόντους από τη γραμμή των βολών. Έβαλε μια παραπάνω βολή από ολόκληρη τη Μακάμπι που ευστόχησε σε 10. Η στατιστική εκείνη του τελικού αν μη τι άλλο επιβεβαιώνει τους σχετικούς αριθμούς

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ