Μην χαθεί και το μέτρο…

Μην χαθεί και το μέτρο…

Η αποτυχία του φετινού μπασκετικού Ολυμπιακού ήταν τρανταχτή. Άλλο να μηδενίζω και άλλο να αλλοιώνω το DNA της ομαδας.

Οποιος θεωρεί πως στη ζωή υπάρχει μόνο το μαυρο και το άσπρο κάνει λάθος. Υπάρχει και το γκρι. Που πολλές φορές μας οδηγεί σε σωστά συμπεράσματα. Αρκεί όταν κυριαρχεί το μαύρο να μην θέλουμε σώνει και καλά να επιβάλλουμε το γκρι. Και κάπου εδώ μπαίνει η κουβέντα για τον φετινό Ολυμπιακό. Επαναλαμβάνω, τον φετινό Ολυμπιακό. Κανείς δεν ξεχνά τι έχει πετύχει αυτή η ομάδα, κανεις δεν μηδενίζει, κανείς δεν πρεπει να ξέχνα. Και αφου το λύσαμε αυτό το θέμα για να μην βρεθεί κανείς να πει, τον αχάριστο, τον, τον, τον, παμε στα φετινά.

Ο Ολυμπιακός έκλεισε την χρόνια χανοντας το πρωταθλημα μέσα σε πεντε μερες από το 2-0. Είναι επιτυχία; Αρκεί το προσπαθήσαμε αλλά δεν μας βγήκε; Ειδικά αν δεις πως και στις τρεις ήττες θα μπορούσε κάλλιστα να έχει νικήσει με την κατάσταση να βρίσκεται στο τέλος στα χέρια του. Την Δευτέρα προηγηθηκε 72-73 αλλά μετά επαθε μπλακ άουτ. Την Τετάρτη έχασε όλες τις βολες, λυγισε από την πιεση στο ίδιο του το σπίτι, είδε τον μοναδικό σουτέρ κοντό που επέλεξε να έχει να χάνει δύο… πεναλτι απανωτά στο φιναλε για την ισοφάριση. Και χθες είδε τον Γκος, ξανά να γίνεται μοιραίος.

Διαβάστε επίσης: Μπαρτζώκας: «Είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε το παιχνίδι στη φάση του Γκος…»

Έχασε κάτω από το καλάθι το προσπέρασμα. Για άλλη μια φορά πηρε εγωιστικά, ηταν μόνος ο Πιτερς στη γωνια για το σουτ, την τελευταία φάση και την έχασε ξανά. Το έχει κάνει 3-4 φορες φέτος.

Αν θέλουμε λοιπόν να βαφτίσουμε επιτυχία την τρανταχή αποτυχία τότε υπάρχει πρόβλημα. Για τον Ολυμπιακό μιλαμε. Καλά τα δυο κύπελλα που πήρε όμως το ταμείο είναι μείον. Και στην Ευρωλίγκα που πήγε κόντρα σε όλους στο Φάιναλ φορ απογοήτευσε βλέποντας τον ΠΑΟ να διαλύει την ομάδα που τον διέλυσε. Επιτυχία και αυτό;

Αν δεν υπάρχει μετρό, υπάρχει πρόβλημα. Δεν θα αρχίσουμε αφορισμούς και υπερβολές που μόνο κακό κάνουν. Αλλά αν δεν γίνει σωστή εκτίμηση της φετινής αποτυχημένης χρόνιας θα έρθουν και άλλες. Είναι ωραίο που ο Μπαρτζώκας εκτός από σπουδαίος προπονητής είναι και Ολυμπιακάρας αλλά προέχει το πρώτο και το δευτερο δεν σκεπάζει και τα δικά του λαθη. Από τη αρχή έως το τέλος της χρονιάς. Από την επιλογή την δική του και της διοίκησης να φτιάξουν το ρόστερ που έφτιαξαν χωρίς ηγέτη. Δεν γίνεται ο σταρ μιας ομάδας να είναι μόνο στον παγκο. Από την επιλογή να αφήσουν τον Ναν να πάει απέναντι. Γιατί αν το καλοσκεφτείτε αυτός που έφτιαξε περισσότερο τον Παναθηναϊκό δεν ήταν ο Γιαννακόπουλος, αλλά ο Ολυμπιακός με τις επιλογές του. Που βγήκαν λάθος όλες, στην πράξη. Αν λοιπόν ο Ολυμπιακός δεν παίξει μπάλα σε άλλα επίπεδα η στεναχώρια δεν θα γίνει χαρά οπως είπε ο Μπαρτζώκας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ