Στοίχημα : Ακόμα και στη Σεούλ τη Γερμανία παίζανε!

Στοίχημα : Ακόμα και στη Σεούλ τη Γερμανία παίζανε!

Αλλού περιμέναμε το φιάσκο και αλλού εμφανίστηκε.

Ακόμα και χθες το μεσημέρι πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ ήταν η Βραζιλία. Και δεύτερο η Γερμανία. Πλέον η θεωρητικά δεύτερη ισχυρότερη δύναμη του παγκοσμίου ποδοσφαίρου τέθηκε εκτός συνέχειας από το Μουντιάλ. Ποτέ άλλοτε οι Γερμανοί δεν έμειναν εκτός συνέχειας από τη φάση των ομίλων. Από τότε φυσικά που ισχύει το σύστημα διεξαγωγής με τους ομίλους.

Τα «πάντσερ» αποκλείστηκαν από την πρώτη φάση για δεύτερη φορά σε 19 παρουσίες τους στο Μουντιάλ. Η πρώτη ήταν το …1938. Τότε ο Χίτλερ είχε προσαρτήσει την Αυστρία και στην Εθνική συμμετείχαν ποδοσφαιριστές και της πρώην …σκέτης Εθνικής Γερμανίας και της πρώην Εθνικής Αυστρίας. Και εκείνος ο ορισμός του συνονθυλεύματος απέτυχε. Το ότι το …κακό συνέβη δύο φορές σε 80 χρόνια δείχνει βέβαια την ισχύ αυτής της ομάδας.

Και επειδή αυτή η ισχύς είναι γνωστή ακόμα και σε όσους έχουν επιδερμική σχέση με το ποδόσφαιρο, γίνεται αντιληπτό πόσο μεγάλη οικονομική καταστροφή επέφερε η ήττα του συνόλου του Λεβ από τη Νότια Κορέα.

Παίρνοντας δείγμα από το ανταλλακτήριο της betfair μόνο στο τομέα του 1-Χ-2 πονταρίστηκαν 21 εκατομμύρια ευρώ. Μέχρι το 90’, η μπάνκα έγραφε 19 εκ. ευρώ και ακόμα ο κόσμος πίστευε ότι η Γερμανία θα έβαζε το γκολ που χρειαζόταν για να προκριθεί. Η μεγαλύτερη απόδοση που δόθηκε προς της έναρξης του αγώνα έφτανε το 1,18. Ακόμα και σε αυτό το ένα και τίποτα έπεσαν τεράστια κεφάλαια. Το 86% του προαναφερθέντος πονταρίσματος! Τους Κορεάτες τους πίστεψε μόλις το 4,73%. Ακόμα και οι κάτοικοι της Σεούλ Γερμανία παίζανε! Όχι δεν είναι λεκτικό σχήμα υπερβολής. Και στα ασιατικά στοιχηματικά πρακτορεία, έπεφταν οι αποδόσεις του διπλού. Ούτε για …εθνικούς λόγους δεν προτιμήθηκε αυτός ο άσος!

Καταστροφή και στα γκολ. Το Over 2,5 (ανώτατη τιμή το 1,50, στον ΟΠΑΠ είχε πέσει στο 1,35!) πήρε επίσης τεράστια κεφάλαια. Να θυμηθούμε και πόσο μεγάλος ντόρος είχε γίνει με τα ειδικά στοιχήματα για κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου; Αν σε όλο τον κόσμο μιλούσαν όλοι για Βραζιλία και Γερμανία, φανταζόμαστε το μέγεθος των κερδών των μπουκ. Χρυσάφισαν.

Περιμέναμε όλοι ότι η Γερμανία θα έφτανε στην πρόκριση εύκολα ή δύσκολα και οι αγωνιζόμενοι το βράδυ, όπως η Βραζιλία, θα διάλεγαν αποτέλεσμα για να την αποφύγουν στη φάση των «16». Τελικά η «Σελεσάο» δεν μπήκε στη διαδικασία να ξεφτιλιστεί και συγχρόνως να ξεφτιλίσει το θεσμό και το ευτελές αυτό σύστημα διεξαγωγής που ευνοείται όποιος παίζει αργότερα από τους άλλους.

Όμως, κάποιοι άλλοι είναι έτοιμοι για να παρουσιάσουν την πιο φαντασμαγορική ποδοσφαιρική παρωδία που έγινε ποτέ. Ο λόγος για την Αγγλία και το Βέλγιο. Έχουν προκριθεί και οι δύο και καμία τους δεν θέλει να τερματίσει πρώτη! Ο πρωτοπόρος του ομίλου θα περάσει στο πρώτο μονοπάτι προς τον τελικό, στο οποίο μετέχουν οι Ουρουγουάη, Πορτογαλία, Γαλλία, Αργεντινή, Βραζιλία και Μεξικό. Μια εκ των Αγγλίας και Βελγίου και μια εκ των Ιαπωνίας, Σενεγάλης και Κολομβίας. Ο νικητής του αγώνα της φάσης των «16» μεταξύ τους πρωτοπόρου του έβδομου ομίλου (Αγγλία ή Βέλγιο) και του δεύτερου του όγδοου (Ιαπωνία, Σενεγάλη ή Κολομβία) θα παίξει προημιτελικά με το νικητή του Βραζιλία – Μεξικό.

Έτσι, ούτε οι Άγγλοι ούτε οι Βέλγοι ενδιαφέρονται για το μεταξύ τους παιχνίδι. Αν ήταν δυνατό να …μηδενιστούν, θα ήταν εκ του αποτελέσματος ωφελημένοι. Προσοχή δεν τα γράφουμε σήμερα για πρώτη φορά αυτά. Από τη Δευτέρα μιλάμε για αυτά τα μονοπάτια.

Τι ποντάρουμε; Μόνο να σκοράρει ο Κέιν οποτεδήποτε. Κι αυτό γιατί η Αγγλία θα παραταχθεί με λιγότερες αλλαγές, έτσι για την ψευτοπεριφάνειά της.

Στο δεύτερο ματς λέμε ναι στην Τυνησία και όχι στον αδύναμο Παναμά.

Και στον όγδοο όμιλο πάμε για ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ στο Ιαπωνία – Πολωνία (πόσο να ντροπιαστούν οι Πολωνοί;) και για διπλό στη ματσάρα της Σενεγάλης με την Κολομβία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ