Εκπτώσεις στον ΚΑΠ από την ΕΠΟ της εξυγίανσης

Εκπτώσεις στον ΚΑΠ από την ΕΠΟ της εξυγίανσης

Η νέα τιμωρία για διακοπή αγώνα πριν από τη λήξη του και το -2 που έβγαλε φτερά.

Δεν βάζουν μυαλό εκεί στην ΕΠΟ… Στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου για την επόμενη περίοδο, που ανέβηκε την Δευτέρα (16/7) στο επίσημο site της Ομοσπονδίας, δεν λείπουν οι εκπτώσεις στις ποινές. Η FIFA και η UEFA το ξέρουν άραγε ή χάθηκαν στην μετάφραση;

Στον περσινό άρθρο 21, παράγραφος 3β προβλέπονταν αφαίρεση τριών βαθμών από το πρωτάθλημα που ήταν σε ισχύ και δύο από το επόμενο «αν ο αγώνας διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του» από υπαιτιότητα ομάδας.

Τώρα, για την ομάδα που θεωρείται υπαίτια για διακοπή αγώνα πριν από την λήξη του σημειώνεται ότι… «αν ο αγώνας δεν αρχίσει ή διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του, λόγω παραβάσεων του άρθρου 15 του ΠΚ, εκτός των ανωτέρω ποινών, η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με τις λοιπές ποινές που προβλέπονται στο αυτό άρθρο (15) του πειθαρχικού κώδικα».

Όπου ανωτέρω ποινές, η αφαίρεση τριών βαθμών σύμφωνα με τον ΚΑΠ και η απώλεια του αγώνα στα χαρτιά.

Το άρθρο 15 προβλέπει αφαίρεση τριών βαθμών για διακοπή ή ματαίωση της τέλεσης του αγώνα εξαιτίας τραυματισμού ατόμου που νόμιμα βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο από ρίψη αντικειμένων και ακόμη για είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο με σημαντικές  φθορές περιουσίας και εφόσον συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων.

Και πέρσι όμως, για διακοπή αγώνα πριν από τη λήξη του, μία ομάδα μπορούσε να τιμωρηθεί από τον ΚΑΠ (-3 και -2β) και παράλληλα από τον Πειθαρχικό Κώδικα. Η αφαίρεση δύο βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα δηλαδή, έβγαλε φτερά…

Να σημειωθεί πάντως, ότι ο ΚΑΠ μέχρι πέρσι, για αγώνα που δεν άρχιζε με υποαιτιότητα ομάδας ΔΕΝ προέβλεπε αφαίρεση τριών βαθμών, κάτι που θα ισχύσει την επόμενη περίοδο.

Επίσης, η αφαίρεση 10 βαθμών για μία ομάδα που αποχωρεί κατά τη διάρκεια του αγώνα γίνεται -5 στο πρωτάθλημα που «τρέχει» και -5 στο επόμενο και συνοδεύεται από πρόστιμο 20-200.000 ευρώ.

H αιτία διακοπής

Είδε και απόειδε η ΕΠΟ με τις περιπτώσεις των αγώνων ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου για την περίοδο 2018-19, οι διαιτητές είναι υποχρεωμένοι να αναφέρονται στην αιτία που οδήγησε στη διακοπή του αγώνα.

Συγκεκριμένα, πλέον, το άρθρο 21 παράγραφος 10 αναφέρει ότι: «σε κάθε περίπτωση που δεν τελείται ή διακόπτεται αγώνας – για οποιονδήποτε λόγο – ο διαιτητής υποχρεούται να αναφέρει την αιτία που οδήγησε στην μη τέλεση ή την διακοπή στο Φ.Α, ενώ για το κύρος αυτού και τις επιβαλλόμενες ποινές αποφαίνεται το αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο».

Μέχρι πέρσι, ο ΚΑΠ ανέφερε ότι: «σε κάθε περίπτωση που δεν τελείται ή διακόπτεται αγώνας – για οποιονδήποτε λόγο – για το κύρος αυτού και τις επιβαλλόμενες ποινές αποφαίνεται το αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ