Στον ΠΑΟΚ βλέπουν… εφιάλτες για τιμωρία εν όψει ΑΕΚ

Στον ΠΑΟΚ βλέπουν… εφιάλτες για τιμωρία εν όψει ΑΕΚ

Γιατί δεν προλαβαίνει ο «Δικέφαλος» να εκτίσει με την Ένωση, ενδεχόμενη τιμωρία στον αγώνα με τον ΟΦΗ.

Βούιξε η Θεσσαλονίκη τα τελευταία 24ωρα. Για «στημένα» επεισόδια στον αγώνα του ΟΦΗ με τον ΠΑΟΚ έκαναν λόγο στη συμπρωτεύουσα, προκειμένου να τιμωρηθεί ο «Δικέφαλος» του βορρά και να παίξει κεκλεισμένων των θυρών απέναντι στην ΑΕΚ, σε δύο αγωνιστικές.

Ο ΠΑΟΚ παίζει το Σάββατο (15/9) με τους κρητικούς στο «Θόδωρος Βαρδινογιάννης» για την τρίτη αγωνιστική της Super League και μία εβδομάδα αργότερα, φιλοξενεί την ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας, στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς, λίγους μήνες μετά το περσινό επεισοδιακό παιχνίδι που δεν είχε τελειώσει ποτέ.

Ωραίο τα… σενάρια τους, τον πειθαρχικό κώδικα τον είδαν όμως; Προφανώς και τον είδαν. Έγκριτοι νομικοί είναι ο Λάμπρος Μπίρδας και ο Αχιλλέας Μαυρομμάτης, δικηγόροι του ΠΑΟΚ, και ξέρουν ότι ακόμη και να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ για τον αγώνα με τον ΟΦΗ, δεν προλαβαίνει να εκτίσει ποινή με την ΑΕΚ αλλά στα παιχνίδια που ακολουθούν: με Απόλλωνα Σμύρνης την 6η αγωνιστική, Παναθηναϊκό την 8η και Παναιτωλικό τη 10η (οι ημερομηνίες δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη).

Προφανώς και ξέρουν οι νομικοί του ΠΑΟΚ το άρθρο 23, παράγραφος 4 του Πειθαρχικού Κώδικα που αναφέρει… «Οι αποφάσεις που αφορούν διεξαγωγή αγώνα χωρίς θεατές εκτίονται σε όλες τις διοργανώσεις και εκτελούνται την αμέσως επόμενη, από την έκδοση τους, αγωνιστική ημέρα κατά την οποία οι ομάδες είναι γηπεδούχοι, εκτός και αν μεταξύ της έκδοσης της απόφασης και της τέλεσης του αγώνα – μη συμπεριλαμβανομένης της ημέρας έκδοσης της απόφασης και ημέρα διεξαγωγής του αγώνα – μεσολαβεί διάστημα μικρότερο από πέντε ημέρες, οπότε η απόφαση εκτελείται τη μεθεπόμενη αγωνιστική».

Με απλά λόγια, αν ο αγώνας με την ΑΕΚ οριστεί Κυριακή 23/9 και ο ΠΑΟΚ τιμωρηθεί για τον αγώνα με τον ΟΦΗ, θα πρέπει η έκδοση της απόφασης (αφού προηγηθεί η απολογία του), να έχει εκδοθεί μέχρι ΚΑΙ τη Δευτέρα 17/9, δύο μέρες δηλαδή, μετά τον αγώνα με τους Κρητικούς, κάτι που απλά δεν γίνεται…

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League άλλωστε, τα τελευταία χρόνια, και με συνταξιούχους και με τακτικούς δικαστές, συνεδριάζει κάθε Πέμπτη ή Παρασκευή, πέντε ή έξι ημέρες μετά την εκάστοτε αγωνιστική.

Θέμα τιμωρίας λοιπόν, για τον αγώνα με την ΑΕΚ δεν τίθεται. Γι’ αυτό κι ενώ αρχικά στον ΠΑΟΚ είχαν πει ότι δεν θα πάρουν εισιτήρια για τον ΟΦΗ, τελικά άλλαξαν γνώμη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ