Το πρωτάθλημα του… ’70, οι διεκδικητές και οι κακοτοπιές

Το πρωτάθλημα του… ’70, οι διεκδικητές και οι κακοτοπιές

Που πραγματικά κρίνεται ο τίτλος και ποια είναι η πρώτη εκτίμηση για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό.

Υπάρχει ένα αξίωμα στη Σούπερ Λιγκ. Μια σταθερή βαθμολογική κατάσταση που…δίνει πρωταθλητή. Ο μαγικός αριθμός είναι το 70. Όποιος φτάσει ως εκεί στον μαραθώνιο των 30 αγωνιστικών ή έστω όποιος πλησιάσει περισσότερο στήνει και τη μαγιάτικη φιέστα.

Δεν έχει συμβεί σε λίγκα 16 ομάδων να υπάρξουν δύο ομάδες με αυτή τη συγκομιδή. Ένας φτάνει ή πλησιάζει και… κάνει τη δουλειά.

Δεν είναι μικρό το 70 στα 90. Θες κάτι λιγότερο από το 80% των βαθμών της σεζόν. Θες συνέπεια μηνών και βέβαια μεγάλη προσοχή σε διάφορες ειδικές διαδρομές. Να αποφεύγεις τη… γκέλα της ισοπαλίας. Να σχηματίσεις μια πολύ μεγάλη συγκομιδή εντός έδρας. Να πάρεις έναν… βαθμό παραπάνω από τους άλλους στην «επαρχία». Να δεις κατ επέκταση και τι θα κάνεις στα ντέρμπι.

Αξίζει πραγματικά να παρατηρεί κανείς αυτές τις επιμέρους καταστάσεις, διότι τις περισσότερες φορές κάνουν και τη διαφορά.

Έμειναν για παράδειγμα οι περισσότεροι με την εντύπωση πως πέρσι το πρωτάθλημα κρίθηκε στην Τούμπα και στην ποδοσφαιρική «αυτοκτονία» του ΠΑΟΚ στα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Μπορεί να έχουν δίκιο.

Πιθανότατα όμως ξέχασαν πως ο Δικέφαλος του Βορρά στις πρώτες έξι εκτός έδρας αποστολές του (Λεβαδειακός 0-0, Απόλλωνας 0-0, Λάρισα 1-1, Ολυμπιακός 1-0, ΑΕΚ 1-0, Πανιώνιος 2-2) συγκέντρωσε μόλις 4 βαθμούς από τους 18. Τους 14 βαθμούς δηλαδή από τους 20 που μπορείς να αφήσεις στον δρόμο κυνηγώντας το 70 του τίτλου. Φέτος έχει ήδη 2 στα 2 περνώντας από τη Νέα Σμύρνη και το Γεντί Κουλέ.

Ξέχασαν επίσης πως ο Ολυμπιακός που ξεκίνησε και πέρσι με «2 στα 2», πολύ πριν την… παράδοση του δεύτερου γύρου δέχτηκε μιας πρώτης τάξεως περιποίηση από την Εξυγίανση που σε συνδυασμό με την αυτοχειρία του ΟΑΚΑ τον ανάγκασε σε συγκομιδή δύο βαθμών σε τέσσερις σερί αγωνιστικές (Ξάνθη-Ολυμπιακός 1-1, Ολυμπιακός-Αστέρας 1-1, ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-2, Ολυμπιακός-Ατρόμητος 0-1).

Είναι το διάστημα που ήρθε η αλλαγή προπονητή (Χάσι-Λεμονής) που ποδοσφαιριστές όπως ο Καπίνο και ο Καρσελά επί της ουσίας έκλεισαν τον κύκλο τους στην ομάδα κλπ. Οι Ερυθρόλευκοι ήταν πρώτοι με το τέλος του πρώτου γύρου βέβαια παρά το 2 στα 12 που μόλις περιγράψαμε. Εκεί όμως χάθηκαν 10 από τους μάξιμουμ 20 βαθμούς που μπορείς να απωλέσεις στο κυνήγι του 70!

Το πρόγραμμα για την ομάδα του Μαρτίνς απλώνεται αντίστοιχα μπροστά (Αστέρας εντός, Πανιώνιος εκτός, ΠΑΟΚ εντός, ΑΕΚ εκτός). Έχει ενδιαφέρον λοιπόν να δούμε και τη συγκομιδή αλλά και την… Εξυγίανση.

Όπως έχει ενδιαφέρον και η παρατήρηση ενός σερί που τρέχει η ΑΕΚ η οποία κόντρα στον Πανιώνιο μέτρησε το 25ο ματς δίχως ήττα στο πρωτάθλημα. Οι τελευταίες αναταράξεις ήρθαν για εκείνη τον περασμένο Οκτώβρη (Αστέρας-ΑΕΚ 2-0, Ξάνθη- ΑΕΚ 1-1, ΑΕΚ-Ατρόμητος 0-1). Πάει για χρόνο η απόσταση από τότε. Αλλά τώρα έρχονται και για εκείνη τα δύσκολα (ΠΑΟΚ, ΟΦΗ εκτός και Ολυμπιακό εντός έχοντας και Άγιαξ, Μπενφίκα για το Τσάμπιονς Λιγκ).

Στην πραγματικότητα και οι τρεις ομάδες δίνουν την αίσθηση πως μπορούν να φτάσουν στους 70 βαθμούς. Η κάθε μια με τον τρόπο της και τα όπλα της, αλλά μπορούν.

Αν η ΚΕΔ το επιτρέψει μπορεί στα αλήθεια να έχουμε ωραίο πρωτάθλημα με υψηλό ανταγωνισμό στην κορυφή. Μπορεί για πρώτη φορά το πρωτάθλημα να κριθεί πάνω από τον πήχη του 70. Και μη τυχόν ρίχνεται τη ματιά σας μόνο σε εκείνες τις υποδείξεις που… δίνουν βαθμούς. Να είστε πιο πονηρεμένοι και στις άλλες. Εκείνες που… κόβουν. Ακόμη τέτοιες δεν έχουν προκύψει. Όταν θα μπουν και εκείνες στην εξίσωση να το ξανασυζητήσουμε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ