«Εχετε αμυντικό χαφ, τον Μοράν»

«Εχετε αμυντικό χαφ, τον Μοράν»

Οι αντιδράσεις των οπαδών της ΑΕΚ για τις (μη) κινήσεις Μελισσανίδη και τη γύμνια του ρόστερ, η ατάκα στον Ουζουνίδη για τη μεταγραφή χαφ και τον... Μοράν, η αποτυχία στις επαφές με τους εκλεκτούς, τα 25.000.000 € του Champions League, η επωδός περί «αυτάρκειας» και η μείωση του μπάτζετ.

Τα κενά στο ρόστερ της ΑΕΚ είναι συγκεκριμένα, γνωστά και (κυρίως) μεγάλα. Οι Κιτρινόμαυροι πήραν μια πολύ ιδιαίτερη απόφαση στο φινάλε των μεταγραφών, επιλέγοντας να κλείσουν τα μάτια στις ανάγκες του συνόλου και να πορευτούν «με αυτούς που έχουμε». Μια επιλογή που μπορεί να μην στοίχισε ως προς την πρόκριση στους ομίλους του Champions League, αλλά που δείχνει ξεκάθαρα, πλέον, ότι ίσως στοιχίσει όλους τους στόχους της σεζόν για την Ενωση.

Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες, η… αυγουστιάτικη απόφαση της διοίκησης της ΑΕΚ να μην ξοδέψει χρήματα για την απόκτηση ενός «καθαρού» αμυντικού χαφ από την αγορά των ελεύθερων έγινε με ένα πολύ ιδιαίτερο… επιχείρημα. «Εχετε αμυντικό χαφ, τον Μοράν. Βάλτε τον να παίξει», φέρεται να ειπώθηκε στον Ουζουνίδη από τον ισχυρό άνδρα της Ενωσης. Με τον Ισπανό χαφ, αλλά και τον Αϊντάρεβιτς, που δήλωσε πριν λίγες ημέρες ότι… δεν τον ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο, να έχουν ήδη μπει στην εξίσωση, έστω των αποστολών! Παρότι δεδομένα δεν κάνουν στον Μαρίνο!

Η ήττα από τον ΠΑΟΚ άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Ηταν ένα ηχηρό χαστούκι για την πολιτική της ΑΕΚ και του Δημήτρη Μελισσανίδη. Ένα «χαστούκι» που αποτυπώνεται και στον τρόπο με τον οποίο αντέδρασαν οι οπαδοί της ομάδας στα επίσημα social media της ΑΕΚ, εκφράζοντας την οργή τους για ό,τι… δεν έγινε το καλοκαίρι. Με τις άδειες εξέδρες του ΟΑΚΑ να είναι επίσης ένα σοβαρό δείγμα γραφής για τον τρόπο που προσεγγίζουν την πολιτική Μελισσανίδη οι οπαδοί. Με την προσέλευση στα δύο πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος, με ΠΑΣ Γιάννινα (7.504) και Πανιώνιο (10.433) να είναι ενδεικτική του κλίματος.

Όπως προκύπτει από τα μηνύματα των οπαδών της ΑΕΚ, ο Μελισσανίδης είναι αυτός που χρεώνεται το γεγονός ότι η ομάδα τους δεν ενισχύθηκε έστω υποτυπωδώς ακόμη και την ύστατη ώρα και με έναν χαφ, αλλά και με έναν ακόμη ποδοσφαιριστή στην επίθεση. Παρά το γεγονός, μάλιστα ότι στην ΑΕΚ γνώριζαν εξ αρχής ότι η τιμωρία του Λιβάγια και του Λόπες, μετά τις χαζές αποβολές τους με τη Βίντι, θα τους κόστιζαν σίγουρα 3 παιχνίδια στους ομίλους του Champions League.

Μετά την πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης η ΑΕΚ ανακοίνωσε κατά σειρά την απόκτηση του Γιαννιώτα από τους «κομμένους» του Ολυμπιακού, την ανανέωση του συμβολαίου του δεύτερου τερματοφύλακα Τσιντώτα και την επέκταση του Μπακάκη. Αντίθετα, άφησε όλες τις περιπτώσεις που κυνηγούσε, για οικονομικούς λόγους.

Παράτησε τις επαφές που είχε με τον διεθνή Αργεντινό χαφ Κλαούντιο Γιάκομπ, όταν ο τελευταίος ζήτησε συμβόλαιο 800.000 ευρώ. Απέτυχε να βρει συμφωνία με τον Μίνο Ραϊόλα για το συμβόλαιο του Νάρσινγκ, που αποτελούσε διακαή πόθο του Ουζουνίδη. Δεν κατάφερε να τελειώσει κανένα από τα deal για τους Μικέλ Αγκού, Ραντόγια, Κρίστισιτς. Και γενικώς επελέγη από τη διοίκηση το μπάτζετ, όχι μόνο να μην… ξεφύγει από τα περσινά στάνταρ, αλλά να μειωθεί κατά τι κιόλας, παρά τα τεράστια έσοδα της σεζόν.

Πριν την πρεμιέρα της ΑΕΚ με τον Αγιαξ, για τους ομίλους του Champions League, ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ, Ανδρέας Δημάτος, είχε γράψει ένα μακροσκελές κείμενο, στο οποίο έκανε λόγο μεταξύ άλλων για «βήματα σίγουρα, με “κάθε χρόνο προχωράω όσο μου το επιτρέπει η δυναμική και οι δυνατότητες του ίδιου του club”». Σημείωνε ότι η πολιτική της ένωσης συνδυάζει «ποδοσφαιρική εξέλιξη με την οικονομική ενδυνάμωση, ευρωστία και εν πολλοίς αυτονομία, με σταθερές βάσεις και για μια ποδοσφαιρική εταιρία που θα μπορεί να βασίζεται στις δικές της δυνάμεις».

Επιπλέον, ανέφερε πως είναι «πλαστή εντύπωση ότι ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό club θα πρέπει να εξαρτάται και να επιβιώνει χάρη στον ιδιοκτήτη του», ενώ αναφέρθηκε εμμέσως και στην επιθυμία του Μελισσανίδη για μια «μεγάλη ΑΕΚ χωρίς εμένα», αλλά και στο γεγονός ότι το γήπεδο αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα. Και οικονομική. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται και… εξηγεί, αναφορικά με τις κινήσεις στο κομμάτι του ρόστερ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ