Παναθηναϊκός και Αρης «διαφημίζουν» την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Παναθηναϊκός και Αρης «διαφημίζουν» την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Με άρωμα μπάλας και όχημα τις πρώην «άστεγες» τηλεοπτικά ομάδες που θα μοιραστούν κοντά στα 52 εκατομμύρια ευρώ την επόμενη διετία ξεκίνησε η διαφημιστική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ!

Δεν έπεσε και κανείς απ’ τα σύννεφα πληροφορούμενος ότι ο προεκλογικός αγώνας της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα θα έχει έντονο ποδοσφαιρικό «άρωμα».

Από τη μία πλευρά η Ρένα Δούρου και ο Φλαμπουράρης που σπρώχνουν το γήπεδο του Τίγρη, από την άλλη ο Τσίπρας και ο Καμμένος να ποζάρουν με φανέλες του ΠΑΟΚ και να ετοιμάζουν το νομοσχέδιο για την παραχώρηση των 21 στρεμμάτων στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου της Τούμπας και στη μέση ο… μέγας χορηγός των επτά πρώην «άστεγων» τηλεοπτικά ΠΑΕ Γιώργος Βασιλειάδης.

Τα 52 εκατομμύρια ευρώ που θα μοιράσει μέσω της ΣΥΡΙΖΕΡΤ στις ανώνυμες εταιρείες που δεν βρήκαν τηλεοπτικό συμβόλαιο στην ελεύθερη αγορά φαίνεται ότι πιάνουν αμέσως τόπο!

Μόλις άρχισαν να πληθαίνουν τα δημοσιεύματα αναφορικά με το σκάνδαλο της συγκεκριμένης παροχής, σκάνδαλο που ας ευλογήσουμε κι εμείς τα γένια μας ανέδειξε σε όλη του την έκταση πρώτο to10.gr  από τα μέσα Αυγούστου, οι ευνοημένες από τη σχετική κυβερνητική παροχή ομάδες εξέδωσαν ανακοινώσεις υπερασπιζόμενες η κάθε μία από την πλευρά της τη συμφωνία με την ΕΡΤ. Ανακοινώσεις που έγιναν σημαία από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και γέμισαν ήδη τις σελίδες της «Αυγής».

Μη γελιέστε, βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και τα κόμματα έχουν αρχίσει τον αγώνα τους. Οπως φαίνεται μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να παίξει… μπάλα προτάσσοντας τις “βαριές” φανέλες των ομάδων που εξυπηρέτησε με το βαρβάτο τηλεοπτικό συμβόλαιο που τους πρόσφερε, όπως είναι αυτές του Παναθηναϊκού και του Αρη, αλλά και των υπολοίπων πρώην “άστεγων”. Χαρακτηριστικός είναι μάλιστα ο τίτλος που αναφέρει ότι «αγανάκτησε και ο Αλαφούζος»!

Για τέτοια… πρόκληση, δηλαδή, που ακόμη και ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού που στηρίζει φανερά την αντιπολίτευση, αγανάκτησε και θεωρεί σωστή την κίνηση της κυβέρνησης. Ολα αυτά σύμφωνα με την «Αυγή», έτσι;

Στην πραγματικότητα η «Αυγή» μπορεί να γέμισε μια σελίδα με τις ανακοινώσεις των ομάδων, αλλά όπως και οι κυβερνητικοί παράγοντες δεν λένε τίποτα για την ταμπακιέρα, έτσι και το επίσημο όργανό τους σιωπά όταν η κουβέντα πάει στο οικονομικό…

Στις συγκεκριμένες ομάδες πάντως, ουδείς καταλογίζει κάτι μεμπτό. Είναι σαφές ότι το ίδιο θα έκανε οποιοσδήποτε σύλλογος να βρισκόταν στη θέση τους. Να μην έχει δηλαδή τηλεοπτικό συμβόλαιο και να εμφανίζεται η ΕΡΤ από το πουθενά και να προσφέρει πολλαπλάσια από όσα θα έδιναν ανταγωνιστικά κανάλια! Θα τα άρπαζαν και θα έλεγαν κι ένα τραγούδι.

Το πρόβλημα δεν είναι στις ομάδες. Ούτε καν στο γεγονός ότι η ΕΡΤ ενδιαφέρθηκε και απέκτησε τα συγκεκριμένα δικαιώματα. Η μπάλα παραμένει το όπιο του λαού και θα φέρνει τηλεθέαση, ακόμη κι αν ένας δημοσιουπαλληλικός οργανισμός όπως η ΕΡΤ δε μπορεί να εκμεταλλευτεί διαφημιστικά τα όποια ποσοστά της στους σχετικούς πίνακες των μετρήσεων.

Οπως είχαμε τονίσει από τα μέσα Αυγούστου το θέμα είναι πολύ πιο σοβαρό και χρήζει εισαγγελικής έρευνας και έχει να κάνει με το αντίτιμο που θα πληρώσει από την τσέπη του ο Ελληνας φορολογούμενος.

Δε μπορεί δηλαδή, η μοναδική πρόταση – και αυτή ούτε καν επίσημη, αλλά στο… μιλητό – να είναι από το Epsilon TV του Ιβάν Σαββίδη και να φτάνει στα επίπεδα των 10-12 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο για τις επτά άστεγες ομάδες και να έρχεται η ΕΡΤ με τους λαρτζ Βασιλειάδη και Παππά και να δίνει 25! Ούτε 13, ούτε 14, ούτε 15, αλλά 25 εκατομμύρια το χρόνο!

Ούτε διαγωνισμός υπήρξε, ούτε τίποτα. Και από το πουθενά ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης έρχεται και προσφέρει τα διπλά απ’ όσα είχε τη διάθεση να δώσει οποιοσδήποτε άλλος! Μιλάμε για τζακ ποτ από τα λίγα…

Η ίδια ΕΡΤ που για το δικαίωμα μετάδοσης του κάθε αγώνα του Μουντιάλ της Ρωσίας ξόδευε 150.000 ευρώ, θα ξοδεύει την επόμενη διετία για ΚΑΘΕ εντός έδρας ματς του Απόλλωνα Αθηνών, της Λαμίας, του Παναιτωλικού, της Ξάνθης, του Ατρομήτου, του Αρη και του Παναθηναϊκού από 260.000 ευρώ!

Αντιστοίχως στην Cosmote τα ματς που μεταδίδει για το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ κοστίζουν από 90.000 ευρώ. Διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχουν οι κορυφαίοι σύλλογοι και ποδοσφαιριστές του πλανήτη.

Αυτό είναι το σκάνδαλο στο οποίο εξακολουθεί να σιωπά η διοίκηση της ΕΡΤ, ο Βασιλειάδης με τον Παππά και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ