Γύρω από την Εθνική

Γύρω από την Εθνική

Είναι καιρός να αποδείξει την ανωτερότητά της στην Ουγγαρία.

Θυμάστε τι έγινε πριν από ένα μήνα στη Βουδαπέστη, σε κεκλεισμένων των θυρών γήπεδο; Η Ελλάδα είχε χάσει 2-1 από μια Ουγγαρία που αγωνιζόταν μπροστά από τη δική της περιοχή της το λιγότερο για 75 λεπτά αγώνα;

Έβαλε δύο γκολ εκμεταλλευόμενη δώρα της ελληνικής άμυνας. Και η ελληνική επίθεση αστοχούσε και ξανααστοχούσε. Μέχρι το 90’ είχε φάσεις για να ισοφαρίσει. Κι αν είχε αξιοποιήσει τις ενέργειές της στο πρώτο μέρος, θα μπορούσε να είχε πάρει προβάδισμα σαν αυτό που χαρακτηρίζεται «προβάδισμα ασφαλείας».

Γενικώς οι Μαγυάροι κατάφεραν να σκοράρουν σε δύο φάσεις από τις ελάχιστες που δημιούργησαν και στη συνέχεια επιδόθηκαν σε μαζική άμυνα και ξύλο. Ποιότητα περιορισμένη. Η Ελλάδα ακόμα και με τα λάθη της φαινόταν πολύ πιο ποιοτική στο γήπεδο. Αναποτελεσματική ήταν.

Μήπως πρέπει να αλλάζουν όλα τα παραπάνω και η καλύτερη ομάδα να πάρει αυτό που της αξίζει; Μάλλον ναι. Άσος υπέρ της Ελλάδας. Στο 1,70 μια χαρά είναι.

Συνεχίζοντας, με τα υπόλοιπα παιχνίδια, βλέπουμε πολύ μεγάλες αποδόσεις στο ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ του αγώνα της Αυστρίας με τη Βόρεια Ιρλανδία. Οι δύο αντίπαλοι έχουν τουλάχιστον δύο κοινά στοιχεία. Τόσα τουλάχιστον μας ενδιαφέρουν. Αμφότερες έχασαν από τη Βοσνία στην πρεμιέρα τους και αναζητούν αντίδραση και βέβαια βαθμούς. Το δεύτερο είναι ότι ηττήθηκαν παρ’ ότι δημιούργησαν σωρεία ευκαιριών που όποιος δει τα στιγμιότυπα, θα αναρωτηθεί πώς τα …κατάφεραν και δεν πήραν έστω την ισοπαλία. Αν αγωνιστούν με τον ίδιο τρόπο, μπορεί να σκοράρουν και οι δύο και σε περίπτωση που πανηγυρίσουν παίκτες και των δύο ομάδων η απόδοση που θα λάβουμε, θα είναι μεγαλύτερη του διπλασιασμού.

Σημειωτέον ότι χθες κάναμε λόγο για μόλις ένα παιχνίδι. Διεκδικήσαμε το 1,88 του να σκοράρουν και οι δύο στο φιλικό παιχνίδι της Ουαλίας με την Ισπανία. Οι «φούριας ρόχας» έκαναν νωρίς τη δουλειά τους. Οι Βρετανοί στο 88’. Εκείνοι έβαλαν το γκολ της τιμής και εμείς πανηγυρίσαμε το γκολ του ταμείου σε μέρα στοιχηματικά νεκρή, όπως βέβαια είναι και η σημερινή, αλλά λόγω της δικής μας Εθνικής έχουμε αυξημένο ενδιαφέρον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ