Για να δούμε αν μπορούν τα παλικάρια

Για να δούμε αν μπορούν τα παλικάρια

Λίγο από Nations League και άλλο τόσο από μικρές κατηγορίες Αγγλίας έχουμε για σήμερα

Αναζητάμε μια τετράδα αξιώσεων από το μέτριο σημερινό πρόγραμμα. Χωρίζουμε τη σκέψη μας σε δύο μέρη. Το ένα δείχνει Nations League και το άλλο τις συμπαθείς μικρές κατηγορίες της Αγγλίας. Συμπαθείς για τον αριθμό τερμάτων που σημειώνονται, τις μεγάλες αποδόσεις στα φαβορί και ενίοτε τις «προβλεπόμενες» εκπλήξεις. Κατηγορίες καθαρά για τζόγο και αυτό τις κάνει και πιο απολαυστικές.

Πάμε να δούμε τα παιχνίδια μας τώρα. Όσοι έχουν διάθεση για να παρακολουθήσουν μπάλα το βράδυ, το μάτι τους θα πέσει στην αναμέτρηση της Ολλανδίας με τη Γερμανία. Οι νεαροί «οράνιε» του Ρόναλντ Κούμαν μεγαλώνουν παιχνίδι με παιχνίδι. Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι τόσο ο Άγιαξ όσο και η Αϊντχόφεν συνυπάρχουν στη φάση των ομίλων του Champions League. Κάτι καλό (ξανα)γίνεται στη χώρα της τουλίπας. Έχουν παίκτες με ενθουσιασμό, με δυνάμεις, με ταχύτητα και με πολλά άλλα θετικά στοιχεία εκτός από εμπειρία. Αλλά και η Γερμανία τι εμπειρία έχει; Τι παραστάσεις έχει για παράδειγμα ο Τίμο Βέρνερ, ο Λέον Γκορέτσκα και ο Γιούλιαν Μπραντ; Επιπλέον, ποιος μπορεί να πιστέψει στην ανάσταση του εδώ και δύο χρόνια ντεφορμέ Τόμας Μίλερ;

Διαφωνούμε με το φαβοριτισμό των Γερμανών και πάμε για ωραίων αποδόσεων 1Χ, καθώς και για ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ ως εναλλακτική. Για ευνόητους λόγους.

Από τον ίδιο θεσμό μας ενδιαφέρει και η αναμέτρηση της Νορβηγίας με τη Σλοβενία. Ιδιαίτερη μνεία κάνουμε για τους Σκανδιναβούς. Στον πάγκο τους στέκεται ο πολύπειρος Λαρς Λάγκερμπακ, πρώην της Σουηδίας και όχι μόνο και με παρουσίες σε Μουντιάλ και EURO. Έχει βελτιώσει την ομάδα και μέσα στο 2018 μετράει μόνο νίκες με εξαίρεση το ματς που έχασε στη Βουλγαρία κόντρα στη ροή της αναμέτρησης. Αντιμετωπίζει μια Σλοβενία που ξεμείνει από σοβαρά ονόματα. Ψήφο εμπιστοσύνης στην παρέα του Ομάρ Ελαμπντελαουί.

Πάμε και στις μικρές «Αγγλίδες». Πρώτα στην τρίτη κατηγορία. Η ιστορική Γουίμπλεντον έχει βάλει όλα κι όλα 9 γκολ σε 12 αγωνιστικές και φυσιολογικά βρίσκεται στα όρια της επικίνδυνης ζώνης. Αντίπαλός της η πρωτοπόρος Πόρτσμουθ που εκτός έδρας αποδίδει καλύτερα. Έξι φορές έχει απομακρυνθεί από το λιμάνι της και σε όλες επέστρεψε σε όλες αήττητη. Μάλιστα στις πέντε αναδείχθηκε και νικήτρια.

Και στην τέταρτη κατηγορία η Μίλτον Κέινς Ντονς (πάμπλουτη και δεύτερο φαβορί για απευθείας άνοδο) ξεπέρασε τη μίνι κρίση και ήδη μετρά δύο σερί νίκες με συντελεστή τερμάτων 5-0. Αν κάνει και την τρίτη θα επιστρέψει στη ζώνη του απευθείας προβιβασμού στην κατάταξη. Διπλό κόντρα στην Κέμπριτζ που προέρχεται από πέντε ήττες και μια ισοπαλία ανάμεσά τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ