Επιτέλους ένας εισαγγελέας για τη… ΣΥΡΙΖΕΡΤ!

Επιτέλους ένας εισαγγελέας για τη… ΣΥΡΙΖΕΡΤ!

Από τη στιγμή που το ζήτησε και το στέλεχος της κυβέρνησης Λευτέρης Κρέτσος στη βουλή, η δικαιοσύνη θα πρέπει να επέμβει άμεσα...

Το τελευταίο δίμηνο ένα μεγάλο κομμάτι της πολιτικής ατζέντας του τόπου μονοπωλείται από την “ξαφνική” παρέμβαση της κρατικής τηλεόρασης στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η πρόθεση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, ο οποίος – συνεπικουρούμενος από τον πολιτικό προϊστάμενο της ΕΡΤ Νίκο Παππά – αποφάσισε να «επενδύσει» τα χρήματα του Ελληνα φορολογούμενου πολίτη στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο άρχισε ένα γαϊτανάκι εκκλήσεων και αντεγκλήσεων επί του θέματος.

Οπως ήταν αναμενόμενο σε ένα μέσο σαν to10.gr δε θα μπορούσαμε να μείνουμε αμέτοχοι από την αήθη κρατική παρέμβαση με την επιλεκτική… ρίψη περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ σε έναν όμιλο ανωνύμων εταιρειών, οι οποίες δεν μπορούσαν να βρουν στην ελεύθερη αγορά τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Κάποιος θα μπορούσε να ρωτήσει «Μα και η ΕΡΤ στην ελεύθερη αγορά δεν κινείται;» και θα είχε δίκιο. Μέχρι ενός σημείου, καθώς ναι μεν κινείται στην ελεύθερη αγορά, ωστόσο έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα απέναντι στους ανταγωνιστές της. Πλεονέκτημα αρκετών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που προκύπτει από τα τέλη που πληρώνει ο Ελληνας φορολογούμενος σε κάθε λογαριασμό της ΔΕΗ.

Ωστόσο η ουσία παραμένει η ίδια. Η ΕΡΤ είναι κομμάτι της ελεύθερης τηλεοπτικής αγοράς.

Το πρόβλημα της “επένδυσης” στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο με ποσό πλέον των 50 εκατομμυρίων ευρώ για την επόμενη διετία, δεν έχει να κάνει με την επιλογή του συγκεκριμένου “προϊόντος” το οποίο ήταν διαθέσιμο στην αγορά, αλλά με το ύψος των χρημάτων που διατίθεται για το συγκεκριμένο «προϊόν».

Οταν τα όποια κανάλια ενδιαφέρθηκαν για τις επτά τηλεοπτικά άστεγες ομάδες, πρόσφεραν ποσά γύρω στα 10 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, δε νοείται να ξοδεύει η ΕΡΤ για το ίδιο προϊόν υπερδιπλάσιο ποσό για κάθε χρονιά!

Εκτός από το προφανές οικονομικό σκάνδαλο, η συγκεκριμένη μόχλευση προκαλεί ακόμη και ζητήματα αθέμιτου ανταγωνισμού σε ένα συγκεκριμένο επαγγελματικό πεδίο.

Μάλιστα δεν αποκλείεται στο άμεσο μέλλον να κληθεί η κυβέρνηση και ενδεχομένως και κάποια ή κάποιες από τις εμπλεκόμενες και ευνοημένες από το κρατικό χρήμα ομάδες να κληθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στα θέματα αθέμιτου ανταγωνισμού.

Το τελευταίο… επεισόδιο του συγκεκριμένου σίριαλ παίχτηκε στις αίθουσες της ελληνικής βουλής μετά την κριτική που άσκησε (και) ο Ανδρέας Λοβέρδος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Από πλευράς κυβέρνησης απάντησε ο υφυπουργός ψηφιακής πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος, ο οποίος ακολουθώντας πιστά το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας.

Περιορίστηκε στο να πει ότι «η ΕΡΤ ενοχλεί, την ΕΡΤ τη θέλουν μικρή και συρρικνωμένη» ωστόσο σε μια αποστροφή του λόγου του έδωσε το βήμα στη δικαιοσύνη λέγοντας «όποιος έχει στοιχεία ας τα πάει στον εισαγγελέα”».

Πλέον ο δρόμος του σκανδάλου είναι… μονόδρομος και το λόγο θα πρέπει να πάρει η δικαιοσύνη!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ