Μνημονιακός εθνικός προπονητής 20.000 €/μήνα

Μνημονιακός εθνικός προπονητής 20.000 €/μήνα

Η οικονομική πενία της ΕΠΟ, τα «άκυρα» από τους ξένους, η απόφαση για τον Αγγελο, οι σχέσεις με τον Βρύζα και η απροθυμία του Σκίμπε να χαρίσει κάτι από τα 500.000 €.

Αγγελος Αναστασιάδης. Ο νέος προπονητής της Εθνική μας ομάδας. Ο προπονητής που καλείται να δώσει λύση στα προβλήματα. Μπορεί, δεν μπορεί, θα φανεί στην πορεία. Προς το παρόν, το μόνο που έχει καταφέρει η ΕΠΟ με την επιλογή του ήταν να προκαλέσει ένα επικοινωνιακό τσουνάμι, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να κριθεί ως θετικό για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ούτε, βεβαίως, ο τρόπος επιλογής περιποιεί τιμή για τον ίδιο τον Βαγγέλη Γραμμένο. Αυτά, όμως, είναι ψιλά γράμματα. Διότι η ουσία είναι αλλού…

Ο βασικότερος λόγος που η Ομοσπονδία αποφάσισε να επιλέξει έναν προπονητή από το… κάτω ράφι ήταν συγκεκριμένος και ξεκάθαρος. Επί της ουσίας οι χειρισμοί της ΕΠΟ στο θέμα του προπονητή κατέστησαν σαφές ότι αυτή τη στιγμή ήταν σχεδόν απίθανο να βρει έναν τεχνικό από τα ψηλά ή έστω τα μεσαία ράφια. Ο λόγος;

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις η ΕΠΟ ξεκίνησε να αναζητά προπονητή, είχε θέσει ως προτεραιότητα την πρόσληψη ξένου. Ενημέρωσε, λοιπόν, τους εκπροσώπους εκείνων που ήδη είχαν προταθεί πως το συμβόλαιο που προσφέρει είναι για 17 μήνες (σ.σ. έως τον Μάρτιο του 2020, που ολοκληρώνονται και τα play offs του Euro), με μηνιαίες απολαβές 20.000 ευρώ. Ητοι, 340.000 € για σχεδόν ενάμιση χρόνο. Με την  ΕΠΟ να προσφέρει επίσης σπίτι, αυτοκίνητο και κάποια υψηλά μπόνους πρόκρισης στο Euro 2020.

Κανείς από τους ξένους που προτάθηκαν και τέθηκαν στο τραπέζι δεν ήταν πρόθυμος να πει το «ναι» με αυτά τα λεφτά. Αντίθετα, η προσφορά των 20.000 τον μήνα ήταν υπεραρκετή για τον Αγγελο. Με τη διαφορά ότι το συμβόλαιο που θα κληθεί να υπογράψει ο έμπειρος Ελληνας τεχνικός είναι για έναν χρόνο. Ητοι, έως το τέλος των προκριματικών του Euro (Νοέμβριος 2020). Και από εκεί και πέρα θα φανεί τι μέλλει γενέσθαι.

Βεβαίως, η επιλογή του Αναστασιάδη δεν είναι διόλου απλή για την ομαλή λειτουργία της Εθνικής. Μία επιλογή που δεν είχε πολλούς υποστηρικτές εντός της ομοσπονδίας. Μία επιλογή που συναντούσε μεγάλες αντιδράσεις από παίκτες-σημεία αναφοράς του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, αλλά και από τον καθ’ ύλην αρμόδιο, τον υπεύθυνο των Εθνικών Ομάδων, Ζήση Βρύζα. Ο οποίος είχε τη χειρότερη δυνατή συνεργασία μαζί του στον ΠΑΟΚ.

Οσο για τον Σκίμπε; Δεν έχει καμία διάθεση να διευκολύνει την Ομοσπονδία και να θέσει την παραίτησή του στη διάθεσή της. Καμία. Κινούνταν και λειτουργούσε έως και την Πέμπτη ως προπονητής της Εθνικής, παρακολουθούσε παιχνίδια, μιλούσε με ποδοσφαιριστές, με παράγοντες της ΕΠΟ και γενικώς δεν είχε αλλάξει τίποτε από ό,τι έκανε. Με μόνη διαφορά το γεγονός ότι ήταν περισσότερο καιρό στη χώρα μας, καθώς είχε αντιληφθεί ότι το κλίμα δεν ήταν το καλύτερο δυνατό για τον ίδιο.

Επίσης, ακόμη και στην πρώτη κουβέντα που είχε κάνει με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, έδωσε μεν εξηγήσεις για την κατάσταση της Εθνικής και την κακή εικόνα στο Nations League, αλλά η λέξη παραίτηση -ούτε καν η… έμμεση αναφορά της- δεν ακούστηκε από τα χείλη του. Εξάλλου, είχε 500.000 λόγους να μην παραιτηθεί. Ειδικά από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε ότι δεν έχει υπογράψει κανέναν όρο περί απόλυσης «άνευ αποζημίωσης», αλλά η συμφωνία έμεινε στα… λόγια!

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ