Ο μύθος του ενός εκατομμυρίου και το 20%

Ο μύθος του ενός εκατομμυρίου και το 20%

To10.gr αποκαλύπτει τις κρυφές λεπτομέρειες του deal της ΑΕΚ για τον Σαμπανάτζοβιτς junior.

Δεν έχει πολύ μεγάλη σημασία ποια από τις δυο πλευρές το ήθελε περισσότερο. Αν δηλαδή η ΑΕΚ επιθυμούσε την απόκτηση του Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς ή αν η Ζελέζνιτσαρ έψαχνε απεγνωσμένα οικονομικούς πόρους για να βγει η σεζόν και για αυτό πίεσε για να ολοκληρωθεί άμεσα η μεταγραφή.

Και όταν λέμε πίεσε φυσικά και εννοούμε τον Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς, να ενεργοποιήσει τις επαφές του στην Ελλάδα για να δει αν υπάρχει πρόσφορο έδαφος. Μεγάλο ρόλο στο όλο εγχείρημα έπαιξε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς που μπορεί να αποχώρησε από την ΑΕΚ αλλά η… καρδιά του χτυπά πιο δυνατά και είχε καιρό να ασχοληθεί με μεταγραφική υπόθεση της Ενωσης.

Φυσικά δεν υφίσταται ένα εκατομμύριο ευρώ ως αντίτιμο, αν αναλογιστείτε ότι ο Λιβάγια κόστισε δυο εκατομμύρια… Όμως πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτό έγινε για επικοινωνιακούς λόγους και έπειτα από παράκληση της Ζελέζνιτσαρ, Οι Βόσνιοι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και αναζητούσαν αγωνιωδώς πόρους για να βγάλουν την σεζόν. Οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί ήταν άκρως αντίθετοι στη πώληση κάποιου παίκτη εκτός και αν λάμβαναν επταψήφιο νούμερο, που θα σήμαινε ότι έγινε σπουδαίο και κερδοφόρο deal. Οπότε για να γλιτώσουν την γκρίνια και τα επεισόδια από την εξέδρα διέρρευσαν και είπαν στην ΑΕΚ να κάνει το ίδιο ότι η μεταγραφή έκλεισε στο ένα εκατομμύριο.

Στην ουσία όμως η ομάδα θα πάρει λίγο παραπάνω από τα μισά αλλά… μπροστά, διατήρησε ποσοστό της τάξης του 20% σε περίπτωση μεταπώλησης του και κάποια μπόνους ανάλογα με τις συμμετοχές του παίκτη και τις μελλοντικές επιτυχίες της ΑΕΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ