Γύρω από το απόλυτο ντέρμπι (και όχι μόνο)

Γύρω από το απόλυτο ντέρμπι (και όχι μόνο)

Θριαμβευτικός ο χθεσινός μας απολογισμός, αλλά ξημέρωσε μέρα φίλαθλης φρενίτιδας και ποδοσφαιρικής αγωνίας…

Το φοβηθήκαμε το χθεσινό πρόγραμμα, αλλά όπως αποδείχθηκε το τέλος της ημέρας ήταν ωραίο. Πολύ ωραίο. Μια 11άδα προτάσεις παραθέσαμε και καρπωθήκαμε μεγάλες αποδόσεις (τριάρια από Ντόρτμουντ και Γκάις τεσσάρια από τον Πανιώνιο). Το ποσοστό μας άγγιξε ξανά το 80%, όπως συμβαίνει από την προηγούμενη Κυριακή και μετά.

Αφήνουμε το παρελθόν γιατί το σήμερα καίει. Διεξάγεται το μεγαλύτερο ματς του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ένα είναι το σπουδαιότερο ντέρμπι της χώρας και δεν έχει την παραμικρή σημασία σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο καθένας εκ των «αιωνίων». Η αναμέτρηση χρήζει πολύ μεγάλης προσοχής. Προσπαθούμε να την προσεγγίσουμε στοιχηματικά, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να τη δούμε πρώτα αγωνιστικά.

Ο Ολυμπιακός εξέπληξε κόντρα στη Ντουντελάνζ, αλλά ο ΠΑΟ δεν είναι σύλλογος του Λουξεμβούργου. Αυτό που μας έκανε πάντως μεγάλη εντύπωση από τους «ερυθρόλευκους» είναι το πάθος και η ορμή που τους οδηγούσε στο να βγαίνουν πρώτοι στη μπάλα και να αναγκάζουν τον αντίπαλο σε συνεχή λάθη. Δεν στεκόμαστε στην αποτελεσματικότητα, αλλά σε αυτό το στοιχείο που το θεωρούμε κομβικής σημασίας. Αν αγωνιστούν έτσι και σήμερα, εύκολα ή δύσκολα θα καταβάλουν τον αντίπαλό τους.

Ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται μια εβδομάδα αποκλειστικά για αυτό το παιχνίδι. Οι παίκτες του μπορεί να είναι εν πολλοίς άπειροι και άκαπνοι σε τέτοια ντέρμπι, όμως ο προπονητής τους είναι πολύ πιο έμπειρος από τον Μαρτίνς, καθώς γνωρίζει φυσικά πολύ καλύτερα την ελληνική πραγματικότητα. Τι πάει να πει ότι ο Πορτογάλος ότι έχει παίξει σε συγκρούσεις Μπενφίκα – Σπόρτινγκ κλπ; Αυτά είναι για την Πορτογαλία. Ο Δώνης μια ζωή αναμετράται με τον Ολυμπιακό.

Διαβάσαμε πολλές δηλώσεις. Κατά τη γνώμη μας η σημαντικότερη ήταν του Βασίλη Τοροσίδη. Είπε το πολύ απλό, αλλά το τόσο σημαντικό: Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τον Παναθηναϊκό. Και οι Ολυμπιακοί λένε από το στόμα του και στο αυτί όλων στην ομάδα του Πειραιά.

Οι «πράσινοι» είναι μια ομάδα με ενθουσιασμό και αστείρευτες δυνάμεις, άρα ασταμάτητα τρεξίματα. Θα κλείσουν χώρους και ενίοτε θα φαίνονται και απειλητικοί. Στεκόμαστε όμως στο κεντρικό τους δίδυμο στην άμυνα. Ούτε ο Κολοβέτσιος ούτε ο Πούγγουρας διεκδικούν το όσκαρ του καλύτερου αμυντικού. Δεν ξέρουμε πόσο θα αντέξουν στην πίεση και σε πόσα λάθη θα υποπέσουν.

Αυτό ακριβώς είναι που μας οδηγεί σε ποντάρισμα στον άσο. Όσο για τα γκολ, τα 2-3 τέρματα θα είναι η επιλογή μας. Πληρώνει και αρκετά καλά (1,90).

Να δούμε τώρα τι συμβαίνει στις αποδόσεις. Στον ΟΠΑΠ το σετ έχει μείνει αμετάβλητο. 1,40 ο άσος και 7,00 το διπλό. Η τιμή του άσου δύσκολα θα αντέξει. Στις υπόλοιπες διαδικτυακές εταιρείες ίσα που πλησιάζει το 1,50 και στο εξωτερικό είδαμε μέχρι και 1,42. Η τάση δείχνει επίσης νίκη των γηπεδούχων, έστω και συγκρατημένα.

Ας δούμε τώρα τα υπόλοιπα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Παναιτωλικό. Το διπλό ήδη έχει πέσει σε όλες τις εταιρείες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Δεν τσιμπάμε όμως. Η απόδοση των Αγρινιωτών έφτανε μέχρι και στο 25,00. Το ότι τώρα κυκλοφορεί ανάμεσα σε 17 και 20 δεν σημαίνει ουσιαστικά τίποτα. Ο ΠΑΟΚ ανέβηκε μέχρι και στο 1,15. Εύκολα ή δύσκολα, ομαλά ή ανώμαλα θα λυγίσει την ομάδα του Δέλλα. Έχασε βαθμούς στο Περιστέρι και μάλλον θα ξεκινήσει νέο σερί αποτελεσματικότητας. Άσος από εδώ έως του …Χαριλάου.

Περιστέρι; Κάτι αξιοσημείωτο γίνεται στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο. Στο ΟΑΚΑ γίνεται ο αγώνας. Ο άσος του φαβορί φτάνει μέχρι και στο 1,80. Μεγάλη η τιμή και γίνεται ακόμα μεγαλύτερη γιατί έχει σαφείς ανοδικές τάσεις. Από το 1,58 ξεκίνησε και όλο και ψηλώνει. Αντίθετα οι Περιστεριώτες ενισχυμένοι με όσους παίκτες δεν αντιμετώπισαν τον ΠΑΟΚ (Κουλούρης, Χατζηισαϊας, Γιαννούλης) ήδη δέχονται ποντάρισμα. Κι αν όχι κατ’ ανάγκη για διπλό, παίζονται στο Χ2. Το Χ από το 3,60 εμφανίζεται και στο 3,30 και το διπλό από 5,70 το βλέπουμε και στο 4,80. Σχεδόν μια ολόκληρη μονάδα κατέβηκε. Θα το ρισκάρουμε και εμείς. Πάμε για Χ2. Ξεκούραστοι οι φιλοξενούμενοι και έχουν όντως πολύ καλό σύνολο. Η ΑΕΚ θα ματώσει για να τους κερδίσει και ακόμα και να το κάνει είναι αμφίβολη η νίκη της.

Πάμε και στη Φθιώτιδα. Η Λαμία παίζει με τον Αστέρα Τρίπολης και το διπλό έχει πτώση. Έπεσε και στην κεντρική εταιρεία της χώρας στο 2,25 (από 2,30), ποντάρεται και στους υπόλοιπους. Οι Λαμιώτες του Χάβου έχουν μια χαρά ομάδα. Και οι Πελοποννήσιοι όμως, αδικούνται από τα αποτελέσματα. Παίρνουν όσκαρ ατυχίας. Διατηρούν τη συσπείρωσή τους και μάλλον ήρθε η ώρα να μαζέψουν και κανένα καρπό από τους κόπους τους. Δεν έχουν ρόστερ υποβιβασμού, αλλά επτάδας έως και πεντάδας. Διπλό.

Γεμάτη ντέρμπι είναι και η υπόλοιπη Ευρώπη. Να δούμε αυτό της Premier League. Σίτι – Γιουνάιτεντ. Όταν ο Μουρίνιο δεν καίγεται να κερδίσει ένα παιχνίδι γιατί το φοβάται, στήνει ένα και αν είναι δυνατό και δύο πούλμαν μπροστά στην εστία του. Φιλοξενούμενος είναι και κανείς δεν πρόκειται να του προσάψει ότι έπαιξε αμυντικά στο Σίτι οφ Μάντσεστερ. Θα δημιουργήσει προβλήματα στην ανάπτυξη των «πολιτών». Είμαστε μεταξύ του under και των 2-3 τερμάτων. Μάλλον τη δεύτερη επιλογή θα κάνουμε, αφού δεν μπορούμε να μην υπολογίσουμε την ποιότητα των επιτιθέμενων και των δύο παρατάξεων.

Στη Γερμανία έχουμε από τη μία την Άιντραχτ και από την άλλη τη Σάλκε. Θα εκπλαγεί κανένας αν μάθει ότι κέρδισε η Σάλκε του 2,80; Πάμε για Χ2 αυτόματα.

Και στη Γαλλία παίρνουνμε συνδυαστικά διπλό και over 2,5 στο Μονακό – Παρί Σεν Ζερμέν. Είναι που είναι αποψιλωμένο το ρόστερ των Μονεγάσκων, αποδεκατίστηκε και από τραυματισμούς και τιμωρίες. Δέκα απόντες μετρήσαμε. Διπλό καιover λοιπόν για να ενισχυθεί και η απόδοση.

Το Μίλαν – Γιουβέντους το αφήνουμε στην τύχη του. Οι Μιλανέζοι ζουν για αυτό το ματς και οι «μπιανκονέρι» είναι αμφίβολο αν θα έχουν ξεπεράσει το σοκ που τους επέφερε η Γιουνάιτεντ μεσοβδόμαδα. Να τονίσουμε πάντως ότι στο εξωτερικό ποντάρεται έντονα το διπλό αυτό. Απλή ενημερωτική επισήμανση.

Και μια «βόμβα» από την Ισπανία; Η Αλαβές έγινε διεκδικήτρια τίτλου και δεν το ξέρουμε; Ομάδα μιας 11άδας είναι και σήμερα παίζει ελλιπής στο ματς με την Ουέσκα. Θεωρούμε πολύ μεγάλο το 4,25 του διπλού των ουραγών. Το καλύπτουμε με ανάλογου ύψους ισοπαλία και με αυτό το Χ2 ξεκινάμε τη μέρα μας, καθώς ο αγώνα αρχίζει στη μία το μεσημέρι.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ