Ποια Eθνική; Σημασία έχει ο ΠΑΟΚ να πάρει το πρωτάθλημα

Ποια Eθνική; Σημασία έχει ο ΠΑΟΚ να πάρει το πρωτάθλημα

Στην Ελλάδα που… γιορτάζει την Black Friday σαν τα Χριστούγεννα, το ποδόσφαιρο εξελίσσεται. Υπάρχουν τεχνοκράτες για αυτό. Κοιτάξτε για παράδειγμα τον τρόπο που λειτουργεί ο ΠΑΟΚ για να πάρει τον τίτλο. Τίποτε δεν αφήνει στην τύχη. Μέχρι δουλειά βρήκε στον Αναστασιάδη που έχει τις «άκρες» με τα Θεία για να μην τους καταραστεί και το χάσουν και φέτος.

Βασικά, κανένα πρόβλημα. Η Εθνική Ελλάδας βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο με ότι αυτό συνεπάγεται. Μέχρι να αλλάξει το «κεφάλαιο» λοιπόν, στις νίκες θα παίζει καταλυτικό ρόλο η «νέα τάξη πραγμάτων» και στις ήττες η «προηγούμενη». Εκείνη που ανάγκασε τον Βαγγέλη Γραμμένο, αυτόν τον άξιο ποδοσφαιράνθρωπο, να πάρει δύσκολες αποφάσεις.

Απλά πράγματα. Και κυρίως χωρίς να σκοτίζεται κανένας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα άλλωστε βρίσκεται πια σε κατάσταση… προ εικοσαετίας. Στην εποχή που δεν μπορούσε να συγκεντρώσει στο αχανές ΟΑΚΑ παραπάνω από 1000-1500 νοματαίους και που για να μην κρυώνουν έκαιγαν καμία σημαία. Μια ήττα παραπάνω λοιπόν δεν αλλάζει τίποτε. Πόσο μάλλον σε ένα ματς δίχως βαθμολογικό κίνητρο, που ο Άγγελος Αναστασιάδης αποφάσισε να δώσει το εθνόσημο… πειραματικά σε όποιον ήθελε μια ευκαιρία. Στον Λαμπρόπουλο, τον Σάμαρη που έχει να παίξει μήνες αλλά κρίθηκε άξιος για να βγάλει 90άλεπτο, στον Μπακασέτα που μόλις επέστρεψε από τραυματισμό, στον Καρέλη που η εικόνα του δεν θυμίζει σε τίποτα εκείνον τον ταχυδυναμικό φορ που άφησε τον Παναθηναϊκό πριν από μερικά χρόνια.

Ήρθε λοιπόν μια άτυχη στιγμή και αυτό ήταν όλο. Πάμε στο επόμενο, εκεί γύρω στον Μάρτη. Και στην κλήρωση για το Euro που θα την απολαύσουμε από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας. Σιγά το πρόβλημα. Αν θέλει η Μεγαλόχαρη μπορεί να μας στείλει σε γκρουπ πρόκρισης. Πως ήθελε απόψε η Εσθονία να πανηγυρίσει το πρώτο της «διπλό» μετά από έναν χρόνο όταν είχε επικρατήσει επί των Νήσων Βανουάτου (23.11.2017). Ε, κάπως έτσι να κάνει και με εμάς το θαύμα της! Σημασία έχει να πιστεύεις.

Και όσο για το ποδόσφαιρο; Ο Άγγελος Αναστασιάδης τα είχε πει από την συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε της αναμέτρησης. «Δεκάρια, εξάρια, πεντάρια. Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα στο σημερινό ποδόσφαιρο. Στο σημερινό ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν θέσεις. Προσπαθούμε να περάσουμε μια άλλη νοοτροπία στα παιδιά. Θέλουμε να δείξουμε ένα πρόσωπο που δεν έχει σχέση με δεκάρια, εννιάρια και εξάρια. Ίσως να ακούγεται κάπως παράδοξο για κάποιους». Και μιας και το είπε, το έκανε και όλας. Ειδικά στον επίλογο του ματς, όταν στο γήπεδο ήταν ο Σάμαρης, ο Ζέκα, ο Μάνταλος, ο Μπακασέτας, ο Φορτούνης. Στο σημείο που η άμυνα της Εσθονίας έκλεισε σαν το στρείδι στο ένα τρίτο του γηπέδου, και που ο καθένας θα περίμενε από την ομάδα μας να αναζητήσει με κάποιο τρόπο πλάτος στο παιχνίδι της μήπως και καταφέρει να φτάσει με έναν τρόπο στην αντίπαλη εστία. Αυτά όμως μάλλον είναι παλιομοδίτικα.

Στην Ελλάδα που πλέον… γιορτάζει την Black Friday, σαν τα Χριστούγεννα το ποδόσφαιρο εξελίσσεται. Υπάρχουν τεχνοκράτες που εγγυώνται για αυτό. Κοιτάξτε για παράδειγμα τον τρόπο που λειτουργεί ο ΠΑΟΚ για να πάρει το πρωτάθλημα. Τίποτε δεν αφήνει στην Τύχη. Μέχρι δουλειά βρήκε στον Αναστασιάδη που έχει τις «άκρες» με τα Θεία για να μην τους καταραστεί και το χάσουν και φέτος.

Έτσι θα ορθοποδήσει και η εθνική μας ομάδα. Με τον 66άχρονο Άγγελο στο τιμόνι. Τον δεύτερο Άγγελο βοηθό (άλλο θαύμα και αυτό με τον Μπασινά, τον μοναδικό Έλληνα που καταφέρνει να τα έχει καλά με τον Αναστασιάδη και την ίδια στιγμή να κάνει μια ολόκληρη συζήτηση με τον Νικοπολίδη), έδρα το Παγκρήτειο (γιατί τα «μπουλούκια» μια ζωή μεροκάματο έβγαζαν στην επαρχία) και με τον Γραμμένο εγγυητή της εύρυθμης λειτουργίας. Είδατε πως έβαλε τα στήθη του μπροστά και κάθισε μόνος στα επίσημα του ΟΑΚΑ. Πνευμονία κινδύνευσε να πάθει, αλλά εκεί στρατιώτης της εθνικής ομάδας.

Για παίκτες και ποδόσφαιρο; Ποιοι παίκτες, είπαμε αυτά είναι παλιομοδίτικα. Δεν υπάρχουν πια 6άρια, 9άρια και 10άρια. Υπάρχει μόνο ένα τηλεοπτικό συμβόλαιο με το Open και ο Τσιάρτας που αποδεικνύει τώρα σαν σχολιαστής γιατί έκανε στη μπάλα ότι ήθελε. Προφανώς της μιλούσε. Και όταν ακούς τον Τσιάρτα να μιλά, αναπόφευκτα υπνωτίζεσαι!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ