Ξανά στην κόντρα Super League και ΕΠΟ

Ξανά στην κόντρα Super League και ΕΠΟ

Το νέο μέτωπο ανάμεσα σε Ομοσπονδία και Λίγκα και η «μάχη» που αναμένεται να φουντώσει.

Ακονίζουν τα μαχαίρια τους στη Super League και ετοιμάζονται για τη νέα κόντρα με την ΕΠΟ που έχει ανοίξει.

Αφορμή είναι η πρόταση της Ομοσπονδίας να αλλάξουν την τρέχουσα περίοδο, (ξανά) οι ποινές στις ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια τον ερχόμενο Απρίλιο από τις Επιτροπές Αδειοδότησης. Η ΕΠΟ προτείνει την κατάργηση της αφαίρεσης των βαθμών, μέτρο που ψηφίστηκε την τελευταία στιγμή πέρσι, αποκλειστικά για να γλυτώσει τον υποβιβασμό ο Παναθηναϊκός και σειρά από άλλα μέτρα, όπως η επιτήρηση των ομάδων σε ότι αφορά τα οικονομικά τους και η υποχρεωτική συμμετοχή συγκεκριμένου αριθμού Ελλήνων ποδοσφαιριστών στις ομάδες, για τους αγώνες του πρωταθλήματος.

Η Λίγκα στο συμβούλιο που έγινε στις αρχές του μήνα, ομόφωνα μάλιστα, δεν δέχθηκε τις συγκεκριμένες προτάσεις και έχει νέο συμβούλιο την Τρίτη (20/11) για να σκεφτεί αν και τι προτάσεις θα ρίξει στο τραπέζι.

Ειδικά για τον κανονισμό επιτήρησης στον Συνεταιρισμό δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση να τον δεχτούν καθώς όπως υποστηρίζουν ήδη όλες οι ομάδες ελέγχονται από ορκωτούς λογιστές και θα ελέγχονται από ελεγκτικό μηχανισμό Διεθνούς Οίκου ενώ και οι σύλλογοι που εξασφαλίζουν την έξοδο τους στην Ευρώπη, περνούν από το κόσκινο της UEFA.

Και κάπου εκεί η ΕΠΟ, ή θα κάνει πίσω, ή θα αρχίσει νέος… πόλεμος ανάμεσα στις δύο πλευρές. Μόνο που αυτή τη φορά, η Ομοσπονδία δεν μπορεί να αποφασίσει με τον… δημοκρατικό τρόπο που επέβαλε το μπαράζ για μία θέση στη μεγάλη κατηγορία, στο τέλος της περιόδου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ