Δεν είναι πολλά τα λεφτά, Βασίλη (Μπάρκα)

Δεν είναι πολλά τα λεφτά, Βασίλη (Μπάρκα)

Η ΑΕΚ «έθεσε» την τιμή του Βασίλη Μπάρκα στα 5.000.000 €, με τάση... προς τα κάτω. Οι νέες κρούσεις, η Αγγλία, το Καμπιονάτο, η Ρεν και η βεβαιότητα ότι έως το καλοκαίρι θα έχει πουληθεί!

Είναι σύνηθες φαινόμενο στο ποδόσφαιρο να προκύπτουν «φουσκωμένες» τιμές πώλησης διαφόρων ποδοσφαιριστών. Άλλο, όμως οι ευσεβείς πόθοι των ομάδων και των ιδιοκτητών τους και άλλο τα πραγματικά νούμερα. Άλλο, δηλαδή, τι λέμε προς τα έξω και άλλο τι ισχύει στην αγορά και τι μπορεί να «πιάσει» στην πιάτσα ένας ποδοσφαιριστής

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, η ΑΕΚ εμφανίζεται διατεθειμένη να πει το μεγάλο «ναι» για την παραχώρηση του Βασίλη Μπάρκα, με ένα ποσό κοντά στα 4-4,5 εκατ. ευρώ. Ποσό που δεν προέκυψε από κάποια φήμη ή από το… ζύγι του καθενός, αλλά από επίσημη απάντηση της Ενωσης σε εκδήλωση ενδιαφέροντος από ξένους συλλόγους. Συλλόγους που έχουν δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον για τον Ελληνα γκολκίπερ και τον παρακολουθούν στενά από πέρυσι! Για να είμαστε ακριβείς, μάλιστα, η ΑΕΚ ζητάει 5.000.000 € για τον Μπάρκα, αλλά με τάσεις… πτωτικές.

Αυτά είναι τα λεφτά που θέλει η Ενωση για τον 24χρονο πορτιέρο. Και σύμφωνα με την αγορά, δεν είναι απίθανο να τα βρει, το πιθανότερο το καλοκαίρι. Καθώς ο Μπάρκας συγκεντρώνει πολύ καλά στοιχεία, που αρέσουν σε ομάδες από την Ιταλία, την Αγγλία, αλλά και τη γαλλική Ρεν, που τον έχει παρακολουθήσει τρεις φορές από κοντά τη φετινή σεζόν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ΑΕΚ γνωρίζουν πως μετά την κάκιστη πορεία στο Champions League, αλλά και τις χαμηλές πτήσεις αρκετών ποδοσφαιριστών, θα είναι εξαιρετικά απίθανο να υπάρξει κάποια μεγάλη προσφορά, για οποιονδήποτε παίκτη. Και αυτό διότι η υπεραξία του ρόστερ «έπεσε» αντί να ανέβει, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων το «βαρύ χαρτί» του ρόστερ, Μάρκο Λιβάγια, ο οποίος κατάφερε να καταστρέψει στο απόλυτο την ευρωπαϊκή παρουσία του, τόσο με την τιμωρία μετά το ματς-πρόκρισης με τη Βίντι όσο και με την εμφάνισή του κόντρα στον Αγιαξ.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Μπάρκα, τώρα, τα 4-4,5-5 εκατ. ευρώ είναι πολλά λεφτά για τερματοφύλακα από την Ελλάδα και αυτή τη στιγμή κανείς άλλος Ελληνας γκολκίπερ (πλην Βλαχοδήμου) δεν ακουμπάει τέτοια νούμερα. Μάλιστα, ο βασικός λόγος που ο πορτιέρο της ΑΕΚ μπορεί να «φέρει» πρόταση τέτοιου επιπέδου, είναι η περιοδικότητα στις συμμετοχές, η σταθερότητα και η παρουσία του στην Εθνική.

Και όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, είναι πάρα πολύ πιθανό ο Μπάρκας να μην βρίσκεται στην ΑΕΚ στο τέλος της σεζόν. Ενώ δεν αποκλείεται οι ενδιαφερόμενοι να κινηθούν από τώρα, για να τον καπαρώσουν αλά… Μπενφίκα-Βλαχοδήμος. Σενάριο που επίσης παίζει πολύ δυνατά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ