Ο Σκίμπε, ο Λάζαρος, οι κιτρινόμαυροι «βλαχοδήμαρχοι» και ο Αγγελος

Ο Σκίμπε, ο Λάζαρος, οι κιτρινόμαυροι «βλαχοδήμαρχοι» και ο Αγγελος

Ο «Διεγραμμένος» γράφει για την... επανάσταση των προσκείμενων συμβούλων στην ΑΕΚ εναντίον του Σκίμπε, τον ρόλο του... Λάζαρου και την «υπόσχεση» του Αγγελου, που κάλμαρε την ένταση.

Ημέρα κλήρωσης των προκριματικών του Euro 2020 η σημερινή και ευκαιρία να ασχοληθούμε με τη Εθνική. Την ομάδα που ο Ελληνας αγαπάει να πανηγυρίζει τις επιτυχίες της, να τη μισεί/χλευάζει στις αποτυχίες της και να αδιαφορεί στην… κατάντια της, αφήνοντας τον κάθε ένα να παίρνει κατά το δοκούν αποφάσεις, με βάση τι συμφέρει την «παράταξη» ή τον εκάστοτε χαλίφη. Μια τέτοια ιστορία, εξάλλου, έλαβε χώρα και σε ό,τι έχει να κάνει με την αποπομπή του Μίκαελ Σκίμπε από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Είναι κοινό μυστικό ότι πολλοί από τους συμβούλους στην ΕΠΟ δεν είχαν κανένα πρόβλημα να συνεχίσει ο Γερμανός στον πάγκο της Εθνικής. Και γιατί αντιλαμβάνονταν ότι η Ομοσπονδία θα είχε σοβαρά οικονομικά ζητήματα, αλλά και επειδή υπήρχε η εκπεφρασμένη άποψη των παικτών, ότι η αποτυχία στο Nations League δεν ήταν δική του ευθύνη, αλλά κατά κύριο λόγο των ποδοσφαιριστών.

Εντούτοις, οι προσκείμενη στην ΑΕΚ σύμβουλοι ήταν εκείνοι που σήκωσαν τη σημαία της επανάστασης κατά του Σκίμπε. Ηταν αυτοί που ξεσήκωσαν τον κόσμο για να διώξουν τον Γερμανό. Γιατί; Προφανώς όχι μόνο γιατί τα αποτελέσματα δεν πήγαιναν καλά. Είχαν κι άλλο λόγο. Και αυτός δεν ήταν άλλος από τον… Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο.

Λόγω… Λάζαρου «φαγώθηκε» ο Σκίμπε. Και αυτό δεν είναι αμφισβητήσιμο. Ο Γερμανός συνέχισε να τον καλεί και μετά το καλοκαίρι, όταν παράτησε την ΑΕΚ για τον Ολυμπιακό. Παρά την επιθυμία των εν λόγω μελών να μην συνεχιστεί η παρουσία του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Από τη στιγμή, λοιπόν, που ο Γερμανός… δεν άκουγε, ξεσήκωσαν τον κόσμο στην Ομοσπονδία, έκαναν… πύρινες αναρτήσεις στα social, μην κρύβοντας την επιθυμία τους να τελειώσει ο «κουφός» Γερμανός και τελικά το πέτυχαν.

Βεβαίως, δεν πίστευαν ότι αντικαταστάτης του θα ήταν ο Αγγελος Αναστασιάδης και για αυτόν τον λόγο είχαν βαλθεί να «σπρώξουν» άλλες περιπτώσεις. Και «ελληνικές», αλλά και από το εξωτερικό. Όταν, όμως, φάνηκε ότι υπήρχε… ταμειακή δυσκολία, η επιλογή του Αγγελου ήταν μονόδρομος για τον Γραμμένο, ο οποίος ούτως ή άλλως γνώριζε τη βούληση του ΠΑΟΚ για τον πρώην προπονητή του.

Το θετικό για τους κιτρινόμαυρους «βλαχοδήμαρχους», ωστόσο, ήταν ο Αναστασιάδης έχει την ίδια άποψη με τους ίδιους για τον Λάζαρο. Αφού είδε/έμαθε/άκουσε τις απόψεις των αντιδρώντων στο να κληθεί στην Εθνική, θυμήθηκε και τις παλιές «αμαρτίες» από εποχής ΠΑΟΚ και αποφάσισε να τον αφήσει από τις πρώτες του κλήσεις, αφήνοντας την Εθνική χωρίς εξτρέμ (αλά Σκίμπε). Απόφαση που δεν θα πρέπει να προκαλέσει έκπληξη εάν είναι… μόνιμη. Καθώς πιθανή κλήση θα τσιτώσει πάλι την ένταση μεταξύ των δύο πόλων της εξυγίανσης.

Και κάπως έτσι, ζήσαν αυτή καλά και η Εθνική χειρότερα. Πολύ χειρότερα…

ΥΓ. Η κλήρωση της Εθνικής για τα προκριματικά του Euro 2020, με αντιπάλους Ιταλία, Βοσνία, Φινλανδία και Αρμενία, πέραν του ότι βάζει δύσκολα στο αγωνιστικό κομμάτι, προκαλεί πονοκέφαλο στη διοίκηση Γραμμένου και σε ό,τι έχει να κάνει με το… ταμείον. Διότι, ως γνωστόν, το ταμείον, είναι μείον, λόγω και των χρυσοπληρωμένων golden boys που μας φόρτωσε η εξυγίανση. Εάν, λοιπόν, η Ελλάδα δεν καταφέρει να πάρει την πρόκριση για τα τελικά της διοργάνωσης, τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Πολύ δύσκολα. Πάρα πολύ δύσκολα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ