Κάποιος θα πρέπει να πει στον ΠΑΟΚ να… χαλαρώσει

Κάποιος θα πρέπει να πει στον ΠΑΟΚ να… χαλαρώσει

 Ο εκνευρισμός είναι αδικαιολόγητος. Και η επικοινωνιακή πολιτική… του Δημοτικού. Όταν ο Ιβάν πληρώνει αδρα για να έχει επαγγελματίες.

Νιώθει άβολα και ως ένα σημείο μοιάζει κατανοητό. Σε κανέναν δεν αρέσει να πρέπει να δικαιολογήσει μια απόφαση διαιτητή, που δεν επιτρέπει σε κανέναν έστω την υπόνοια του λάθους.

Δεν χρειάζονται υπερβολές όμως γιατί προφανώς όλοι είναι σε θέση καταλάβουν. Δεν χρειάζεται ο διευθυντής επικοινωνίας να κάνει like σε κείμενα που αναλύουν την τέχνη του «πολέμου», ούτε το ιππικό της ενημέρωσης να προσπαθεί να μετατρέψει τη μέρα σε νύχτα. Γιατί από ένα σημείο και έπειτα, καταντά γραφικό να σου δείχνει κάποιος τη χερούκλα του Βιεϊρίνια και να του απαντάς για τα 20 χρόνια του Ολυμπιακού και για τον «πολυμετοχικό» Παναθηναϊκό. Δηλαδή ποιο ακριβώς είναι το επιχείρημα σε αυτή την τοποθέτηση; Εσύ δεν ήσουν που ήρθες «να αλλάξεις τις Κυριακές μας;».

Ο ΠΑΟΚ πήρε την ΕΠΟ. Την χρυσοπλήρωσε (6 εκατ ευρώ κατά τον Βίκτορα Μητρόπουλο), για να μπορεί να λέει πως «είναι δικιά μας» και για να τοποθετεί σε ρόλο ομοσπονδιακού τον 66άχρονο Αναστασιάδη. Πιάστηκε λιγάκι κορόιδο γιατί με τα δικά του λεφτά, έχτισε σκηνικό κυριαρχίας και η ΑΕΚ αλλά και αυτό βρέθηκε τρόπος να αντιμετωπιστεί.  Οι «διεθνείς» παίζουν τις άλλες ομάδες. Τον Δικέφαλο τον σφυρίζουν στα εύκολα κάτι τύποι σαν τον Τζοβάρα, τον Κουτσιαύτη (εκείνο το πέναλτι με τον Αστέρα στον Πρίγιοβιτς, ντε) σαν τον Κοτσάνη από τη Δράμα. Και στα άλλα οι «ξένοι». Μια ιστορία που την έβαλε στο τραπέζι ο Ολυμπιακός από πέρσι, και που ο Δικέφαλος την κάνει δική του κατά το «δοκούν». Ως άμυνα στα παιδιά της καλύβας του Μπαρμπά-Θωμά.

Ο ΠΑΟΚ δεν έκανε δικό του το πάρκο Γουδή για να τον σφυρίζουν, ξένοι διαιτητές. Αν ήταν ο Ιβάν θα τα «έσπρωχνε» για την Εξυγίανση της UEFA. Ο Πουρλιοτόπουλος και ο Τεβεκέλης δεν θα γύριζαν την Επικράτεια δέκα φορές τον χρόνο. Θα ταξίδευαν στην Ευρώπη να χτίσουν και όμορφες αναμνήσεις. Η ανάγκη έφερε αυτή την προσαρμογή. Αλλά και πάλι είναι κατανοητό.

Το «σκηνικό» της Λαμίας δεν είναι το πρώτο, και προφανώς δεν θα είναι το τελευταίο. Ο Δικέφαλος και Κύζα είχε στον περίφημο ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό, και τον Ίβιτς ξάπλωσε στην Λεωφόρο πολύ πριν γίνει ότι έγινε στην Τούμπα με τον Γκαρσία, και νύχτα άλλαξε την απόφαση της τιμωρίας του πριν το περσινό με την ΑΕΚ. Και τον επόπτη Καλφόγλου είδε να γίνεται MVP του για το κύπελλο στο Βόλο. Και καμία τιμωρία δεν αντιμετώπισε για την «ανακαίνιση» πέρσι στα Γιάννενα, ή για τον τελικό του ΟΑΚΑ που έπεφτε ξύλο ένα 48ώρο.

Και όσο για τον Ιβάν; Εκτός από την ΕΠΟ, αγόρασε ή και δημιούργησε μπόλικα ΜΜΕ ικανά να πουν καλύτερες ιστορίες «υπεράσπισης» σε σχέση με το χάλι των τελευταίων ημερών. Μόνο το site της Αθήνας που χρησιμοποιεί σαν υπαλλήλους τα παιδιά της Θεσσαλονίκης κοστίζει κανά εκατ ευρώ τον χρόνο! Δεν μπορεί λοιπόν με τόσο χρήμα να προβάλλονται επιχειρήματα «ο Ολυμπιακός ευνοείτε περισσότερο» ή με αναφορές στον Αλέκο Αλεξανδρή που θα έκλεβε και το παιδί του στο τάβλι! Δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως σούπερ «ηθική» θέση, η ατάκα του Λουτσέσκου πως «ναι ήταν πέναλτι» (σώπα) αλλά «μετά η διαιτησία ήταν εναντίον μας».  Αυτά είναι για παιδάκια του δημοτικού, και ο Σαββίδης πληρώνει για να έχει… επαγγελματίες.

Ακόμη πιο «κωμικό» μοιάζει το παραμύθι με τον Περέιρα, ο οποίος ξαφνικά φαίνεται πως μπαίνει στο σημάδι. Για ποιο λόγο ακριβώς; Ο Τζοβάρας δεν είδε τον Superman μπροστά του. Τι άλλο πρέπει να κάνει ο Πορτογάλος; Να αναλάβει να γράφει και στην ιστοσελίδα της αλήθειας;

Ας το χαλαρώσουν λοιπόν λίγο το πράγμα. Ο ΠΑΟΚ έχει καλό υλικό. Έχει και ένα πολύ καλό προβάδισμα στην βαθμολογία. Ας προσπαθήσουν να εξηγήσουν στον Λουτσέσκου ότι δεν γίνεται μια τέτοια ομάδα, με τέτοιες ανέσεις, δεν γίνεται να μην μπορεί να…στρίψει στο χορτάρι. Και τα υπόλοιπα ας τα αφήσουν να κυλήσουν μόνα τους…

ΥΓ: Σε ποιον άραγε ανήκει η δήλωση «Εγώ δεν θέλω να γίνω χαλίφης. Σήμερα η ομάδα των διαιτητών έπαιξε για τον δικό της χαλίφη. Όταν θέλουν να σκοτώσουν τον ΠΑΟΚ, βάζουν τον συγκεκριμένο διαιτητή. Η καριέρα του έχει ολοκληρωθεί. Εγώ έχω αρκετές δυνατότητες να τον στείλω στη σύνταξη. Δεν θέλω τέτοιοι διαιτητές να βγαίνουν στο γήπεδο, ούτε υπέρ του ΠΑΟΚ».

ΥΓ 2:Τις… κασέτες παιδιά. Τις… κασέτες!

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ