Ο Κάναντι, η ΑΕΚ και η Μπουντεσλίγκα

Ο Κάναντι, η ΑΕΚ και η Μπουντεσλίγκα

Ο «θαυματοποιός» του Ατρόμητου μετράει τις επιλογές του, αρνήθηκε ευγενικά να συζητήσει τώρα με την ΑΕΚ, αλλά πιέζεται από τη Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Το ποδόσφαιρο είναι περίεργο παιχνίδι. Απρόβλεπτο, με ανατροπές και ανακατατάξεις τόσο εντυπωσιακές, που δεν τις συναντάς αλλού. Ρωτήστε και τον Νταμίρ Κάναντι. Θα έχει να σας πει διάφορες ενδιαφέρουσες ιστορίες που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Τον Αύγουστο του 2017 ουσιαστικά είχε απολυθεί. Οι 6άρες στα φιλικά παιχνίδια με Αστέρα Τρίπολης και Πανιώνιο φαινόταν να έχουν στερέψει το λάδι στο προπονητικό καντήλι του Αυστριακού στον πάγκο του Ατρόμητου. Ωστόσο, κάτι η αποζημίωση, κάτι ότι δεν βρέθηκε αντικαταστάτης που να συμφωνήσει με τον Γιώργο Σπανό, ο Κάνατι έμεινε, με την ταμπέλα «ημερομηνία λήξης» να κρέμεται πάνω από το κεφάλι του. Κι όμως, σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά, τα πάντα έχουν αλλάξει. Τα πάντα, όμως.

Ο Κάναντι δεν είναι απλώς ο πιο πετυχημένος προπονητής στη σύγχρονη ιστορία του Ατρόμητου, αλλά είναι αυτός που έχει καταφέρει να αλλάξει άρδην τη στόχευση της ομάδας του Περιστερίου. Τον τρόπο αντιμετωπίζει τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα. Το… ταβάνι της.

Ο Νταμίρ έβγαλε άνετα στην 5άδα τον Ατρόμητο πέρυσι, έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, το καλοκαίρι έχασε βασικούς ποδοσφαιριστές, επέλεξε άλλους και διατηρεί τους Περιστεριώτες στη 2η θέση της Super League. Επιβεβαιώνοντας ότι η περσινή σεζόν δεν ήταν… φωτοβολίδα για την ικανότητά του και τις γνώσεις του.

Στοιχεία που φαίνεται ότι εκτιμά και η διοίκηση της ΑΕΚ. Με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως πριν από λίγο καιρό του εξέφρασε τον θαυμασμό της. Οταν ο Ουζουνίδης τελούσε υπό διωγμό, ο Αυστριακός τεχνικός δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τους Κιτρινόμαυρους. Με την προοπτική να αναλάβει να τίθεται στο τραπέζι. Αλλά η απάντησή του ήταν αρνητική. Καθώς δεν ήθελε να αφήσει στη μέση τη δουλειά στον Ατρόμητο, αλλά και επειδή θεωρεί ότι δεν είναι ηθικό και επαγγελματικό να αφήσει την ομάδα του μεσούσης της περιόδου. Για το καλοκαίρι, είναι μια άλλη κουβέντα.

Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση της Φορτούνα Ντίσελντορφ. Η γερμανική ομάδα δίνει μάχη για να κρατηθεί στην Μπουντεσλίγκα και ήρθε σε επαφή με τον Κάναντι, για να μάθει εάν είναι… διαθέσιμος. Μάλιστα, επειδή αποτελεί προπονητικό όνειρο του 48χρονου τεχνικού να εργαστεί στην Μπουντεσλίγκα, το δέλεαρ ήταν μεγάλο. Αλλά και πάλι ο Κάναντι δείχνει αποφασισμένος να τελειώσει τη χρονιά στο Περιστέρι. Και μετά να αναζητήσει αλλού την προπονητική τύχη του, καθώς και το συμβόλαιό του λήγει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ