Η… σιωπηλή αναζήτηση του Νταμπίζα, για μεταγραφές

Η… σιωπηλή αναζήτηση του Νταμπίζα, για μεταγραφές

Γιατί ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού ενώ μιλά με ατζέντηδες και ποδοσφαιριστές διαψεύδει... τα πάντα.

Είναι ενεργός, όπως επιβάλλει ο ρόλος του αλλά και όπως το συνηθίζει. Ο Νίκος Νταμπίζας μπορεί να μην «δουλεύει» με κανονικό μπάτζετ, και τέλος πάντων οι συνθήκες σε αυτή τη δεύτερη φορά του στον Παναθηναϊκό να είναι «ειδικές» αλλά αυτά που πρέπει τα κάνει. Και μάλιστα πολύ καλά. Έχει λοιπόν σε συνεργασία με τον Γιώργο Δώνη αξιολογήσει τις ανάγκες ενίσχυσης του Παναθηναϊκού. Έχει τοποθετήσει σε σειρά τις μεταγραφικές ανάγκες. Μιλά με ατζέντηδες. Μιλά και απευθείας με ποδοσφαιριστές έχοντας προχωρήσει κάποια θέματα. Όποιος όμως και να τον ρωτήσει… τον βγάζει τρελό. Όχι μόνο διαψεύδει, αλλά είναι και κατηγορηματικός. Υποστηρίζει πως οι Πράσινοι δεν σκοπεύουν να κάνουν το παραμικρό τον Γενάρη. Και ότι τέλος πάντων το έχουν αποφασίσει.

Γιατί αυτή η συμπεριφορά από τον άλλοτε πρωταθλητή Ευρώπης; Σίγουρα πάντως όχι γιατί πρόκειται για καπρίτσιο. Έχει τους λόγους του ο άνθρωπος. Λόγοι που γίνονται κατανοητοί από κάθε παρατηρητή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από κάθε γνώστη της κατάστασης στο Τριφύλλι. Τι ακριβώς συμβαίνει; Ουσιαστικά αυτό που φαντάζεται ο καθένας. Ο Παναθηναϊκός έχει συγκεκριμένους περιορισμούς που τον αναγκάζουν να ψάχνει για Έλληνες παίκτες κάτω των 23. Την ίδια στιγμή τα χρήματα που ο Νταμπίζας έχει στη διάθεση του είναι συγκεκριμένα, και το τελευταίο πράγμα που θέλει να του συμβεί είναι να βρει μπροστά του ανταγωνισμό.

Έχει δημιουργήσει αίσθηση στην πιάτσα του ποδοσφαίρου ο Ντάμπι με τις επιλογές του. Για την πολύ καλή δουλειά του καλοκαιριού. Και το μόνο που δεν θέλει αυτή τη στιγμή είναι να… γίνει λαγός. Να γράφονται οι ποδοσφαιριστές που τον ενδιαφέρουν και να σπεύδουν ομάδες για εμπλοκή με όπλο την μεγαλύτερη οικονομική τους άνεση. Πως λοιπόν να πει το παραμικρό; Ούτε… χθεσινός είναι. Ούτε τον ενδιαφέρουν οι δημόσιες σχέσεις. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να ενισχύσει τη δουλειά του Γιώργου Δώνη. Να ισχυροποιήσει το ρόστερ του Παναθηναϊκού.

Τι κοιτάζει όμως ο τεχνικός διευθυντής των Πράσινων στο μεταγραφικό παζάρι, σύμφωνα με κάποιους ατζέντηδες που ξέρουν κάτι παραπάνω; Κυρίως για την απόκτηση ενός winger. Ένα πλάγιο επιθετικό που θα δώσει μεγαλύτερο rotation στα χέρια του προπονητή. Θέλει όμως και έναν σέντερ φορ καθώς πίσω από τον Μακέντα δεν υπάρχει κάποια ενδεδειγμένη λύση. Ο Καμπετσής παίζει λίγο. Ο Βέργος καθόλου. Θα ήταν ευχής έργον να βρίσκονταν μια πιο έτοιμη λύση. Ή πιο σωστά; Να βρεθεί τρόπος να αποκτηθεί η επιλογή που έχει ήδη εντοπιστεί. Γιατί είπαμε. Ο Νταμπίζας μπορεί να μην μιλάει. Αλλά δουλεύει. Και δουλεύει καλά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ