Η απλή μέθοδος των καθυστερήσεων και της κλοτσοπατινάδας

Η απλή μέθοδος των καθυστερήσεων και της κλοτσοπατινάδας

Ο ιός του «Τζήλου» που... χτύπησε τον Κουμπαράκη, η δυσκολία στην πρόσθεση λεπτών και το «να μη χτυπήσουμε, ρε παιδιά».

Αν είσαι πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο, βλέπεις λίγα, καταλαβαίνεις περισσότερα. Είναι αυτή η εμπειρία που δεν αγοράζεται και σε κάνει πιο φιλοσοφημένο, βελτιώνει την αντιληπτική σου ικανότητα, σε βάζει, βρε αδερφέ, σε ένα άλλο επίπεδο σκέψεις και αντιμετώπισης όσων παρακολουθείς. Είναι σαν ξέρει από την αρχή, τι θα δεις στη συνέχεια ενός θεάματος.

Στη Λιβαδειά, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ έπαιξε κόντρα στον Λεβαδειακό. Σε ένα ματς που θα έπρεπε κανονικά να είναι «αίμα κι άμμος». Ένα ματς στο οποίο οι Βοιωτοί θα έπρεπε να κάνουν τα πάντα, έστω για έναν βαθμό. Για… κάτι. Καθώς έτσι όπως το πάνε φέτος, σε λίγο θα τους περάσει και ο πεσμένος Απόλλωνας, που έχει 5 βαθμούς. Μόλις 3 από τους 8 της ομάδας του Κομπότη.

Κι όμως, οι παίκτες του Λεβαδειακού έδειξαν υπέρμετρο σεβασμό στους αντιπάλους τους, του ΠΑΟΚ. Από σεβασμό στο ποδόσφαιρο; Από τον φόβο «να μη χτυπήσουμε, ρε παιδιά»; Από κούραση; Από ανησυχία μην αρχίσει το κοράκι και τους πάρει παραμάζωμα με τις κάρτες; Μήπως γιατί κρύωναν και δεν ήθελαν να χτυπήσουν, γιατί είχαν παγώσει; Πού να τρέχεις για να ζεσταθείς, άλλωστε;

Αυτό το τελευταίο, δε, είναι το πιο πιθανό. Και ο έπαθε και ο Κουμπαράκης. Ο οποίος φαίνεται ότι κάνει πολλή παρέα με τον Τζήλο και τον κόλλησε την πρωτοφανή δυσκολία στην πρόσθεση.  Την πρόσθεση των καθυστερήσεων, εννοούμε, μην παρεξηγηθούμε. Στο δεύτερο ημίχρονο ζήτημα είναι να παίχτηκε ποδόσφαιρο 25 λεπτά. Από το 87 έως το 93′ δεν παίχτηκε καθόλου. Αλλά ο γίγας Κουμπαράκης έδειξε τρία λεπτά. Είπαμε, μαζί με τα τεστ των διαιτητών, ίσως πρέπει να γίνει και τεστ μαθηματικών.

Για να είμαστε και ειλικρινείς, βέβαια, και 10 λεπτά να έδινε ο κόρακας, ο Λεβαδειακός γκολ δεν έβαζε ΠΟΤΕ. Μόνο εάν πετύχαινε κανένα νέο… ψαλιδάκι του του Ζησόπουλου, η μπάλα κόντραρε στον Μάτος και ξαναπήγαινε στα δίχτυα του Πασχαλάκη. Αλλά αυτά γίνονται μία φορά, κατά λάθος και τέλος. Στην κανονικότητα, γκολ δεν μπαίνει.

Αν και η αλήθεια είναι ότι ο Ιταλός κόουτς του κυρ Γιάννη το πάλεψε. Αυτή η αλλαγή του Μαρκόφσκι στο 90′, τρομοκράτησε τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας. Και χάλασε την ηρεμία του Σέρβου φορ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ