Μάριν Λέοβατς, ο «Βύντρα» του ΠΑΟΚ

Μάριν Λέοβατς, ο «Βύντρα» του ΠΑΟΚ

To10.gr αποκαλύπτει τους λόγους του διαζυγίου Λέοβατς-ΠΑΟΚ, τον ρόλο του πολιτικάντη Λουτσέσκου και το παρασκήνιο για τους αριστερούς μπακ.

Το έχουν τα άκρα. Δεν εξηγείται αλλιώς. Οι ακραίες συμπεριφορές και αποφάσεις φαίνεται ότι ταιριάζουν στον ΠΑΟΚ, ειδικά όταν έχουν να κάνουν με τους ακραίους μπακ του. Πέρυσι ο Τζαβέλλας χρίστηκε… Αρτέμης Μάτσας και «αποκεφαλίστηκε» άμεσα, φέτος είναι η σειρά του Λέοβατς. Του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ κανονικού και υγιούς αριστερού μπακ που διαθέτει ο ΠΑΟΚ.

Τι σημασία έχει, όμως; Αυτό που απασχολεί τον οργανισμό ΠΑΟΚ και τους συνδαιτυμόνες του είναι να βρίσκεται ένας αποπαίδι για να φταίει και να παίρνει πάνω του τα «κρίματα» των άλλων. Αλλά φευ. Ο Λέοβατς έχει αποφασίσει καιρό τώρα ότι δεν έχει καμία διάθεση και να κάνει το… αλεξικέραυνο. Ξεκαθαρίζοντας προς κάθε ενδιαφερόμενο (σ.σ. και στον Λουτσέσκου, που εξ αρχής δεν τον γούσταρε) ότι εφεξής καλά θα κάνουν να ψάξουν αλλού για το ποιος θα τους… φταίει.

Ο Λέοβατς εξελίχθηκε ο «Λουκάς Βύντρα» του ΠΑΟΚ. Αν και διεθνής με την εθνική Κροατίας ποτέ δεν θεωρήθηκε «άξιο μέγεθος» για τον ΠΑΟΚ! Όταν παίζει, ασχέτως εάν φέρει ευθύνη, είναι αυτός που πάντα φταίει για τα άσχημα και ποτέ δεν παίρνει το credit για τα θετικά. Αλλά και όταν δεν παίζει είναι αυτός που τα ακούει από τον κόσμο και το «σύστημα ΠΑΟΚ». Χωρίς καμία προστασία, χωρίς καμία διάθεση κάλυψης.

Με λίγα λόγια, ο Λέοβατς βαρέθηκε να είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος του ΠΑΟΚ. Και πήρε μία συνειδητή απόφαση. Γνώριζε εδώ και μήνες ότι οι Θεσσαλονικείς δεν τον ήθελαν και προσπαθούσαν να τον πουλήσουν. Γνώριζε επίσης ότι τον Γενάρη θα… κουνήσει μαντήλι, ό,τι και να γίνει. Είδε και τον Λουτσέσκου να τον αφήνει στην απ’ έξω, ακολουθώντας τις επιταγές της… ατμόσφαιρας στην Τούμπα και αποφάσισε να λήξει μια ώρα αρχύτερα το κεφάλαιο ΠΑΟΚ.

Διότι ο Λουτσέσκου αυτός είναι. Ξέρει καλύτερα από τον καθένα να λαμβάνει τα μηνύματα του περιβάλλοντος στο οποίο ζει και εργάζεται. Και ως προπονητής-πολιτικάντης, επέλεξε να αφήσει στην απ’ έξω τον παίκτη, αντί να φροντίσει για το καλό της ομάδας του. Που πλέον έμεινε χωρίς κανένα κανονικό αριστερό μπακ, μετά τον νέο σοβαρό τραυματισμό του γυάλινου Λεβέκ. Μπρος στην επικοινωνία, όμως, τι είναι η μετάθεση του Βιεϊρίνια σε θέση μπακ; Μια σταγόνα στον ΠΑΟΚτζήδικο ωκεανό.

Οσο για τον Λέοβατς; Τον Γενάρη θα φύγει. Και είναι πολύ πιθανό να βρει καλύτερη ομάδα και χρήματα από ό,τι υπολόγιζε, καθώς έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα στον ΠΑΟΚ, ο Κροάτης θα αποχωρήσει ως ελεύθερος ή αντί πινακίου φακής. Αρα, όλο το «πακέτο» από τη νέα ομάδα θα πάει στην τσέπη του, από τη στιγμή που δεν θα υπάρχει transfer fee στη μέση. Του έκαναν τη μούρη κρέας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ