Ο Κυριάκος Κυριάκος έβγαλε στη… σέντρα και ΠΑΟΚ, Γ. Σαββίδη για τη «στοχοποίηση» του Τζήλου!

Ο Κυριάκος Κυριάκος έβγαλε στη… σέντρα και ΠΑΟΚ, Γ. Σαββίδη για τη «στοχοποίηση» του Τζήλου!

Η αβάσταχτη ελαφρότητα της τοποθέτησης του «δικαστή»-διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκου Κυριάκου για την επίθεση στον Τζήλο, έβγαλε στη σέντρα... ΠΑΟΚ και Γιώργο Σαββίδη για τα «πύρινα» ποσταρίσματα κατά του Λαρισαίου ρέφερι, αλλά και όσους διαμαρτύρονται κατά της διαιτησίας!

Είναι εντυπωσιακή η ελαφρότητα, η βιασύνη και η απερισκεψία με την οποία αποφάσισε να αντιμετωπίσει ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όσο η επίθεση στον διαιτητή Τζήλο, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο Κυριάκος Κυριάκος, λοιπόν, πριν ακόμη η ομάδα του πάρει επίσημη θέση για το τραγικό συμβάν, αποφάσισε να μιλήσει ελαφρά τη καρδία για «ηθικούς αυτουργούς» στην επίθεση στον διεθνή διαιτητή.

Αποφάσισε να αφήσει αιχμές για τις πρόσφατες on camera δηλώσεις του Κώστα Καραπαπά για την τραγική διαιτησία του Λαρισαίου ρέφερι στο παιχνίδι της Ξάνθης με τον Ολυμπιακό. Δεν το είπε, το υπονόησε ξεκάθαρα και για αυτό θα κληθεί να εξηγήσει τι εννοούσε. Διότι τέτοιου τύπου κατηγορίες δεν είναι από αυτές που πέφτουν στο κενό.

Ο ίδιος, όμως ξέχασε κάτι πολύ σημαντικό. Ότι πριν από λίγες εβδομάδες ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε βγάλει στο… σφυρί τον Τζήλο και τον κατηγορούσε ευθέως ως υπαίτιο για την ισοπαλία με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Ή μήπως ο Κυριάκος Κυριάκος ξέχασε τα πύρινα ποσταρίσματα του Γιώργου Σαββίδη περί «MVP Τζήλου», στο ίδιο παιχνίδι. Ή τις αναρτήσεις της ΠΑΕ στα επίσημα social media της. Ή τα γεμάτα οργή άρθρα παλαίμαχων-υπαλλήλων της ΠΑΕ πως «ο Τζήλος ήταν ο μοναδικός υπεύθυνος για την ισοπαλία».

Ο Κυριάκος Κυριάκος, είτε επειδή του το παρήγγειλαν είτε επειδή έτσι έκρινε, αποφάσισε να δικάσει. Αυτόκλητος δικαστής, χωρίς να κρατάει «πισινή». Και εισαγγελέας και αστυνομικός-λαγωνικό. Αποφάσισε να βγει δημόσια και να πει, «αυτός το υποκίνησε». «Ξεχνώντας» τα του οίκου του. Η μνήμη μπορεί να ασθενεί κάποιες φορές, αλλά η τεχνολογία βοηθάει να μην ξεχνάς.

Το πόσο άστοχη, ακραία, επικίνδυνη και κυρίως απερίσκεπτη είναι η δήλωση του Κυριάκου Κυριάκου φαίνεται ξεκάθαρα από το γεγονός ότι ουσιαστικά είναι η… αυτοκριτική του ΠΑΟΚ. Διότι και ο ΠΑΟΚ έβγαλε στη σέντρα τον Τζήλο, το ίδιο έκανε και με τον Τσαμούρη και γενικώς με κάθε διαιτητή που θεωρεί ότι τον αδικεί. Όπως κάνει κάθε ομάδα.

Από πότε το δικαίωμα μιας ομάδας να διαμαρτύρεται, έστω και έντονα, για τις αποφάσεις ενός διαιτητή αποτελεί «ηθική αυτουργία» σε επίθεση. Με αυτή τη λογική, από τις εκατοντάδες διαμαρτυρίες που λαμβάνουν χώρα κάθε αγωνιστική, από την τελευταία κατηγορία του τοπικού, έως τη Super League, θα έπρεπε να έχουν… αφανιστεί όλοι οι διαιτητές. Με αυτή τη λογική θα είχαν γεμίσει τα νοσοκομεία, δεν θα τους προλαβαίναμε.

Κάθε Κυριακή υπάρχουν κακές διαιτησίες. Είτε με δόλο. Είτε λόγω ανυπαρξίας και ασχετοσύνης του διαιτητή. Είτε γιατί ο διαιτητής δεν ξύπνησε καλά. Είτε γιατί δεν έφαγε καλό πρωινό. Είτε γιατί του ζάλισε τα αυτιά η γυναίκα του με την γκρίνια. Από πότε, ωστόσο, η διαμαρτυρία των ομάδων έγινε και στοχοποίηση, πόσο μάλλον «ηθική αυτουργία»;

Εκτός κι αν ο Κυριάκος κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Τότε πάμε πάσο. Διότι με το δικό του σκεπτικό ο ΠΑΟΚ στοχοποίησε τον Τζήλο, άρα είναι «ύποπτος». Όπως και για οτιδήποτε πάθει διαιτητής για τον οποίο έχει διαμαρτυρηθεί δημόσια. Αν είναι έτσι, να βγει δημόσια ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να πει ότι «και εμείς ως ΠΑΟΚ τον στοχοιποιήσαμε τον Τζήλο». Και τότε θα έχει όλο το δίκιο με το μέρος του.

Για να τελειώνουμε. Όταν τέσσερις κουκουλοφόροι, σε περιμένουν πρωί πρωί έξω από το σπίτι σου και σου ανοίγουν το κεφάλι και σε στέλνουν στο νοσοκομείο, δεν είναι επειδή… βουρλίστηκαν. Επειδή θύμωσαν με τον αλήτη που έκαψε την ομάδα τους. Είναι επειδή κάποιος τους έβαλε να το κάνουν. Τέτοια χτυπήματα είναι επαγγελματικά. Ο θερμοκέφαλος θα σε βρει και θα σε κοπανήσει στον δρόμο, δεν θα χρησιμοποιήσει μεθόδους παρακράτους και υποκόσμου. Εκτός κι αν ο Κυριάκος ξέρει και ποιος έβαλε τους κουκουλοφόρους. Όπως σε κάποιες ανάλογες γνωστές σε όλους υποθέσεις… Εάν ξέρει, να πάει στη δικαιοσύνη και να τα πει όλα. Για να λάμψει η αλήθεια.

Δεν μπορεί να στερείται ο καθένας το δικαίωμα να εκφέρει άποψη και λόγο. Είναι τουλάχιστον ακραίο, φασιστικό να απαιτείς από οποιονδήποτε να μη λέει την άποψή του (σε νορμάλ πλαίσια), ακόμη κι αν θεωρεί ότι πλήττεται. Διότι κατά την «Κυριάκεια λογική», κάθε φορά που ένα αντίπαλο κόμμα ή τα Μέσα Ενημέρωσης της αντιπολίτευσης (κατά)κρίνουν τους πολιτικούς, θα πρέπει οι κρινόμενοι πολιτικοί να ξυλοφορτώνονται στους δρόμους και να φταίνε η αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ…

Εάν ο Κυριάκος αποδέχεται την ευθύνη (ή έστω μέρος αυτής) της επίθεσης στον Τζήλο, μπράβο του και να παραστεί στα αρμόδια δικαστικά όργανα να το πει. Εάν όχι, θα πρέπει να καταλάβει ότι το να πετάς λάσπη στον ανεμιστήρα και να αφήνεις υπονοούμενα για «ηθικές αυτουργίες», για στοχοποίηση και άλλες τέτοιες ανυπόστατες και αστήρικτες μπαρούφες, είναι πολύ επικίνδυνο σπορ. Με τέτοιου είδους ρητορική οπλίζονται τα χέρια των εγκληματιών. Ετσι δίνεται «πάτημα» σε κάθε ακραίο στοιχείο να δράσει. Και όχι με δηλώσεις στην κάμερα ή με τα ποσταρίσματα του Γιώργου Σαββίδη κατά του Τζήλου και των υπόλοιπων διαιτητών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ