Σε ποιον προκαλεί έκπληξη η ανισονομία και η ανομία;

Σε ποιον προκαλεί έκπληξη η ανισονομία και η ανομία;

Η απόφαση της Super League να μην γίνει εμβόλιμη αγωνιστική και να γίνει ακόμη πιο δύσκολο το πρόγραμμα του Ολυμπιακού ήταν το αναμενόμενο για τη μοναδική ελληνική ομάδα που συνεχίζει στην Ευρώπη. Προς τι έκπληξη;

Ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου αναφέρει με σαφήνεια ότι η αγωνιστική που αναβλήθηκε έπρεπε να μπει εμβόλιμη σε κάποια ημερομηνία. Και το πρωτάθλημα να επανάρχιζε κανονικά από την 16η αγωνιστική. Λεπτομέρεια που δεν θα χαλούσε την επιλογή να γίνει το «καλύτερο δυνατό», ώστε να πληγεί ο Ολυμπιακός. Η μοναδική ομάδα που συνεχίζει τις υποχρεώσεις της στην Ευρώπη.

Αλλά μπρος στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ και την καταπόνηση των Πειραιωτών, όλα αυτά μοιάζουν μικρά κι ασήμαντα. Ποιο σημαντικό, για παράδειγμα είναι το γεγονός ότι η Nova δεν ήθελε εμβόλιμη αγωνιστική. Ποιο σημαντικό είναι ότι ούτε η ΕΡΤ δεν ήθελε εμβόλιμη αγωνιστική. Παρασάγγας πιο σημαντικό και το γεγονός ότι έπρεπε να γίνει καραμπινάτη παρανομία για να αλλάξει η σειρά των αγώνων του πρωταθλήματος. Αρκεί να μην βοηθηθεί ο Ολυμπιακός. Αρκεί να πάει με συνεχόμενα ταξίδια στην Τούμπα και να υποδεχθεί την ΑΕΚ καταπονημένος.

Απορώ με όσους εξεπλάγησαν. Τι ακριβώς περίμεναν, δηλαδή; Τι ήλπιζαν, ότι η νέα τάξη πραγμάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει την παραμικρή ευθιξία, όχι απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά απέναντι στο ίδιο το ποδόσφαιρο; Οι ίδιες οι ομάδες εκτίθενται από αυτή την απόφαση. Και φυσικά εκείνοι που τις καθοδήγησαν (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων).

Το ποδόσφαιρο της εξυγίανσης είναι βουτηγμένο στην ανισονομία. Και στην ανομία, βεβαίως. Αλλοι νόμοι ισχύουν για τον Ολυμπιακό, άλλοι για τους άλλους. Και με… κυβερνητικές πλάτες άμα λάχει. Διότι έτσι γουστάρουν. Ετσι τους αρέσει. Ετσι τη βρίσκουν βρε αδερφέ. Λογαριασμό θα δώσουν; «Δικό τους» είναι το μαγαζί, ο πρόεδρος, το σύστημα, οι ομάδες, ό,τι θέλουν κάνουν.

Προς τι η έκπληξη για την απόφαση να γίνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να γίνει δυσκολότερο το έργο του Ολυμπιακού; Για αυτόν τον λόγο στήθηκε όλη αυτή η κοσμογονία από Κυβέρνηση, υπουργούς, υφυπουργούς και συγκεκριμένους επιχειρηματίες, που θέλησαν να πάρουν τον έλεγχο, δήθεν για το καλό του ποδοσφαίρου. Είναι οι ίδιοι που πλασάρουν ανερυθρίαστα το αφήγημα του 50-50. Οι ίδιοι που κάνουν προπαγανδίζουν υπέρ μίας (ούτε) κατά φαντασίαν εύνοιας του Ολυμπιακού (!!!) από τη διαιτησία, στο φετινό πρωτάθλημα. Είναι οι ίδιοι που δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό, καμία ηθική αναστολή να γεμίζουν ψέματα και παραπληροφόρηση τον κόσμο.

Είναι αυτό που ήθελαν εξ αρχής να γίνουν. Και αυτή είναι μια κατάσταση που δεν μπορούν να ελέγξουν. Εκτίθενται καθημερινά όλο και περισσότερο. Τους καταβάλλει και τους οδηγεί σε λάθη η αγωνία για το ποιος θα κάνει το απόλυτο κουμάντο, σε όλα. Ποιος θα στήσει «καταστάσεις», εναντίον του άλλου και κυρίως εναντίον του Ολυμπιακού.

Και αυτή είναι η μεγαλύτερή τους ήττα. Εγιναν αυτό που ήθελαν. Αποκαλύφθηκαν.

ΥΓ. Τελικά, ο ΠΑΟΚ θέλει ή όχι ξένους διαιτητές στο πρωτάθλημα; Ας αποφασίσουν και ας μας πουν, τελικά. Τη μία κλαίνε και οδύρονται (πόσο αστείο) για κατά φαντασίαν «σφαγές», βγάζουν πίνακες με αποτελέσματα διαιτητών και απαιτούν «ξένους διαιτητές παντού» και τώρα λένε ότι στηρίζουν, αγαπούν και σέβονται τους Ελληνες διαιτητές. Ας αποφασίσουν, τέλος πάντων. Κι αν δυσκολεύονται να εκφραστούν, ας το κάνει ο Κυριάκος, που τα λέει και καλά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ