Γιατί να παραιτηθούν; Επειδή ξεφτίλισαν την «καλύτερη» ελληνική διαιτησία;

Γιατί να παραιτηθούν; Επειδή ξεφτίλισαν την «καλύτερη» ελληνική διαιτησία;

Ο Βασίλης Δεκάρικος γράφει τις... παράλογες φωνές που ζητούν από τους εμετικά επιτυχημένους Περέιρα και Τριτσώνη να αφήσουν τα χιλιάρικα της ΕΠΟ και να μας αδειάσουν τη γωνιά. Και στηρίζει μέχρι θανάτου τους ευεργέτες της ελληνικής διαιτησίας.

Ευτυχώς τα καλά νέα μαθαίνονται γρήγορα. Ευτυχώς, ο Βίτορ Μέλο Περέιρα, θα μείνει μαζί μας και του χρόνου, όπως διαρρέουν οι πρόθυμοι της ΕΠΟ. Ευτυχώς. Διότι ο Πορτογάλος μαέστρος, έφτιαξε, τελειοποίησε, εκτόξευσε την ελληνική διαιτησία στα ουράνια και μαζί με τους Ελληνες συνεργάτες του, κατάφερε να αναδείξει τις φοβερές δυνατότητες, την άμεμπτη ηθική και κυρίως την καθαρότητα των αποφάσεων της ελληνικής διαιτησίας. Να ‘ναι καλά ο άνθρωπος και τα 22.000 € (συν κάτι ψιλά) που παίρνει. Τα αξίζει. Εξάλλου, το έγραψε και στην τελευταία του επιστολή, ότι η δουλειά του στην Ελλάδα, είναι απολύτως επιτυχημένη. Και πράγματι, είναι.

Το ότι η ελληνική διαιτησία έχει το μαύρο της το χάλι και ότι κάθε αγωνιστική η Εξυγίανση χαρίζει διαρκώς (μονόπλευρα) «μαργαριτάρια» στο ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό, είναι μέρος του σχεδίου του. Ο άνθρωπος ήρθε να φτιάξει τη διαιτησία και να γίνονται λιγότερα λάθη. Τώρα, εάν αυτά τα λάθη τυχαίνει να γίνονται μόνο υπέρ 1-2-3 ομάδων, αυτό είναι μια λεπτομέρεια που δεν αλλάζει την ουσία. Είπαμε, ο Μέλο το πάει… μέλι το πράμα, γλύκα είναι όλα. Και φυσικά η ελληνική διαιτησία διαρκώς βελτιώνει τη θέση της στον διεθνή χάρτη. Τόσοι ξένοι διαιτητές έρχονται εδώ και τα τσεπώνουν χοντρά, πώς να μην μας αποθεώνουν την ανυπαρξία των Ελλήνων; Διαιτητές από τις ποδοσφαιρομάνες της Φινλανδίας, της Ελβετίας και της Δανίας πίνουν νερό στο όνομα του Πορτογάλου ευεργέτη του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αλλά αν ο Πορτογάλος τον αξίζει τον κοψοχρονιάρικο μισθό που παίρνει, στον Σταύρο τον Τριτσώνη, τον εκπαιδευτή, θα πρέπει να γίνει και αύξηση αποδοχών. Μεγάλη αύξηση, όχι τσιγκουνιές. Τι να του κάνουν τα 12-13 χιλιάρικα; Εδώ ο άνθρωπος παράγει έργο. Σοβαρό και ουσιαστικό. Εκπαιδεύει τους διαιτητές, πώς να βλέπουν ότι σφυρίζουν. Τι να σφυρίζουν. Τους εξηγεί σε ποιες περιπτώσεις ένα χέρι είναι πέναλτι και σε ποιες άλλες αλλάζουν οι κανονισμοί και γίνεται μπλοκ ή μανσέτα, άρα δεν χρήζει τιμωρίας. Ο άνθρωπος είναι ΔΑΣΚΑΛΟΣ, με όλη τη σημασία της λέξης.

Και για να μην έχετε καμία αμφιβολία επ’ αυτού, να σας πω πως δεν φταίει ο ίδιος που δεν ενημέρωσε τους διαιτητές της Super League για την αλλαγή του κανονισμού και την προσθήκη 4ης αλλαγής στην παράταση. Και για όσους λένε ότι πρέπει να παραιτηθεί, επειδή ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ τη διαιτησία, σε διεθνές επίπεδο, εμείς λέμε ότι αυτό είναι άδικο. Τι, δηλαδή, επειδή δεν έστειλε ένα e-mail; Ξέρετε πόσες φορές μπερδεύονται αυτά τα μηχανήματα του διαβόλου; Τι να κάνει; Ενας άνθρωπος μόνος του, μαζί με μερικές ψωροχιλιάδες ευρώ στην τσέπη είναι; Πώς να τα προλάβει όλα; Τι είναι; Ο Κουκουλάκης, ο υπεύθυνος του (ανύπαρκτου) VAR, για να τα κάνει όλα στην εντέλεια; Νισάφι πχια με τις υπερβολές.

Τι σημαίνει δεν έστειλε το ενημερωτικό e-mail στους διαιτητές της Super League, αλλά μόνο σε αυτούς της Football League και Football League 2 (σ.σ. αλήθεια, αυτοί στο to10.gr, γιατί αποκαλύπτουν τέτοια θέματα και μετά αναγκάζουν και τους άλλους να τα αποκαλύψουν για δεύτερη φορά); Δηλαδή αυτοί (οι διαιτητές, ντε) δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν; Δεν είδαν Μουντιάλ; Δεν βλέπουν διεθνές ποδόσφαιρο. Δεν έχουν κανέναν φίλο διαιτητή σε Football League και Football League 2 να τους κάνει «forward» το e-mail; Ετσι κάνουν οι φίλοι;

Για να τελειώνουμε…

* Πολύ καλά κάνει η ΕΠΟ και ανανεώνει συμβόλαιο του ευεργέτη της εξυγιαντικής διαιτησίας Μέλο Περέιρα. Να δουν εάν μπορούν να κάνουν και κάτι καλύτερο στις απολαβές, προτείνουμε εμείς. Πού να βγεις ξένη χώρα με 22.000+ € τον μήνα;

* Ντροπή σε όλους εκείνους που αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν να μην έχει πάρει πόδι ήδη ο Τριτσώνης από την ΕΠΟ/ΚΕΔ, μετά το μεγαλύτερο φιάσκο στη σύγχρονη ιστορία της διαιτησίας στην Ελλάδα. Εμείς επιμένουμε: Αναβάθμιση και αύξηση.

* Είναι παράλογοι όλοι εκείνοι που επιμένουν ότι ο Κουκουλάκης (χρυσο)πληρώνεται για να μην κάνει τίποτα. Τι πάει να πει τίποτα; Εδώ και έναν χρόνο που είναι υπεύθυνος για το VAR, προετοιμάζεται (ψυχολογικά) για όταν (σε 2-3 χρόνια και αν) εφαρμοστεί στην Ελλάδα. Τι να κάνει, δηλαδή;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ