Ξέρει καντάρια μπάλα

Ξέρει καντάρια μπάλα

Ο Τίγρης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σε Ουζουνίδη και ποδοσφαιριστές κι ο Πεντακοσάρικος τραβάει την κουρτίνα. Για να προλάβει να βγάλει την ουρά του απ' έξω αν γίνει η στραβή τη Κυριακή με τον ΠΑΟΚ.

Άστραψε και βρόντηξε ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Όπως λέει το ρεπορτάζ περίμενε μάλιστα να τα πει με τον ίδιο τον Μαρίνο Ουζουνίδη έξω από τα αποδυτήρια της ΑΕΚ. Και εκεί του εξέφρασε παράπονα για την εικόνα, μα κυρίως για τη διάθεση που έδειξαν οι κιτρινόμαυροι απέναντι στον Λεβαδειακό. Όπου κέρδισαν με το «φτωχό» 1-0 και δεν είχαν επαρκή παραγωγή φάσεων. Οι δύο άνδρες τα είπαν και έτσι όλη η ομάδα έλαβε το μήνυμα για το τι πρέπει να αλλάξει. Εν συνεχεία, στην κοπή της πίτας της ΑΕΚ, ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ ζήτησε από τους παίκτες να παίξουν «με ψυχή».

Ας παραβλέψουμε ότι τα τελευταία τριάντα χρόνια στην Α΄ Εθνική το «παίξτε με ψυχή» έχει τολμήσει να το ξεστομίσει μόνο ο Αλέφαντος. Ας ξεχάσουμε το γεγονός ότι η ΑΕΚ, που βρίσκεται 14 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο, που το καλοκαίρι έχασε Αραούχο, Γιόχανσον, Βράνιες, Λάζαρο και Κονέ τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου έχασε ακόμη Σιμόες-Λαμπρόπουλο και πήρε Κρίστισιτς.

Ας αφήσουμε στην άκρη ότι ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ, που έχει τη δυνατότητα να δίνει δανεικούς Κουλούρη-Ουάρντα, πήρε τελευταία μέρα των μεταγραφών Ίνγκασον και Ολιβέιρα. Να μην πάμε καν στα δύο πέναλτι που κέρδισε την Τετάρτη ο ΠΑΟΚ και σε ενώσεις σαν των Γρεβενών που άλλαξαν στρατόπεδο. Και πάμε στην ουσία που είναι το «σε ποιους απευθύνονται».

Ποιός ασχολείται με την ΑΕΚ; Δηλαδή, υπάρχει άνθρωπος που, αν πέσει καμιά τριάρα με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή θα σκεφτεί «ναι, αλλά ο Τίγρης ξέρει μπάλα, έχει μάτι, είχε δει το πρόβλημα κι είχε πει τα παράπονά του εγκαίρως στον προπονητή, ο προπονητής φταίει». Έρχεται δηλαδή ο παμπόνηρος τίγρης να προλάβει το κακό. Με την ομάδα να σέρνεται και να μην βλέπεται με το Λεβαδειακό να προλάβει κακό.

Αν γίνει η στραβή με τον ΠΑΟΚ που λέγαμε, «εγώ τα είχα πει». Και στον προπονητή που έδωσα δεύτερη ευκαιρία και στα παλιόπαιδα τους ποδοσφαιριστές που παίζουν χωρίς ψυχή. Ο διοικητικός ηγέτης, που ξέρει καντάρια μπάλα, είχε χτυπήσει το καμπανάκι αλλά δεν τον άκουσε κανένας.

Κι η απάντηση, αγαπητές φίλες και φίλοι, είναι ότι υπάρχει. Η ΑΕΚ έχει πολλές εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς. Στο γήπεδο με το Λεβαδειακό πήγαν 5.124. Η Ώρα των Σπορ πουλάει 1.500 φύλλα. Υπάρχει όντως ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων που θα το πιστέψει και θα πει κι ένα τραγούδι. Που δε θα τους περάσει καν από το μυαλό ότι τα ίδια ακριβώς παράπονα είχαν οι πιο πολλοί από τους πέντε χιλιάδες φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο κι αποδοκίμασαν την ομάδα. Που δε θα θυμηθούν ότι ο Τίγρης 1η Αυγούστου, μετά το φιλικό με τη Γαλατασαράι είχε πει στον Ουζουνίδη «αυτή την ΑΕΚ θέλω να βλέπω».

Η αριστερά αριθμεί μερικά εκατομμύρια Έλληνες ψηφοφόρους. Υπάρχουν αρκετοί που πιστεύουν ότι ο Κατρούγκαλος είναι κι αυτός αριστερός, ότι ο Πολάκης είναι απλά μαχητικός κι ότι ο Τσίπρας είναι ένα καλό και τίμιο παιδί που δεν κατάφερε να τα βάλει με τους Ευρωπαίους. Κι ότι ο Καμμένος είναι ένας πατριώτης που τα έσπασε με την κυβέρνηση για λόγους αρχής, για τα εθνικά μας θέματα. Κι όπως 5.124 Αεκτζήδες πάνε στο γήπεδο και 1.500 αγοράζουν την Ώρα των Σπορ, 19.773 συμπατριώτες μας έβαλαν σταυρό στην Ελένη Αυλωνίτου και 15.645 στον Παύλο Πολάκη. Ελάχιστοι μπροστά στα εκατομμύρια των αριστερών. Αρκετοί όμως για να κάνουμε τη δουλειά μας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ