Κύριε Περέιρα, ο διαιτητής του ντέρμπι πρέπει να είναι Elite

Κύριε Περέιρα, ο διαιτητής του ντέρμπι πρέπει να είναι Elite

Προκαλούν οι πειραματισμοί του Πορτογάλου αρχιδιαιτητή με ορισμούς ξένων διαιτητών δεύτερης κατηγορίας. Στο ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού επιβάλλεται η επιλογή διαιτητή elite κατηγορίας και όχι ρέφερι σαν τον Δανό Τίγκααρντ που τα έκανε θάλασσα στο ΟΑΚΑ.

Το απόγευμα της Κυριακής είναι προγραμματισμένο το μεγάλο ντέρμπι του πρωταθλήματος ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Ο δικέφαλος του Βορρά θα υποδεχθεί τους ερυθρόλευκους στην Τούμπα σε μια αναμέτρηση που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της «μάχης» για την κατάκτηση του τίτλου.

Είναι το ματς της χρονιάς και όλοι φυσικά περιμένουν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες. Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον όμως αναμένεται και κάτι ακόμα. Ο λόγος για την επιλογή του διαιτητή για το μεγάλο ντέρμπι στη Τούμπα, μια επιλογή που ανήκει στον Μέλο Περέιρα.

Κι εδώ πρέπει να σταθούμε με πολύ μεγάλη προσοχή γιατί αρκετές επιλογές του Πορτογάλου, σε ότι αφορά τους ξένους διαιτητές που σφύριξαν στην Σούπερ Λίγκα, τα έκαναν θάλασσα με τελευταίο παράδειγμα τον Δανό Τίγκααρντ.

Τι έκανε λοιπόν η επιλογή του Περέιρα στο ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ; Ούτε χέρια στην περιοχή του ΠΑΟΚ έβλεπε για να δώσει πέναλτι εναντίον των φιλοξενούμενων, πολλές φάσεις του ξέφυγαν και γενικά έδειξε πως δεν ήταν σε θέση για να σφυρίξει σε ένα τόσο σημαντικό ματς.

Και δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα καθώς ο Δανός είναι ένας άπειρος ρέφερι, ένας διαιτητής δεύτερης κατηγορίας, πιο κάτω για παράδειγμα από τον Τάσο Σιδηρόπουλο. Κι όμως ο Μέλο Περέιρα επέλεξε τον συγκεκριμένο διαιτητή για να διευθύνει τον αγώνα των δύο δικεφάλων στο ΟΑΚΑ.

Τα αποτελέσματα της απόφασης του κυρίου Περέιρα τα είδε όλη η Ελλάδα. Τα είχε δει βέβαια και σε άλλα ματς της Σούπερ Λίγκα με τις επιλογές που έκανε ο Πορτογάλος.

Πάμε όμως στο παιχνίδι της Κυριακής ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Ο Μέλο Περέιρα είναι αυτός που θα κάνει την επιλογή για τον διαιτητή της αναμέτρησης και δεν μπορεί να είναι μια επιλογή όπως οι προηγούμενες. Και δεν μπορεί να πει ο Πορτογάλος ότι δεν υπάρχουν elite διαιτητές στην Ευρώπη για να έρθουν στην χώρα μας και να σφυρίξουν τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό. Υπάρχουν και… παραυπάρχουν, αρκεί βέβαια να αποφασίσει ο Περέιρα να κάνει την σωστή επιλογή.

Είναι ξεκάθαρο πως σε ένα τόσο μεγάλο και σημαντικό παιχνίδι θα πρέπει να σφυρίξει ένας διαιτητής που θα έχει την εμπειρία, θα έχει παραστάσεις από μεγάλα παιχνίδια. Θα πρέπει να είναι ένας διαιτητής που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και όχι ένας άπειρος ρέφερι που θα χάσει τα «αυγά και τα πασχάλια».

Ο Μέλο Περέιρα γνωρίζει πολύ καλά την σημασία που έχει το κυριακάτικο παιχνίδι στην Τούμπα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Και είναι υποχρεωμένος να επιλέξει έναν κορυφαίο διαιτητή με βάση τις απαιτήσεις που υπάρχουν.

Οποιαδήποτε επιλογή του Πορτογάλου επιπέδου Τίγκααρντ θα προκαλέσει όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό μεγάλες αντιδράσεις γιατί πολύ απλά οι ατυχείς ορισμοί του Περέιρα έχουν… πληθύνει επικίνδυνα.

Ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής γνωρίζει λοιπόν πολύ καλά ότι δεν μπορεί να ορίσει έναν διαιτητή από χαμηλή κατηγορία. Δεν γίνεται να σφυρίξει το ματς στην Τούμπα ένας ξένος διαιτητής που θα είναι σε χαμηλότερη κατηγορία για παράδειγμα από τον Σιδηρόπουλο. Ας το λάβει αυτό υπόψιν του ο Περέιρα και ας κάνει την σωστή επιλογή για το ντέρμπι. Ας τον βοηθήσουν και οι συνεργάτες του για να μην κάνει λάθος. Είπαμε, διαιτητές elite κατηγορίας υπάρχουν και δεν χρειάζεται ο Πορτογάλος να κάνει κι άλλο μεγάλο λάθος. Έχει κάνει τόσα πολλά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ