Ιβάν και Γιώργος Σαββίδης χωρίς διαπίστευση στο Καραϊσκάκη…

Ιβάν και Γιώργος Σαββίδης χωρίς διαπίστευση στο Καραϊσκάκη…

Ο ΠΑΟΚ «έσπασε» τον άγραφο νόμο μεταξύ των ιδιοκτητών των ΠΑΕ με τον προπηλακισμό και το στημένο σκηνικό εναντίον του Μαρινάκη και της αποστολής του Ολυμπιακού και αλλάζει ό,τι ίσχυε για τους μεγαλομετόχους στα ντέρμπι.

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι ένα σοβαρό ζήτημα για τον ΠΑΟΚ. Το σημαντικότερο. Αλλά καλό θα είναι οι ιθύνοντες του Δικεφάλου και ειδικά η οικογένεια Σαββίδη, να αρχίσουν να μαθαίνουν τους όρους της πραγματικής φιλοξενίας, χωρίς το παραμικρό ψεγάδι. Διότι όσα συνέβησαν πριν την έναρξη του αγώνα, με τον προπηλακισμό της αποστολής του Ολυμπιακού και την απόφαση να μην επιτραπεί στον Βαγγέλη Μαρινάκη να μπει στα αποδυτήρια, μόνο καλή φιλοξενία δεν αποτελούν.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, προφανώς με εντολή Σαββίδη και ξεκάθαρα με στόχο να δημιουργήσουν κλίμα και εκνευρισμό στους Ερυθρόλευκους, ισχυρίστηκαν ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν είχε διαπίστευση της Super League, που να του επιτρέπει να βρίσκεται στον χώρο των αποδυτηρίων. Όχι για να κάνει «τη βόλτα του», όπως χαρακτηριστικά έλεγαν οι διάφοροι κουτοπόνηροι γραφικοί, αλλά διότι ήθελε να διασφαλίσει ότι δεν θα επαναλαμβάνονταν οι γνωστές… παρεμβολές στα αποδυτήρια για τους Ερυθρόλευκους.

Οι διοικούντες τον ΠΑΟΚ, πέρα από το σπάσιμο νεύρων αλλά και το κλίμα τρομοκρατίας που δημιούργησαν, έκαναν κάτι ακόμη χειρότερο. Κάτι που δημιουργεί ένα διόλου ευχάριστο δεδικασμένο. Ποτέ έως τώρα, σε κανέναν ιδιοκτήτη ΠΑΕ, όσο κακές σχέσεις κι αν είχε με την αντίπαλη ομάδα, δεν απαγορεύτηκε η είσοδος στα αποδυτήρια της ομάδας του. Δεν μιλάμε για παράγοντες απλά με έναν τίτλο δίπλα στο όνομά τους, αλλά για τους ιδιοκτήτες, τους μεγαλομετόχους. Τους ανθρώπους που πληρώνουν για να υπάρχει αυτό το πρωτάθλημα που κερδίζει ο ΠΑΟΚ.

Επί της ουσίας ο ΠΑΟΚ «έσπασε» μία άτυπη συμφωνία κυρίων μεταξύ των ιδιοκτητών. Δημιούργησε ένα δεδικασμένο, που πλέον θα τον ακολουθεί. Αν όχι στα άλλα γήπεδα, σίγουρα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Διότι, τόσο ο Γιώργος όσο και ο Ιβάν Σαββίδης, όσες φορές βρέθηκε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, έτυχαν αντιστρόφως ανάλογης συμπεριφοράς από αυτή που επέδειξε η διοίκηση του ΠΑΟΚ στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Κανείς δεν τους ακούμπησε, κανείς δεν τους έσπρωξε, κανείς δεν τους προπηλάκισε έξω από τον χώρο των αποδυτηρίων ή οπουδήποτε αλλού.

Μετά το τέλος του αγώνα της Τούμπας, μάλιστα, ο Γ. Σαββίδης πήγε σε άλλο επίπεδο την υποκρισία. Αναφέροντας ότι ο ίδιος ήθελε να μπει στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αλλά δεν ήταν δική του δουλειά και δεν μπορούσε να κάνει τίποτε για να μην συμβεί ό,τι συνέβη! Στο ΔΙΚΟ ΤΟΥ γήπεδο… Επιπλέον ο Γιώργος Σαββίδης παραδέχθηκε ότι ο ίδιος δεν είχε κανένα πρόβλημα στο Καραϊσκάκη και ότι η φιλοξενία ήταν άψογη.

Τι δεν είπε ο Γιώργος Σαββίδης; Ότι ούτε ο ίδιος ούτε παλαιότερα ο πατέρας του είχαν κάποια διαπίστευση για να μπουν σε όποιον χώρο του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ήθελαν. Ούτε είχαν ούτε φυσικά τους ζητήθηκε. Διότι πρόκειται για ιδιοκτήτες ΠΑΕ. Και ο «άγραφος νόμος» που αναφέρουμε παραπάνω, επιτάσσει τον στοιχειώδη σεβασμό στον αντίπαλο. Κανείς δεν σε προπηλακίζει, κανείς δεν σε σπρώχνει, κανείς δεν προσπαθεί να σε τραμπουκίσει. Ακόμη κι αν έχεις μαζί σου παράγοντες που κάνουν χειρονομίες προς οπαδούς, όπως ο ανεκδιήγητος Μίχελ.

Επαναλαμβάνουμε, στον αγώνα του πρώτου γύρου ο Γιώργος Σαββίδης δεν είχε καμία διαπίστευση. Ούτε ο ίδιος ούτε η συνοδεία του. Αλλά αντ’ αυτού ήταν ελεύθερος να πάει όπου ήθελε. Πριν και μετά το ματς. Σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ.

Ούτε τον περίμενε κανείς έξω ή στον περιβάλλοντα χώρο του Γεώργιος Καραϊσκάκης για του πετάξει αντικείμενα, να προσπαθήσει να τον πλησιάσει, να τον καθυβρίζει μέσα στα μούτρα του. Όταν όργανα της διοίκησης του ΠΑΟΚ, όπως ο αντιπρόεδρος Μάκης Γκαγκάτσης συμμετέχουν σε σκηνικά όπως αυτό της άφιξης του Ολυμπιακού, τότε κάθε έννοια «καλής φιλοξενίας» πηγαίνει περίπατο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ