Κάζο; Ποιο κάζο;

Κάζο; Ποιο κάζο;

Όλη η αλήθεια για την ρήτρα του Μπογέ που έχει μετατραπεί και την ΑΕΚ που προλαβαίνει να γλιτώσει το πρόστιμο προς την Τορίνο.

Η προ ημερών αποκάλυψη της στήλης για την καλοκαιρινή συμφωνία της ΑΕΚ με την Τορίνο και την μυστική ρήτρα συμμετοχών του Μπογέ έγινε πρωτοσέλιδο χωρίς βεβαίως βεβαίως να αναφερθεί η βασική πηγή πληροφόρησης. Κάτι τέτοια θέματα ειλικρινά μας βρίσκουν παγερά αδιάφορους…

Για την καλύτερη ενημέρωση όμως καλό θα ήταν να υπάρχουν όλες οι πληροφορίες. Και αυτές συνήθως προέρχονται από την πρωταρχική πηγή. Και όχι όσες συνέχισαν το θέμα…

Στην καλοκαιρινή συμφωνία ναι λοιπόν υπήρχε ένας όρος που ήθελε τον Λούκας Μπογέ να αγωνίζεται σε 25 ματς για ένα τουλάχιστον ημίχρονο αλλιώς θα υπήρχε έξτρα πέναλτι 200.000 ευρώ. Μόνο που αυτό το όριο πήγε… περίπατο χωρίς ευθύνη της ΑΕΚ, όταν στην προθέρμανση του αγώνα με την Σέλτικ στις 8 Αυγούστου αισθάνθηκε ενοχλήσεις στους κοιλιακούς και απουσίασε για δυο μήνες.

Αυτό σημαίνει ότι έχασε έντεκα επίσημα ματς της Ενωσης, χωρίς ο δικέφαλος να ευθύνεται για αυτό. Τι συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις; Ο όρος της συμμετοχής σε 25 επίσημα ματς, αφορούσε την περίπτωση που ήταν υγιείς. Η συγκεκριμένη συμφωνία πλέον παίρνει άλλη μορφή και πρέπει να πιάσουμε κομπιουτεράκια.

Πάμε λίγο να σας το αναλύσουμε. Μέχρι σήμερα η ΑΕΚ έχει δώσει 37 επίσημα ματς και απομένουν τουλάχιστον δέκα σε πρωτάθλημα και κύπελλο, τα οποία μπορούν να αυξηθούν εφόσον η Ενωση περάσει τον Ατρόμητο. Ας μιλήσουμε όμως με τα σημερινά δεδομένα. Σε αυτά τα 47 τουλάχιστον ματς, οι 25 συμμετοχές που θα έπρεπε να κάνει ο Μπογέ αναλογούν χονδρικά στο 50% των αγώνων.

Από την στιγμή που ο Αργεντινός τραυματίστηκε και έχασε έντεκα ματς, αφαιρούνται αυτά τα έντεκα παιχνίδια από τις επίσημες αναμετρήσεις που μπορούσε να πάρει μέρος και απομένουν άλλες 36. Το 50% σε αυτό τον αριθμό είναι τα 18 ματς. Οπότε με τα σημερινά δεδομένα, ο Μπογέ πρέπει να αγωνιστεί για ένα ημίχρονο σε τουλάχιστον 18 ματς για να μην πληρώσει η ΑΕΚ το έξτρα πρόστιμο.

Ο Αργεντινός έχει παίξει 12 φορές τον απαιτούμενο χρόνο, άρα στα εναπομείναντα 10 ματς, θα πρέπει να παίξει τουλάχιστον έξι φορές και ίσως επτά (λόγω στρογγυλοποιήσεων) από ένα ημίχρονο για να μην τεθεί περαιτέρω θέμα. Οπότε στην ΑΕΚ προλαβαίνουν να γλιτώσουν ότι μπορούν από μια λανθασμένη κίνηση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ