Ένα σκέπαστρο «γραμμένο» στα… κατάστιχα

Ένα σκέπαστρο «γραμμένο» στα… κατάστιχα

Η μεγάλη καθυστέρηση στα έργα για το στέγαστρο στο Παγκρήτιο, απειλεί με μεγάλο κάζο το ελληνικό ποδόσφαιρο ενόψει των προκριματικών του EURO 2020. Μεγάλη η ευθύνη του Βαγγέλη Γραμμένου για τις καθυστερήσεις αλλά και για το αδιέξοδο στο οποίο οδήγησε με τις επιλογές του για την έδρα της Εθνικής.

Το Παγκρήτιο Στάδιο έχει επιλεγεί από την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία για έδρα της Εθνικής μας ομάδας στα προκριματικά του Euro 2020. Αυτή ήταν η απόφαση της ΕΠΟ με την επισήμανση βεβαίως πως για να μπορεί το Παγκρήτιο να φιλοξενήσει τα παιχνίδια των προκριματικών θα πρέπει να γίνουν τα απαραίτητα έργα.

Για να δώσει το «οκ» η UEFA χρειάζεται να γίνουν συγκεκριμένες κινήσεις που θα αλλάξουν την εικόνα του Σταδίου, ώστε το Παγκρήτιο να πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Για να μην υπάρχουν λοιπόν προβλήματα πρέπει να γίνουν έργα στο Παγκρήτιο και ανάμεσα σε αυτά είναι βεβαίως και το στέγαστρο.

Κι εδώ υπάρχει μείζον θέμα με την ΕΠΟ και τον τρόπο που χειρίζεται το συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ δεν έχει σημειωθεί καμιά εξέλιξη για το συγκεκριμένο ζήτημα, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για να εξασφαλίσει την άδεια της UEFA το Στάδιο του Ηρακλείου.

Υπήρξαν δεσμεύσεις που δεν έχουν τηρηθεί και η ομοσπονδία από την πλευρά της δεν έχει μέχρι στιγμής κινήσει τις διαδικασίες που θα έπρεπε ώστε να δοθεί άμεσα λύση και να προχωρήσουν τα έργα για το στέγαστρο. Και ρωτάει κάποιος. Τι να περιμένει άραγε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος; Γιατί δεν κάνει κάτι και αρκείται σε ρόλο… παρατηρητή;

Ο κίνδυνος πλέον να μην έχουν ολοκληρωθεί τα έργα (σε ότι έχει να κάνει με το στέγαστρο) σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι υπαρκτός και καταλαβαίνει εύκολα κάποιος ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο τα παιχνίδια με Ιταλία και Αρμενία δεν θα γίνουν στο Παγκρήτιο κι αυτό θα είναι μια πολύ μεγάλη δυσφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο σε όλη την Ευρώπη; Τι θα παρουσιάσει ως δικαιολογία η ΕΠΟ αν φτάσουμε στο σημείο να μην δοθεί άδεια στο Παγκρήτιο;

Τι θα βγει να πει ο κύριος Γραμμένος για τις επιλογές της διοίκησης του; Για την δική του αδράνεια και την αναποτελεσματικότητα των συνεργατών του;

Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό πως το συγκεκριμένο θέμα θα συζητηθεί στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ την Δευτέρα. Και είναι όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό ένα ζήτημα που «καίει» την ομοσπονδία η οποία βρίσκεται εκτεθειμένη σε εσωτερικό και εξωτερικό (UEFA) με τις καθυστερήσεις στην κατασκευή του στεγάστρου.

Κι εδώ βέβαια προκύπτουν και άλλα ερωτήματα που θα πρέπει να τα έχουν υπόψιν οι ιθύνοντες της ομοσπονδίας. Κι όχι μόνο να τα έχουν υπόψιν αλλά να έχουν και έτοιμες απαντήσεις. Τι θα γίνει λοιπόν σε περίπτωση που το Παγκρήτιο δεν πάρει το «οκ» για να γίνουν τα παιχνίδια της Εθνικής μας με Ιταλία και Αρμενία για τα προκριματικά του Euro 2020; Ποια θα είναι η έδρα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος; Υπάρχει εναλλακτικό πλάνο και ποιο είναι αυτό;

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί πρώτα απ’ όλα είναι η άποψη του ομοσπονδιακού τεχνικού, Άγγελου Αναστασιάδη ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει στην διοίκηση της ομοσπονδίας ότι δεν θέλει για έδρα της Εθνικής το ΟΑΚΑ. Σ’ αυτό είναι κατηγορηματικός ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Υπάρχουν λοιπόν άλλες επιλογές; Η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και ο πρόεδρος της, Βαγγέλης Γραμμένος επέλεξε να φύγει η Εθνική μας ομάδα από το Καραϊσκάκη. Αυτή ήταν μια από τις πρώτες αποφάσεις που πήρε ο Γραμμένος αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του. Να μην ξαναπαίξει η Εθνική ομάδα στο καλύτερο γήπεδο της χώρας.

Μπορεί η Εθνική ομάδα να παίξει στην Τούμπα; Όχι βέβαια μετά την στάση των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ, οι οποίοι εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία τονίζουν πως δεν θέλουν να παίξει η Εθνική ομάδα στην έδρα του δικέφαλου του Βορρά.  Δεν υπάρχει λοιπόν επιλογή Τούμπας για τον Βαγγέλη Γραμμένο, αλλά ούτε και Καυτανζόγλειο.

Σε ότι έχει να κάνει με το Παμπελοποννησιακό και το Πανθεσσαλικό είναι Στάδια που δεν μπορούν να φιλοξενήσουν αυτή την στιγμή και με τα δεδομένα που υπάρχουν παιχνίδια της Εθνικής μας ομάδας. Υπάρχει το γήπεδο της Λάρισας, το AEL FC ARENA, αλλά με τον αγωνιστικό χώρο να είναι χωράφι εγκαταλείπεται και αυτή η σκέψη.

Καταλαβαίνει εύκολα κάποιος ότι η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ είναι πολύ σημαντική και ο Βαγγέλης Γραμμένος είναι υποχρεωμένος να βρει λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τα έργα για το στέγαστρο στο Παγκρήτιο.

Οφείλει να καταλάβει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας πως το θέμα δεν πρόκειται να λυθεί περιμένοντας τα νέα από την Κρήτη. Πρέπει ο ίδιος να αναλάβει πρωτοβουλίες για να διευθετηθεί το ζήτημα κι αν δεν το έχει καταλάβει ας τον ενημερώσει κάποιος ότι έχει ήδη αργήσει.

Η αδράνεια της ομοσπονδίας φέρνει σε δύσκολη θέση το ελληνικό ποδόσφαιρο και την Εθνική μας ομάδα και η ομοσπονδία είναι υποχρεωμένη να βρει άμεσα λύσεις. Τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει και έτσι όπως πάει το θέμα στο τέλος το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν θ’ αποφύγει το κάζο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ