Αρης, ο θεός του πολέμου, το αφεντικό της Θεσσαλονίκης

Αρης, ο θεός του πολέμου, το αφεντικό της Θεσσαλονίκης

Χάθηκε η καρδιά του πρωταθλητή (του ποιου;;;) του ΠΑΟΚ απέναντι στον Άρη. Τι να πουν τα παιδιά τώρα που η Θεσσαλονίκη βάφτηκε κίτρινη; Ότι λένε πάντα, παραμύθια όπως αυτό της καλύτερης ομάδας...

Αν έχει μια ομορφιά ο αθλητισμός δεν είναι άλλη από τις ατελείωτες δυνατότητες που σου δίνει για κουβέντα. Κερδίζει ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό και βγαίνουν παγανιά τα ομορφόπαιδα της Δάφνης και οι λοιποί υπάλληλοι του αφεντικού – ένα είναι το αφεντικό – ανακαλύπτοντας την καρδιά του πρωταθλητή (του ποιου;) και της καλύτερης μπάλας στην Ελλάδα, έστω κι αν πρόκειται για ένα ματς στη διαδρομή του πρωταθλήματος.

Και μια εβδομάδα μετά, στην ίδια πόλη βλέπεις παντού χαμόγελα, αλλά διαφορετικού χρώματος. Βλέπετε η ζυγαριά του επόμενου αγώνα, έγειρε πανηγυρικά προς την άλλη μεριά. Η Θεσσαλονίκη βάφτηκε κιτρινόμαυρη απόψε, καθώς ο θεός του πολέμου εμφανίστηκε στην Τούμπα ισοπεδώνοντας τον πρωτοπόρο.

Μάλιστα ο Αρης αδικείται κατάφορα από το τελικό 1-1 βάση της εικόνας του ντέρμπι. Οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη είχαν βλέμμα που γυάλιζε και δίψα από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό.

Πιστοί και απόλυτα προσηλωμένοι στο πλάνο τους έσβησαν μονοκονδυλιά το παραμυθάκι της δήθεν καλύτερης ομάδας στη χώρα. Για την ακρίβεια ο Αρης σε συνδυασμό και με το ματς του πρώτου γύρου, όπου ηττήθηκε στο “Κλεάνθης Βικελίδης” από το τυχερό σκουφί του Λουτσέσκου, απέδειξε ότι δικαίως θεωρείται βασιλιάς της πόλης, κρατώντας σε δεύτερο ρόλο τον ΠΑΟΚ.

Αλλωστε στην Τούμπα μπορεί να ζουν το μύθο του αδικημένου που παίρνει την εκδίκησή του χάρη στα εκατομμύρια που μοιράζει το αφεντικό του ΠΑΟΚ, ωστόσο στα κιτάπια της ιστορίας ο Αρης είναι αυτός που μετράει ακόμη περισσότερα πρωταθλήματα σε σχέση με τον συμπολίτη του…

Βέβαια αυτά μπορεί να συμβούν στον καθένα. Να έχει μια κακιά στιγμή, ή απλώς να μην έχει υπολογίσει σωστά τις λεπτομέρειες. Τόσο αγώνα έδωσαν παρασκηνιακά τα παιδιά της οικογένειας για να μη σφυρίξουν ξένοι διαιτητές το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Αλλά τους χάλασαν τη μανέστρα οι συμπολίτες που σήκωσαν μπαϊράκι και θεωρούν εαυτούς δικαίως μέρος των “μεγάλων”. Ετσι όπως και στο ματς του πρώτου γύρου, εμφανίστηκε και πάλι ξένος διαιτητής στα μέρη τους.

Πριν από μερικούς μήνες, άκουσον – άκουσον, ξένος διαιτητής σφύριξε πέναλτι εις βάρος του ΠΑΟΚ. Ασχετα αν ο Γιουνές δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να “κλειδώσει” το ματς, το οποίο μάλιστα στη συνέχεια γύρισε χάρη στον τυχερό σκούφο του Λουτσέσκου.

Σε αντίθεση με τους Ελληνες διαιτητές που δε βλέπουν ούτε το σηκωμένο χέρι του Βιεϊρίνια σε απόσταση μερικών μέτρων… Και σήμερα, ξένος διαιτητής πάλι.

Βουτιά ο Μπίσεσβαρ και αντί να πάρει το καθαρό, το τίμιο, το ΠΑΟΚτσήδικο “μπέναλτι”, βλέπει κίτρινη κάρτα για θέατρο! Απαράδεκτα πράγματα, αλλά συμβαίνουν.

Τώρα βέβαια, θα πρέπει να λογοδοτήσει και ο Μέλο ο Περέιρα, στον “δικό μας” τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο. Δε θέλει και πολύ να τον κάνει Τσαχειλίδη και να τον ξαποστείλει από την ΚΕΔ…

Μια του αποβάλουν παίκτη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, την άλλη δεν δίνουν πέναλτι στις βουτιές, για τις οποίες τόσες και τόσες προπονήσεις κάνουν εφέτος, δεν είναι τυχαίο που φωνάζουν τα πρωτοπαλίκαρα του Λαλάκη να σταματήσει αυτό το ανέκδοτο με τους ξένους διαιτητές.

Χάθηκαν οι Ελληνες δηλαδή;

Χάθηκε ο “κορυφαίος” ο Σιδηρόπουλος που διαδίδει στα πέρατα της Ευρώπης τις ικανότητες των Ελλήνων διαιτητών;

Χάθηκε ο Παπαδόπουλοςπου έγινε και διεθνής και έδωσε άλλα αντί άλλων στο Ξάνθη – Λεβαδειακός (και όχι μόνο);

Χάθηκε ο Κουμπαράκης που έδωσε… ρεσιτάλ στο Πανιώνιος – Παναθηναϊκός;

Χάθηκε εκείνη η ψυχή ο Φωτιάδης που δεν απέβαλλε τον Λιβάγια στο ΑΕΚ – Απόλλων, αλλά είχε δει δυο πέναλτι στο ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα;

Χάθηκε ο Κουτσιάφτης που είχε δει πέναλτι τη βουτιά του Πρίγιοβιτς στην πρεμιέρα με τον Αστέρα;

Βάζεις κάτω λοιπόν τα ματς που σφύριξαν ξένοι διαιτητές και αν είσαι ΠΑΟΚ σε πιάνει απελπισία! Με την ΑΕΚ στον πρώτο γύρο, το 2-0 υπέρ του δικέφαλου του βορρά ήταν μαγική εικόνα.

Με Ολυμπιακό στον Πειραιά επίσης μαγική εικόνα. Με Αρη στο “Κλεάνθης Βικελίδης” ξανά – μανά μαγική εικόνα. Με ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και με Αρη στην Τούμπα ισοπαλίες που αδικούν τον αντίπαλο.

Και τι μένει;

Η νίκη στον πρώτο γύρο επί του Παναθηναϊκού και στον β’ γύρο επί του Ολυμπιακού. Γιατί και στα υπόλοιπα ματς που σφύριξαν ξένοι διαιτητές, δηλαδή αυτά στο Γιουρόπα Λιγκ, το κοντέρ ακόμη γράφει γκολ από τις απίθανες Βίντι και ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ…

Στο γήπεδο λοιπόν, στο χόρτο, εκεί που φαίνεται όλη η αλήθεια, ο Αρης ισοπέδωσε από το πρώτο λεπτό τον ΠΑΟΚ. Δεν τον άφησε να πάρει ανάσα, δεν τον άφησε να κάνει φάση.

Και χρειάστηκε πάλι ο σκούφος του Λουτσέσκου να κάνει το θαύμα του και να προηγηθεί ο Δικέφαλος με το σουτ του Βιεϊρίνια που πέρασε από το μάτι της βελόνας.

Την ίδια ώρα που ο Αρης έδειχνε στο γήπεδο ποιος είναι το αφεντικό. Οχι μόνο του ματς, αλλά και της πόλης.

Με ωραίο ποδόσφαιρο κατοχής, γρήγορη ανάπτυξη, μετέτρεψε τον ΠΑΟΚ σε κομπάρσο και τελικά πήρε το λιγότερο απ’ αυτό που άξιζε. Μια ισοπαλία που ξεγύμνωσε τον πρωτοπόρο, τον υποτιθέμενο βασιλιά, επιβεβαιώνοντας ότι βρίσκεται εκεί που βρίσκεται χάρη στα… ανθρώπινα λάθη των Ελλήνων διαιτητών (Αστέρας Τρίπολης, Λαμία, Ατρόμητος, Γιάννινα κλπ), αλλά και χάρη στη συγκλονιστική εύνοια της τύχης, την οποία είχε με το μέρος του.

Μόνο τυχαία δεν είναι η λατρεία που εκδηλώνουν οι φίλοι του ΠΑΟΚ στο σκουφάκι του Λουτσέσκου και όχι στις ικανότητες του Ρουμάνου προπονητή, του οποίου την ταυτότητα πήρε ο Παντελίδης στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ