Κράτος ο Περέιρα: Απολύει/προσλαμβάνει όποιον θέλει από τις… 25 Ιανουαρίου, αλλά η ΕΠΟ το έκρυβε!

Κράτος ο Περέιρα: Απολύει/προσλαμβάνει όποιον θέλει από τις… 25 Ιανουαρίου, αλλά η ΕΠΟ το έκρυβε!

Απόλυτος δερβέναγας της ελληνικής διαιτησίας ο Βίτορ Περέιρα, με επιστολή της FIFΑ από τις 25 Ιανουαρίου, που η ΕΠΟ την... έκρυβε. Μόνο ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής έχει πλέον δικαίωμα να προλαμβάνει/απολύει μέλη της ΚΕΔ, με εντολή FIFA. «Γλάστρα» ο Γραμμένος.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο στα καλύτερά του. Και η ΕΠΟ της Εξυγίανσης στην απόλυτη κατάντια. Με ευθύνη, Γραμμένου και λοιπών εξυγιαντικών «δυνάμεων». Και με τον Βίτορ Μέλο Περέιρα, να κάνει κουμάντο και ό,τι γουστάρει στη διαιτησία. Σε μια απόφαση πρωτοφανή στα χρονικά, που επιβεβαιώνει την οριστική αποτυχία της (ντεμέκ) καλυτέρευσης του ποδοσφαίρου, που ευαγγελίζονταν οι «χαλίφηδες» με τα εκατομμύρια… ευχές.

Όπως ήδη έγινε γνωστό και ανακοινώθηκε από την ΕΠΟ, εγκρίθηκε «…η επιστολή της Γενικής Γραμματέως της FIFA κ. Φάτμα Σαμούρα, η οποία αφορά ζητήματα προσλήψεων και απολύσεων των μελών της Κ.Ε.Δ., καθώς και την παρουσία του προέδρου της κ. Περέιρα στις συνεδριάσεις της Ε.Ε. της ΕΠΟ, εφόσον στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται θέματα λειτουργίας της».

Τι σημαίνουν τα παραπάνω και τι πραγματικά ανέφερε η επιστολή της Σαμούρα; Ανέφερε ξεκάθαρα και δίχως κανένα δικαίωμα αμφισβήτησης πως εφεξής, ο Βίτορ Μέλο Περέιρα θα είναι ο μοναδικός που θα έχει δικαίωμα να αποφασίζει ποιον θα προσλαμβάνει ή απολύει η ΚΕΔ. Μόνο αυτός και κανένας άλλος. Ούτε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ούτε η εκτελεστική επιτροπή. Κανείς. Μόνο ο Μέλο! Και ήδη ο Πορτογάλος έκανε την πρώτη επιλογή, αναβαθμίζοντας τον μέχρι πρότινος γραμματέα της ΚΕΔ, Νίκο Ιωσηφόγλου, σε μέλος της και υπεύθυνο των ορισμών της Γ’ Εθνικής!

Γιατί έγινε όλο αυτό; Λόγω της έκτασης που πήρε η παρέμβαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ, στην απόλυση του τέως μέλους της ΚΕΔ, Γιάννη Τσαχειλίδη. Η FIFA ενημερώθηκε πως απολύθηκε ετσιθελικά και χωρίς λόγο, μετά από επεισόδιο που είχε με τον αντιπρόεδρο της ΕΠΟ, Στέργιο Αντωνίου, με τη Σαμούρα  να αναφέρει ρητά πως «λόγω των γεγονότων και επειδή  ΚΕΔ είναι ανεξάρτητη (σ.σ. εδώ έπεσε πολύ γέλιο), ο μόνος που έχει δικαίωμα να προσλαμβάνει/απολύει τα μέλη της ΚΕΔ, είναι ο κ. Περέιρα».

Μάλιστα, αυτό δεν ήταν ένα θέμα που τέθηκε προς ψήφιση. Απλά πέρασε. Χωρίς πολλά λόγια και με τον Περέιρα, που βρέθηκε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής να κάνει και… πλάκα στον άνευ δυνατότητας άρθρωσης της παραμικρής «ένστασης», Ευάγγελο Γραμμένο. Τι είπε; Ότι πρέπει η ανάπτυξη της διαιτησίας να ξεκινήσει από τις ΕΠΣ, να γίνονται αξιολογήσεις και κρίσεις σωστές στις Ενώσεις και να προωθούνται οι καλύτεροι, ώστε σταδιακά η Ελληνική διαιτησία να βελτιωθεί. Σε… 5-10 χρόνια σαν να λέμε.

Αλλά τα παραπάνω είναι λίγο πολύ γνωστά. Και ο λόγος που τα παραθέσαμε, είναι διότι σε αυτό το σημείο πρέπει να γίνει μια πολύ σημαντική ερώτηση, στην οποία οφείλει να απαντήσει η ΕΠΟ. Και προσωπικά ο Βαγγέλης Γραμμένος. Ο οφείλει να εξηγήσει, λοιπόν, ο πρόεδρος και η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, για ποιον λόγο την επιστολή της Σαμούρα την είχαν καταχωνιασμένη σε κάποιο συρτάρι της ΕΠΟ επί έναν μήνα; Για ποιον λόγο δεν ενημέρωσαν για την ύπαρξή της όταν έφτασε στα χέρια της Ομοσπονδίας;

Διότι είναι απολύτως εξακριβωμένο ότι η ΕΠΟ έλαβε την επιστολή της Γενικής Γραμματέως της FIFA στις 25 Ιανουαρίου! Ακριβώς έναν μήνα και μία ημέρα πριν παρουσιαστεί στην Εκτελεστική Επιτροπή. Ποιος είναι ο λόγος, που καθυστέρησε τόσο πολύ η ενημέρωση των μελών; Και μη μας πει κανείς ότι το έκαναν γιατί περίμεναν το συμβούλιο γιατί ούτε οι ίδιοι δεν θα το πιστέψουν αυτό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ